Vi kjører Sterling som kaptein i helgens runde 21 av Fantasy Premier League

Sterling Manchester City Fantsy Premier League

Oppsummering Gameweek 20

Gameweek 20 ble en spillerunde med et relativt lavt gjennomsnitt, med kun 48 poeng blant managerne i topp 10K. Videre ble det igjen en runde hvor billigspillerne leverte høyest poengsummer, og da spesielt på midtbanen. Arsenal fortsatte den gode formen sin, og viktigst av alle er supertalentet Bukayo Saka (5.4). Den unge engelskmannen presterer uke inn og uke ut, og står nå med fire mål og tre målgivende på sine siste seks kamper.

Man City har virkelig fått fart på skuta, og knuste et hjelpeløst West Bromwich-lag hele 5-0 på bortebane. Ilkay Gündogan (5.7) fortsatte scoringsformen sin med to nye fulltreffere, og står nå med hele syv mål på sine siste åtte kamper. Videre fortsetter de lyseblå å imponere defensivt: Har nå ni rene bur på sine siste elleve kamper (!!), og kun 13 innslupne mål hele sesongen. Bunnsolid.

Liverpool slo tilbake etter en svak periode ved å slå Tottenham i London, i en kamp hvor Sadio Mané (11.8) scoret to mål og leverte én assist. Til slutt må vi ta med sesongens bombe, som slo ned på Old Trafford da tabelljumbo Sheffield United meget overraskende slo høytflyvende Man United. Bruno Fernandes (11.4) gikk nok en gang av banen uten den store poengsummen, og har nå kun én målgivende på sine fire siste kamper.

Rundens vinnere – GW20

Rundens vinnere må deles mellom tre spillere: Man City-duoen Ilkay Gündogan (5.7) og João Cancelo (5.9), samt West Hams Tomas Soucek (5.3). De tre fikk hele 46 poeng til sammen, og viser at man ikke trenger å koste mye for å hente inn mye poeng.

Rundens skuffelse – GW20

Rundens skuffelse går til Man United og spesielt Bruno Fernandes (11.4). Portugiseren satte ny rekord i å bli valgt som kaptein, noe som var naturlig med tanke på hjemmekamp mot bunnlaget, samt få andre åpenbare alternativer. Da er det meget skuffende at han går av banen med kun to poeng.

Slik gikk det med Fotballkanalens drømmelag Gameweek 20

Vi endte på 62 poeng – dog med et bench boost – noe som var godt over gjennomsnittet. Kapteinsvalget skuffet naturlig nok, mens vi traff godt på Gündogan, Barnes, City-forsvaret, samt Areola på benken. Vi satser på å fortsette dette i GW21!

Lørdag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 21!

Keeper

Vi gir keeperplassen til Alphonse Areola (4.5) når Fulham skal besøke West Bromwich. Fulham har bare sluppet inn fem mål på sine syv siste kamper, og virker å virkelig ha funnet formen defensivt. West Brom er i håpløs form, og vi tror Fulham skal ha gode muligheter til å holde nullen her.

Alternativer:
Jordan Pickford (4.8), hjemme mot Newcastle
Kasper Schmeichel (5.5), hjemme mot Leeds
Ederson (6.0), hjemme mot Sheffield United
Hugo Lloris (5.6), borte mot Brighton

Forsvar

Når ligaens mest bunnsolide forsvar skal ta imot det svakeste angrepet, så velger vi å doble opp. Derfor satser vi på Man Citys João Cancelo (5.9) og Rúben Dias (5.9). Cancelo hadde en fantastisk kamp mot West Brom, og fungerte som en slags playmaker i Kevin De Bruynes skadefravær. Har meget gode muligheter til å plukke med seg offensive poeng.

Videre går vi for Leicesters James Justin (5.0) hjemme mot Leeds. Skuffet sist mot Everton med bare ett poeng, men skal ha gode muligheter både defensivt og offensivt mot et Leeds-lag som er ute av form.

Til slutt inkluderer vi Liverpools Trent Alexander-Arnold (7.3). Engelskmannen virker å ha funnet tilbake til noe av formen, og leverte blant annet hele 17 poeng mot Tottenham sist. Bør igjen ha gode muligheter mot West Ham nå i helgen.

Alternativer:
Michael Keane (5.1), hjemme mot Newcastle
John Stonks (5.2), hjemme mot Sheffield United
Benjamin Chilwell (6.1), hjemme mot Burnley
Matt Targett (4.7), borte mot Southampton

Midtbane

På midtbanen kjører vi igjen på med en dobbel fra Leicester. De skuffet noe sist, men kommer helt klart til å ha mer plass å boltre seg på offensivt mot et svakt Leeds-lag. Da gir vi fornyet tillit til James Maddison (7.2) og Harvey Barnes (6.8).

Videre tar vi med Bukayo Saka (5.4) til tross for en på papiret noe vanskelig kamp mot Man United. Tenåringen virker å prestere mot hvem som helst, og er i fantastisk form. Fra Tottenham tar vi under tvil med Heung-Min Son (9.7). Har ikke imponert i det siste, men bør være Tottenhams farligste spiller mot Brighton med Harry Kane potensielt skadet.

Til slutt går vi for Raheem Sterling (11.5) hjemme mot Sheffield United. Engelskmannen har 22 poeng på sine to siste, og er også et klart kapteinsvalg i denne runden.

Alternativer:
Jack Grealish (7.7), borte mot Southampton
Sadio Mané (11.8), borte mot West Ham
Ilkay Gündogan (5.7), hjemme mot Sheffield United
Youri Tielemans (6.4), hjemme mot Leeds

Angrep

Igjen går vi kun for én spiss, da det er meget få gode spissvalg denne runden. Dominic Calvert-Lewin (7.6) har ikke imponert i det siste, men når Everton møter et sjanseløst Newcastle hjemme på Goodison bør den engelske spissen likevel ha gode muligheter til å score.

Alternativer:
Alexandre Lacazette (8.3), hjemme mot Man United
Ollie Watkins (6.2), borte mot Southampton

Ukens drømmelag – Gameweek 21

Hvem bør du ha som kaptein?

Man City er i fantastisk form om dagen, og da gir vi kapteinsbindet til Raheem Sterling.

Til slutt

Husk deadline denne runden lørdag kl. 12:00 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler