Tips til den første runden i Fantasy Premier League i 2020

Harry Kane Dele Alli Tottenham fantasy premier league

Tidsklemma satte dessverre en stopper for GW20-artikkelen vår, da runde 19 og 20 kom så tett inntil hverandre. Vi er tilbake med en artikkel for GW21, hvor vi ser litt på hva som har skjedd de siste to rundene, samt ser frem mot Gameweek 21.

Liverpool vant begge sine kamper mot henholdsvis Leicester og Wolverhampton, og spesielt førstnevnte seier var en virkelig maktdemonstrasjon da de slo The Foxes hele 4-0 på King Power Stadium. Trent Alexander-Arnold (7.4) ble den store spilleren med tre assist, én scoring og tre bonuspoeng. Det gav hele 24 poeng totalt for den engelske landslagsbacken.

Man City ledet 2-0 mot Wolverhampton, men endte opp med å tape 3-2 etter at ulvene snudde kampen på mesterlig vis i andreomgang. De regjerende mesterne slo dog tilbake mot Sheffield United, hvor de vant 2-0 etter scoring og assist fra Kevin De Bruyne (10.5).

Man United hadde en perfekt romjul med to seire, mot henholdsvis Newcastle og Burnley. De to hovedpersonene bak begge seirene var Anthony Martial (7.9) og Marcus Rashford (9.1). To spillere det kan være lurt å vurdere for Fantasy-laget ditt nå.

Leicester tapte mot Liverpool, men slo tilbake borte mot West Ham i kamp nr. to – det i en kamp som ble Manuel Pellegrinis siste for The Hammers. Jamie Vardy (10.1) hadde en meget stille romjul, og sto blant annet over den siste kampen da han kone fødte deres barn.

Til slutt tar vi med at Carlo Ancelotti har fått en solid start som Everton-manager med to knappe seire, mens det hos Artetas Arsenal har gått noe mer trått. Tapte blant annet knepent for Chelsea nå i forrige spillerunde.

Rundens vinnere – GW19 og 20

Rundens store vinnere må gå til managerne som holdt ved Trent Alexander-Arnold (7.4). Scoret hele 24 poeng mot Leicester – den høyeste scoren for en enkeltspiller denne sesongen. Den engelske backen var solgt unna av mange, men er nok nå på vei inn igjen i mange lag.

Rundens skuffelse – GW19 og 20

Rundens skuffelse gir vi til Jamie Vardy (10.1). Endte opp med 2 poeng over to Gameweeks, selv om det er helt forståelig at han tar seg fri når hans kone Rebekah føder deres femte barn. Vi satser likevel på å beholde Vardy i laget og håper han om nybakt far slår tilbake i ukene som kommer!

Slik gikk det med Fotballkanalens drømmelag Gameweek 19

Vi endte på 48 poeng, noe som må sies å være dårlig uttelling. Vi ble i stor grad reddet av Digne, Grealish, Alli og Kane – men det var også en uke med lav gjennomsnittsscore generelt. Vi satser på å få det bedre til i GW21!

Fantasy tips oppsummering runde 19

Allerede onsdag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 21!

Keeper

Ben Foster (4.8) og Watford har virkelig begynt å få sving på sakene etter at Nigel Adkins tok over som manager. Tar denne runden imot Wolverhampton hjemme på Vicarage Road, et lag som ofte slår de beste med sliter mot de dårligere lagene. Vi tar sjansen på at en ellers meget god Ben Foster har gode muligheter til å holde nullen her.

Alternativer:
Nick Pope (4.7), hjemme mot Aston Villa
Aaron Ramsdale (4.7), borte mot West Ham
Vicente Guaita (5.1), borte mot Norwich
Lukasz Fabianski (4.9), hjemme mot Bournemouth
Paulo Gazzaniga (4.6), borte mot Southampton

Forsvar

Trent Alexander-Arnold (7.4) har hatt noen skikkelig solide uker på Fantasy nå, med 32 poeng på sine to siste. Tar imot Sheffield United hjemme på Anfield denne runden, og vi ser ingen grunn til at engelskmannen ikke skal være med her.

James Tarkowski (5.1) og Burnley tar imot et meget svakt Aston Villa hjemme på Turf Moor denne runden. Den solide engelske midtstopperen og resten av Burnley-forsvaret skal ha meget gode sjanser til å holde nullen i denne.

Alternativer:
Andrew Robertson (7.0), hjemme mot Sheffield United
Angelo Ogbonna (4.5), hjemme mot Bournemouth
Matt Doherty (6.1), borte mot Watford
Ricardo Pereira (6.4), borte mot Newcastle
Martin Kelly (4.4), borte mot Norwich
Serge Aurier (5.1), borte mot Southampton

Midtbane

Kevin De Bruyne (10.5) fortsetter å leverer på Fantasy, og Man City skal denne runden opp mot Everton hjemme på Etihad. Blir ingen enkel kamp da Carlo Ancelotti virker å ha fått litt sving på sakene hos The Toffees, men vi tror at den belgiske midtbanegeneralen kan bli nøkkelen i denne kampen.

Vi tar en sjanse og setter inn Mohamed Salah (12.3) denne runden, når den suverene ligalederen tar imot Sheffield United. Salah og Sadio Mané (12.3) bytter litt fra uke til uke på å være hovedpersonen, så vi satser på egypteren denne runden.

De to siste plassene på midtbanen går til Dele Alli (8.9) og Wilfried Zaha (6.9), to spillere som på papiret har innbydende kamper.

Alternativer:
Raheem Sterling (11.8), hjemme mot Everton
James Maddison (7.7), borte mot Newcastle
Jack Grealish (6.4), borte mot Burnley
Adama Traoré (5.5), borte mot Watford

Angrep

Raul Jiménez (7.5) er spissen som aldri riktig slutter å levere. 1 poeng mot Liverpool sist, men fikk hele 11 mot Man City – og har levert jevnt og trutt hele sesongen. Wolves skal denne runden møte Watford borte og vi satser på at meksikaneren kan få til noe her.

Harry Kane (11.0) har scoret i to på rad, og virker å ha funnet formen. Tottenham skal denne runden på besøk til Southampton på sørkysten, og vi satser på at den engelske landslagskapteinen kan score nye offensive poeng her.

Alternativer:
Teemu Pukki (6.5), hjemme mot Crystal Palace
Jamie Vardy (10.1), borte mot Newcastle
Sergio Agüero (11.7), hjemme mot Everton

Ukens drømmelag – Gameweek 21

Fantasy tips 21

Hvem bør du ha som kaptein?

Mohamed Salah har vært meget god i det siste, og var blant annet veldig uheldig i forrige kamp. Vi setter bindet på han.

Til slutt

Husk deadline denne runden onsdag kl. 12:30 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler