Fantasy Premier League tips: Arsenal-dominans i runde 2

Fantasy Premier League tips: Arsenal-dominans i runde 2

Oppsummering Gameweek 1

Fantasy Premier Leagues første gameweek er unnagjort, og det ble en runde hvor mange av favorittene innfridde. Ballet ble åpnet på Craven Cottage, hvor Arsenal på overbevisende vis knuste Fulham 3-0. Pierre-Emerick Aubameyang (12.0) scoret ett mål og var av god grunn valgt av mange, men det var nysigneringen Willian (8.1) som stjal showet med sine tre assister og 14 poeng.

Mohamed Salah (12.0) åpnet sesongen med et smell og leverte et hattrick i 4-3-seieren mot nyopprykkede Leeds. Han var naturlig nok også det mest populære kapteinsvalget, og reddet nok spillerunden til veldig mange FPL-managere. Leeds så dog meget farlige ut, og alle deres tre målscorere kan være gode Fantasy-valg å ha i laget.

Everton imponerte med en 1-0-seier over et skuffende Spurs-lag, med Dominic Calvert-Lewin (7.1) som matchvinner. The Toffees har også et meget godt kampprogram fremover. Og Wolverhampton gjorde sine saker godt med en 2-0-seier borte mot Sheffield United, og Raúl Jiménez (8.5) viser at han er en verdifull spiller også i år.

Chelsea slet lenge mot et aggressivt Brighton-lag, men dro til slutt i land en 3-1-seier. Timo Werner (9.5) var et meget populært valg på topp, og til tross for at tyskeren ikke endte på scoringslisten, så fikk han en assist da han skaffet straffespark. Han er merket som gul med 75% sjanse for å spille neste kamp, men har selv sagt i intervjuer at han er klar til kamp mot Liverpool denne helgen.

Rundens vinnere – GW1

Rundens vinnere går naturlig nok til de som valgte Mohamed Salah (12.0) som kaptein, og dermed fikk 40 poeng. Den egyptiske målfaraoen viser at han nok en gang er en kritisk spiller å ha i laget. Videre må vi nevne evigunge Jamie Vardy (10.0) som med sine to straffescoringer og tre bonuspoeng endte på 13 poeng, og dermed ble GW1s mestscorende spiss.

Rundens skuffelse – GW1

Det var mange populære valg som skuffet i GW1, blant annet Liverpools Trent Alexander-Arnold (7.5) og Sadio Mané (12.0) med henholdsvis 1 og 2 poeng. I tillegg kan vi nevne Chelseas nysignering Kai Havertz (8.5) som var valgt av mange, samt alle de populære Tottenham-spillerne.

Slik gikk det med Fotballkanalens drømmelag Gameweek 1

Vi endte på 76 poeng – mot en gjennomsnittlig poengsum på 50 poeng. Det må vi si oss fornøyde med. Som mange andre ble vi reddet av kaptein Salah, men også Leicesters James Justin leverte varene i forsvar med 9 poeng. Vi satser på å fortsette denne trenden i GW2!

Lørdag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 2!

Keeper

Everton tar imot et West Brom-lag som skuffet i første serierunde, og som ikke viste noen særlig stor målfarlighet. Derfor går vi for Jordan Pickford (5.0) mellom stengene. Han holdt nullen forrige runde mot Tottenham, og hadde også noen imponerende redninger og utboksinger.

Alternativer:
Bernd Leno (5.0), hjemme mot West Ham
Kasper Schmeichel (5.5), hjemme mot Burnley
Karl Darlow (5.0), hjemme mot Brighton
Illan Meslier (4.5), hjemme mot Fulham

Forsvar

Vi tar sjansen og kjører på med en ekstra Everton-forsvarer i Lucas Digne (6.1). Franskmannen viste frem sin eminente dødballfot mot Tottenham, og har gode muligheter til både offensive og defensive poeng mot West Brom.

Ellers kjører vi på med Arsenals offensive høyreback Héctor Bellerín (5.0) i deres hjemmekamp mot West Ham, samt Leeds sin nord-irske vingback Stuart Dallas (4.5) som møter Fulham på Elland Road.

Alternativer:
Gabriel (5.0), hjemme mot West Ham
James Justin (4.5), hjemme mot Burnley
Aaron Wan-Bissaka (5.5), hjemme mot Crystal Palace
Jamal Lewis (4.5), hjemme mot Brighton

Midtbane

På midtbanen denne runden er Pierre-Emerick Aubameyang (12.0) hjemme mot West Ham kanskje det mest åpenbare valget. Vi velger gaboneren, sammen med Man Uniteds åpenbaring Bruno Fernandes (10.5) hjemme mot Crystal Palace.

Willian (8.1) overbeviste såpass mye i sin Arsenal-debut at vi velger å fortsette med brasilianeren på midtbanen. Til slutt tar vi også med Leeds sin midtbanespiller Jack Harrison (5.5). Engelskmannen så meget god ut mot Liverpool, og har denne runden en mye mer overkommelig motstander hjemme mot Fulham.

Alternativer:
Marcus Rashford (9.5), hjemme mot Crystal Palace
Kevin De Bruyne (11.5), borte mot Wolverhampton
Mateusz Klich (5.5), hjemme mot Fulham
James Rodríguez (7.5), hjemme mot West Brom

Allan Saint-Maximin (5.5), hjemme mot Brighton

Angrep

Vi velger å igjen satse på Timo Werner (9.5), til tross for en målløs debut og at Chelsea møter Liverpool. Tyskeren så livlig ut mot Brighton, og bør være en mann for de store anledninger.

Videre velger vi Anthony Martial (9.0) når Man United tar imot Crystal Palace, samt Dominic Calvert-Lewin (7.1) hjemme mot West Brom etter hans matchvinner-scoring mot Tottenham sist.

Alternativer:
Jamie Vardy (10.0), hjemme mot Burnley
Richarlison (8.0), hjemme mot West Brom
Callum Wilson (6.5), hjemme mot Brighton
Patrick Bamford (5.6), hjemme mot Fulham
Alexandre Lacazette (8.5), hjemme mot West Ham

Ukens drømmelag – Gameweek 2

Hvem bør du ha som kaptein?

Arsenal møter West Ham hjemme på Emirates denne runden, og da går vi for Pierre-Emerick Aubameyang.

Til slutt

Husk deadline denne runden lørdag kl. 12:00 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler