Spilltips til den neste ukens dobbeltrunde i Fantasy Premier League

Bruno Fernandes Manchester United Fantasy Premier League

Oppsummering Gameweek 18

Da var vi ferdig med en blank gameweek med kun seks kamper, og går nå videre inn i en dobbel gameweek med hele 15 kamper. I GW18 karret Man United seg til en knapp 1-0-seier borte mot Burnley etter en scoring av Paul Pogba assistert av Marcus Rashford (9.6). Byrival Man City klarte samme resultat mot Brighton, etter en scoring av Phil Foden assistert av Kevin De Bruyne (11.8). I begge kampene ble det clean sheet fra de to Manchester-lagene som helt sikkert kom godt med på mange Free Hit-lag.

Sheffield United sikret sin første seier for sesongen da de slo Newcastle 1-0. Skuffende for mange som hadde valgt Newcastle-forsvarere på sitt Free Hit-lag. Tottenham rotet bort seieren på hjemmebane mot Fulham, etter at Harry Kane (11.1) hadde gitt de liljehvite ledelsen i førsteomgang.

Rundens vinnere – GW18

Rundens vinnere må gå til de som enten valgte eller ble tvunget til å ha Crystal Palaces Tyrick Mitchell (3.9) i laget sitt. Ørnene fra Sør-London tok et overraskende poeng på Emirates mot Arsenal, hvor de også holdt nullen. Og Mitchell virker å ha tatt venstrebackposisjonen tilbake fra Patrick van Aanholt.

Rundens skuffelse – GW18

Rundens skuffelser går til Heung-Min Son (9.8) og Bruno Fernandes (11.3). Begge blanket og endte opp med usle to poeng hver.

Slik gikk det med Fotballkanalens drømmelag Gameweek 18

Vi endte på 54 poeng, noe som ble godt over gjennomsnittet. Vi traff sånn noenlunde på kaptein De Bruyne, samt Kane og Rashford offensivt. Defensivt holdt Dias og Cancelo nullen, mens Saïss dessverre skuffet. Tierney hadde fått en liten skade og var helt ute av laget. Vi satser på å fortsette den gode trenden i GW19!

Lørdag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 19!

Keeper

I denne dobbeltrunden er det kanskje West Ham som på papiret har de beste kampene med to hjemmekamper mot Burnley og West Bromwich. Derfor velger vi å satse på Lukasz Fabianski (5.1) i mål. Meget solid keeper, og vi tror han starter denne runden etter å ha mistet forrige med en liten skade.

Alternativer:
Emiliano Martínez (5.1), borte mot Manchester City og hjemme mot Newcastle
Kasper Schmeichel (5.5), hjemme mot Southampton og hjemme mot Chelsea
Ederson (6.0), hjemme mot Crystal Palace og hjemme mot Aston Villa

Forsvar

Liverpool spiller to hjemmekamper mot Man United og mot Burnley, og vi satser på at Trent Alexander-Arnold (7.3) kan levere godt her. Den engelske høyrebacken har fortsatt ikke kommet skikkelig i gang denne sesongen, men vi vet alle hvilket nivå han har inne.

Videre tar vi med Man Citys Rúben Dias (5.8) som skal møte Crystal Palace og Aston Villa – begge på Etihad. City har vært meget solide i forsvar denne sesongen, har faktisk kun sluppet inn 13 mål – og 5 av disse var i én kamp mot Leicester (!). Vi tror Dias og de andre City-forsvarerne fort kan ende på 12 poeng denne runden.

Til slutt tar vi med Leicesters James Justin (5.0). Den unge backen har vært meget god denne sesongen, og skal nå ha to hjemmekamper denne runden. Trues litt av at Ricardo Pereira er tilbake fra skade, men vi tror at Justin har spilt så godt at han får starte også disse kampene.

Alternativer:
Andrew Robertson (7.4), hjemme mot Man United og hjemme mot Burnley
Kurt Zouma (5.8), borte mot Fulham og borte mot Leicester
Aaron Cresswell (5.4), hjemme mot Burnley og hjemme mot West Brom
João Cancelo (5.8), hjemme mot Crystal Palace og hjemme mot Aston Villa

Midtbane

På midtbanen begynner vi med Kevin De Bruyne (11.8) som skal møte Palace og Villa hjemme på Etihad. Har vært i god form i det siste, men så relativt sliten ut de siste femten minuttene mot Brighton. Vi håper og tror han likevel får mange minutter i dobbeltrunden. Videre er vi også nødt til å inkludere Mohamed Salah (12.5). Liverpool skal ta imot Man United og Burnley på Anfield. Det er ikke de enkleste kampene, men egypteren må likevel med her.

Bruno Fernandes (11.3) har også en dobbeltrunde med Liverpool og Fulham – begge på bortebane. Portugiseren står med fire gule kort og mister dermed Fulham-kampen dersom han får det gule mot Liverpool. Han er likevel for farlig til å utelate fra dette laget.

De to siste vi inkluderer på midtbanen vår er Aston Villas Jack Grealish (7.7) som skal møte Man City borte og Newcastle hjemme, samt West Hams Tomas Soucek (5.3) som skal møte Burnley og West Bromwich – begge på hjemmebane i London.

Alternativer:
Marcus Rashford (9.6), borte mot Liverpool og borte mot Fulham
Sadio Mané (11.9), hjemme mot Man United og hjemme mot Burnley
Heung-Min Son (9.8), borte mot Sheffield United

Angrep

På topp starter vi først med Michail Antonio (6.2) som skal møte Burnley og West Brom på hjemmebane. Er akkurat kommet tilbake fra skade, og har fått endel minutter de siste kampene. Etter at Sébastien Haller ble solgt til Ajax bør Antonio være det soleklare førstevalget på topp.

Til slutt går vi for lagets eneste spiller med enkeltkamp, nemlig Leeds’ Patrick Bamford (6.6). Skal møte Brighton hjemme på Elland Road, og har som vanlig meget gode muligheter for scoringer her.

Alternativer:
Jamie Vardy (10.1), hjemme mot Southampton og hjemme mot Chelsea
Callum Wilson (6.6), borte mot Arsenal og borte mot Aston Villa
Ollie Watkins (6.1), borte mot Man City og hjemme mot Newcastle

Ukens drømmelag – Gameweek 19

Hvem bør du ha som kaptein?

Det står mellom Mohamed Salah og Kevin De Bruyne i denne dobbeltrunden. Belgieren har litt enklere kamper og er i litt bedre form, så vi gir bindet til han.

Til slutt

Husk deadline denne runden lørdag kl. 12:00 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler