Fotballkanalens tips til Boxing Day i Fantasy Premier League

Fantasy tips runde 19

Da er det endelig klart for den legendariske Boxing Day-runden i Premier League, og vi skal videre gjennom hele tre gameweeks innen 2. januar. Gameweek 18 ble en runde med lav gjennomsnittsscore, da mange av de mest populære spillerne sviktet.

De største overskriftene før runden gikk til Arsenal og Everton, som har ansatt hver sin nye manager i Mikel Arteta og Carlo Ancelotti. Disse to lagene møttes også i helgens oppgjør på Goodison, med hver sin nyansatte hovedtrener på tribunen. Kampen endte 0-0, og begge de nye managerne fikk nok med seg hvor mye arbeid de har foran seg.

Man City slo Leicester hjemme på Etihad med 3-1, men Jamie Vardy (10.1) rakk likevel å få med seg et mål og ni poeng på Fantasy. Hos City ble poengene fordelt ganske jevnt utover laget, men Kevin De Bruyne (10.4) spilte likevel en kjempekamp og viser hvor viktig han er å fortsatt ha i laget. Man United skuffet igjen da de tapte 2-0 mot bunnplasserte Watford. Det virker som om Ole Gunnar Solskjærs menn har fått en tendens til å slå de beste lagene, men å slite stort med å spille ut de lavtliggende, mindre lagene.

Til slutt imponerte Chelsea stort da de slo Tottenham i deres egen storstue i Nord-London. 2-0 endte det, etter to scoringer av brasilianske Willian (7.1). Heung-Min Son (10.0) fikk også rødt kort etter å ha mistet hodet i duell med Antonio Rüdiger, og går glipp av de tre neste spillerundene. Bør byttes ut av laget ditt så fort som mulig.

Rundens vinnere – GW18

Sheffield United vant igjen på bortebane uten å slippe inn mål, og de nyopprykkedes forsvarere er alle blant de høyest scorende forsvarsspillerne i Fantasy denne sesongen. Denne runden var det keeper Dean Henderson (4.8) som var best av de, med hele 12 poeng. En annen som gjorde det meget godt denne runden var Southamptons Danny Ings (6.4). Den engelske spissen er nå oppe som den femte høyest scorende angriperen denne sesongen, og er definitivt meget god value for money prisen hans tatt i betraktning. Vær dog obs på at Southampton går inn i et meget tøft kampprogram!

Rundens skuffelse – GW18

Rundens skuffelse i GW18 deles mellom to spillere. Den største skuffelsen stod nok Tottenhams Heung-Min Son (10.0) for, da han som et meget populært kapteinsvalg endte opp med en score på -1. Den andre spilleren som skuffet stort var Marcus Rashford (9.1) med 2 poeng, også han et meget populært kapteinsvalg denne runden. Med tanke på hvor ustabile Man United kan være mot de antatt svakere lagene, kan det være en god idé å se etter en annen spiss fremover.

Slik gikk det med Fotballkanalens drømmelag Gameweek 18

Fantasy 18 oppsummering

Vi endte på 47 poeng, noe som ble en helt grei poengfangst tatt ukens gjennomsnitt i betraktning. Lundstram, Grealish, Jiménez og Ings var våre beste poengplukkere, men vi satser på å gjøre det enda bedre i GW19!

Andre juledag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 19!

Keeper

Dean Henderson (4.8) ble med sine 12 poeng mot Brighton den keeperen som har flest poeng i Fantasy denne sesongen. På Boxing Day tar Sheffield United imot Watford hjemme på Bramall Lane, og den engelske målvakten bør ha gode muligheter til å igjen score godt med poeng.

Vicente Guaita (5.1) og Crystal Palace har vist seg å være meget defensivt solide den siste tiden, til tross for at de slapp inn et mål og tapte mot Newcastle sist. Denne runden tar de imot West Ham hjemme på Selhurst Park, et lag som ikke har vist skikkelig form på veldig lenge. Da bør Fantasys formkeeper Guaita igjen ha stor sjanse til å holde nullen.

Alternativer:
Jordan Pickford (5.3), hjemme mot Burnley
Paulo Gazzaniga (4.6), hjemme mot Brighton
David de Gea (5.5), hjemme mot Newcastle

Forsvar

Lucas Digne (5.7) og Everton har en nylig ansatt manager i sjefsstolen, nemlig selveste Carlo Ancelotti. Everton har møtt Chelsea, Man United og Arsenal under Duncan Fergusons ledelse uten å tape, og virker å være et lag som har funnet tilbake noe av den gnisten som var tapt under Marco Silva. Dette blir første kamp under Ancelottis ledelse, noe vi forhåpentligvis får se på spillernes tenningsnivå. Lucas Digne holdt nullen og plukket opp tre bonuspoeng sist, og hjemme mot Burnley bør den spanske backen ha nye muligheter til en god score.

John Lundstram (5.2) har scoret 17 poeng på sine to siste kamper, og Sheffield United virker å ha funnet tilbake til den trygge defensive stabiliteten. Møter tabelljumbo Watford denne runden, et lag som tok sin første seier under sitt nye Nigel Adkins-regime mot Man Utd sist. Det blir nok en vanskeligere kamp enn det ser ut på papiret, men Lundstram har også gode muligheter offensivt til å sanke poeng.

Alternativer:
Patrick van Aanholt (5.5), hjemme mot West Ham
Serge Aurier (5.1), hjemme mot Brighton
Martin Kelly (4.4), hjemme mot West Ham
Enda Stevens (5.1), hjemme mot Watford
Frédéric Guilbert (4.4), hjemme mot Norwich

Midtbane

Kevin De Bruyne (10.4) spilte en meget god kamp mot Leicester, men fikk bare én assist og fire poeng i retur. Belgieren har en tendens til å dominere kamper, men det er ikke alltid han får de viktige målpoengene. Han kan likevel slå til når som helst, og til tross for at Man City møter et sterkt Wolverhampton-lag på Molineux tar vi midtbanegeneralen med på laget.

I Heung-Min Sons fravær setter vi pengene våre på Dele Alli (8.9) hjemme mot Brighton. Spurs skuffet stort i hjemmetapet mot Chelsea, men bør ha gode muligheter til å slå tilbake mot et Brighton som tapte sist runde.

Jack Grealish (6.3) er den lysende stjernen på en ellers grå Aston Villa-himmel, et lag som røk 1-3 mot Southampton hjemme på Villa Park forrige runde. Grealish var selvsagt mannen bak Villas scoring, noe som han ble belønnet med åtte poeng for. Tar denne runden imot Norwich – igjen på hjemmebane – og bør ha gode muligheter for poeng foran et revansjesugent hjemmepublikum.

De to siste vi plukker ut for vår midtbane denne runden er Evertons Richarlison (8.0) og Crystal Palaces Wilfried Zaha (6.9). Everton tar imot Burnley i Carlo Ancelottis første kamp bak spakene, mens Roy Hodgsons menn tar imot et uforutsigbart West Ham-lag. Begge disse spillerne skal ha gode sjanser denne runden.

Alternativer:
Mason Mount (6.5), hjemme mot Southampton
Todd Cantwell (4.8), borte mot Aston Villa
John Fleck (4.9), hjemme mot Watford
Daniel James (6.1), hjemme mot Newcastle

Angrep

Denne runden er det ingen angrepsvalg som virker skikkelig overbevisende. Vi satser på de to engelske landslagsspissene Harry Kane (11.0) og Tammy Abraham (7.9), som sammen med hvert sitt hovedstadslag møter henholdsvis Brighton og Southampton. Kikk dog i listen under da det er flere på papiret gode valg som er verdt å velge mellom.

Alternativer:
Marcus Rashford (9.1), hjemme mot Newcastle
Jamie Vardy (10.1), borte mot Man City
Teemu Pukki (6.6), borte mot Aston Villa
Gabriel Jesus (9.6), borte mot Wolverhampton

Ukens drømmelag – Gameweek 19

Fantasy tips 19

Hvem bør du ha som kaptein?

Veldig vanskelig denne runden. Vi tar en sjanse, og setter det elastiske ikoniske båndet rundt overarmen til Chelseas spydspiss Tammy Abraham.

Til slutt

Husk deadline denne runden torsdag, andre juledag, kl. 12:30 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler