Fantasy Premier League-tips til runden før runden

Juletre utenfor Old Trafford

Gameweek 17 ble en runde med få scoringer, og den største overskriften var kanskje Man Citys overkjørsel av et Arsenal-lag i fullstendig fritt fall. Kevin De Bruyne (10.3) ble den store helten med to scoringer, én assist og tre bonuspoeng. Det gjorde han til rundens spiller med hele 19 poeng, og straffet også de mange managerne som hadde solgt ham ut av laget sitt.

Leicester seiersrekke ble overraskende nok stanset av Norwich på King Power Stadium, og Jamie Vardys (10.1) rekke med scoring i åtte kamper på rad ble også avsluttet. Den engelske spissen fikk riktignok med seg en assist, men 5 poeng er likevel skuffende for alle som satte ham som kaptein. Et annet lag som kom ned på jorden igjen var Man United. Etter to imponerende seire mot Tottenham og Man City, hadde nok de fleste pekt ut de røde djevlene som solide favoritter i møtet med Everton hjemme på Old Trafford. Kampen endte dog 1-1 etter en sen Mason Greenwood (4.3)-scoring, og Everton viser at de kan begynner å bli et lag å følge med på igjen.

Liverpool vinner og vinner, og denne gangen var det tabelljumbo Watford som fikk unngjelde. 2-0 ble sluttresultatet på Anfield, med Mohamed Salah (12.2) som sistemann på begge målene. Den egyptiske angriperen virker endelig å være tilbake i god, gammel Fantasy-form. Til slutt må også Chelsea nevnes. De blå fra London gikk på en ny smell hjemme mot Bournemouth, og virker å være i vaklende form. Det er nok en god idé å avvente innkjøp av Chelsea-spillere til lagets form blir noe mer stabil.

Husk på at Liverpool ikke spiller nå i Gameweek 18, så du må planlegge laget ditt uten spillere derfra!

Rundens vinnere – GW17

Rundens vinnere i GW17 går til eierne av Fantasy-legendene Mohamed Salah (12.2) og Kevin De Bruyne (10.3) – og spesielt til de som turte å sette en av dem som kaptein. Både Salah og De Bruyne har slitt med sedvanlig poengfangst på Fantasy over de siste seks-syv rundene, og har av mange blitt solgt grunnet sin høye pris. Det er det nok flere managere som angrer på nå, og som kanskje allerede har begynt å planlegge hvordan å få disse tilbake.

Rundens skuffelse – GW17

Hos Man United skuffet en brennhet Marcus Rashford (9.1), mens hos Chelsea skuffet en Tammy Abraham (8.0) mot et svakt Bournemouth. Rundens største skuffelser går likevel til Tottenhams radarpar Dele Alli (8.7) og Heung-Min Son (10.1), som kun sanket inn to poeng hver denne runden. Med andre ord en drastisk nedgang fra begge to etter flere forrykende runder av disse.

Les også:
Julehygge i Premier League

Slik gikk det med Fotballkanalens drømmelag Gameweek 17

Vi scoret 54 poeng i GW17, noe vi ikke kan si oss fornøyde med. Vi hadde veldig mange skuffende poengfangster, spesielt offensivt, og ble i stor grad reddet av Salah, Tarkowski og Guaita. Dette må forbedres i GW18!

Fantasy 17 oppsummering

Lørdag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 18!

Keeper

Aaron Ramsdale (4.6) er nå den keeperen som har scoret flest poeng i årets Fantasy Premier League, og gjorde en kjempekamp sist da Bournemouth overraskende holdt nullen på Stamford Bridge mot Chelsea. Denne runden tar sørkystlaget imot Burnley hjemme på Vitality Stadium, og de har også et godt kampprogram fremover. Da kan den unge engelske målvakten være et godt valg fremover.

Alternativer:
Vicente Guaita (5.1), borte mot Newcastle
Dean Henderson (4.8), borte mot Brighton
Mat Ryan (4.8), hjemme mot Sheffield United
Rui Patrício (5.2), borte mot Norwich

Forsvar

Matt Targett (4.4) og Aston Villa har to innbydende hjemmekamper på rad nå, mot Southampton og Norwich. Den engelske venstrebacken har hatt en relativt god sesong, og er blant de høyeste poengplukkerne i Villa-forsvaret. Villa er et risikabelt lag å satse for mye på defensivt, men til den prisen kan han være verdt å ta en sjanse på – spesielt med tanke på at Liverpool ikke spiller, og at mange av de andre topplagene har tøffe kamper.

John Lundstram (5.2) har slitt med poenguttellingen de siste rundene, til tross for at han har vært veldig nærme både scoringer og assists. Forrige runde slo han derimot til igjen, hvor et rent bur, en assist og to bonuspoeng gav han en score på 11 poeng. Møter denne runden Brighton på bortebane, og engelskmannen er som vanlig et veldig godt alternativ å ha med i laget ditt.

Alternativer:
Martin Kelly (4.4), borte mot Newcastle
Lewis Dunk (4.7), hjemme mot Sheffield United
Diego Rico (4.4), hjemme mot Burnley
Jetro Willems (4.7), hjemme mot Crystal Palace
Matt Doherty (6.1), borte mot Norwich

Midtbane

Kevin De Bruyne (10.3) spilte en av årets beste kamper forrige runde mot Arsenal, og virker igjen å være i livsfarlig Fantasy-form. Man City tar denne runden imot serietoer Leicester hjemme på Etihad, noe som selvsagt er en tøff kamp mot et godt defensivt lag. Men slik den belgiske midtbanemaestroen leverte sist runde så tør vi rett og slett ikke å utelate ham her.

Jack Grealish (6.2) er en spiller som har levert jevnt og trutt med poeng hele sesongen, noe som er imponerende i et nyopprykket og noe ustabilt lag. Aston Villas soleklare talisman, og vi tror han igjen har gode muligheter til offensive poeng denne runden mot Southampton på Villa Park.

Tottenhams radarpar Dele Alli (8.7) og Heung-Min Son (10.1) skuffet begge stort forrige runde, men har vært i såpass god form i det siste at vi inkluderer begge to i denne rundens hjemmekamp mot Chelsea. De besøkende fra den blå delen av London har skuffet de siste rundene, og kan fort få det meget tøft mot Mourinhos Tottenham her.

Alternativer:
Daniel James (6.1), borte mot Watford
Wilfried Zaha (6.8), borte mot Newcastle
Raheem Sterling (11.8), hjemme mot Leicester
Richarlison (7.9), hjemme mot Arsenal

Angrep

Marcus Rashford (9.1) er en annen spiller som skuffet i forrige serierunde, men spilte dog en strålende kamp mot Colchester i Ligacupen i midtuken. Skikkelig formspiller som kan gjøre stor skade på tabelljumbo Watford.

Raúl Jiménez (7.5) er kanskje den mest stabile spissen i hele Fantasy det siste halvannet året. Scorer sjeldent de store tosifrede poengfangstene, men leverer mål og målgivende jevnt og trutt. Møter denne runden Norwich på bortebane, og vi tror meksikaneren nok en gang leverer varene.

Alternativer:
Jamie Vardy (10.1), borte mot Man City
Teemu Pukki (6.6), hjemme mot Wolverhampton
Danny Ings (6.4), borte mot Aston Villa

Ukens drømmelag – Gameweek 18

Fantasy-18

Hvem bør du ha som kaptein?

Ikke så mange direkte utpregede kapteinsvalg denne runden. Vi satser på Marcus Rashford mot Watford.

Til slutt

Husk deadline denne runden lørdag kl. 12:30 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler