Her er spillerne du bør ha med i Fantasy Premier League i nyttårshelgen

Fantasy Premier League runde 17 2020/21

Oppsummering Gameweek 15 og 16

Grunnet kort mellomrom mellom runde 15 og 16 fikk vi dessverre ikke tid til å skrive en artikkel rundt GW16. En annen ting som har kommet inn i bildet den siste uken er diverse corona-utbrudd i Premier League, noe som blant annet førte til utsettelse av kampen mellom Everton og Man City, og har også truet flere andre kamper. Så det blir spennende å følge med på hva som skjer videre – om det blir flere utsettelser, eller rett og slett en pause i ligaen. Det er ihvertfall helt essensielt nå å ha en sterk benk på Fantasy-laget ditt!

Bruno Fernandes (11.1) fortsetter ihvertfall å levere poeng, etter 12 og 6 i GW15 og 16. Han står nå med 35 poeng på sine tre siste. En annen som også begynner å levere gode tall er Marcus Rashford (9.5), som står med 30 poeng på sine fire siste, og har scoret i to kamper på rad.

En annen som virkelig er i form om dagen er Leeds og Patrick Bamford (6.5). Den unge engelskmannen står nå med hele 10 mål og 5 målgivende til nå denne sesongen, og viser hvilken fantastisk verdi for pengene han er.

Til slutt må vi nevne at Arsenal har slått tilbake med to strake seire, først mot Chelsea og så mot Brighton. I hovedrollen i begge seirene sto stjerneskuddet Bukayo Saka (5.2), som leverte ett mål og to assists. Dersom Arsenal opprettholder formen kan Saka virkelig være vanvittig god verdi for en billig midtbanespiller.

Rundens vinnere – GW15 og 16

Leeds-spillerne og deres eiere må stå igjen som disse to rundenes vinnere etter 1-0 mot Burnley og hele 5-0 borte mot West Bromwich. Patrick Bamford er allerede nevnt, og bør være på de fleste lag nå på spissplassen. To andre som virkelig har fått fart på poengfangsten de siste ukene er backen Stuart Dallas (4.8) og keeper Illan Meslier (4.6).

Rundens skuffelse – GW15 og 16

Rundenes skuffelser må gå til eiere av Kevin De Bruyne, Kurt Zouma/Reece James og Dominic Calvert-Lewin. De Bruyne blanket først hjemme mot Newcastle, før kampen mot Everton ble utsatt. Zouma og James slapp først inn tre mål mot Arsenal, før de ikke var med i troppen mot Aston Villa. Til slutt endte Calvert-Lewin opp med usle ett poeng, før han heller ikke fikk spille kampen mot Man City.

Slik gikk det med Fotballkanalens drømmelag Gameweek 15

Vi endte på 49 poeng, noe som ble en helt middelmådig runde. Defensivt traff vi på Dallas og Walker-Peters, mens det offensivt egentlig bare var Fernandes og Bamford som leverte. Dessverre bommet vi – som de fleste andre – på kaptein Salah, som blanket med sine 2 poeng. Vi satser på å gjøre det bedre i GW17!

Første nyttårsdag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 17!

Keeper

Sheffield United er det minst målfarlige laget så langt denne sesongen, og det er ofte smart å spille forsvarere eller keepere mot de. Derfor velger vi å gå for Crystal Palaces Vicente Guaita (4.8) når The Eagles skal ta imot Sheffield-laget hjemme på Selhurst Park. Palace fikk en etterlengtet opptur sist etter to strake tap med 1-1 mot Leicester og en mer solid defensiv prestasjon. Guaita reddet også en straffe i den kampen.

Alternativer:
Nick Pope (5.4), hjemme mot Fulham
Hugo Lloris (5.6), hjemme mot Leeds
Bernd Leno (4.9), borte mot West Bromwich
Rui Patrício (5.4), borte mot Brighton

Forsvar

Andrew Robertson (7.3) og Liverpool skuffet med 1-1 hjemme mot West Bromwich, men får nok mer rom å spille i når de denne runden skal besøke Southampton. Vi gir Andrew Robertson en ny sjanse, da han som alltid er meget involvert i Liverpools angrepsspill.

Everton har sluppet inn ett mål på sine siste fire kamper, med tre clean sheets. Skal denne runden ta imot West Ham hjemme på Goodison Park, og vi går for Mason Holgate (4.8) som en billig vei inn i dette Everton-forsvaret.

Til slutt tar vi med Burnleys Matt Lowton (4.4) når Sean Dyches menn tar imot Fulham. Burnley har skjerpet seg defensivt utover i denne sesongen, og har kun sluppet inn tre mål på sine siste fem. Bør ha gode muligheter til smultring her.

Alternativer:
Sergio Reguilón (5.7), hjemme mot Leeds
Aaron Cresswell (5.3), borte mot Everton
James Justin (5.0), borte mot Newcastle
Yerry Mina (5.5), hjemme mot West Ham
Tosin Adarabioyo (4.5), borte mot Burnley

Midtbane

Vi kjører på videre med Mohamed Salah (12.6) til tross for hans blank mot West Bromwich sist. Skal denne runden på besøk til Southampton på sørkysten, og får nok helt sikkert mer bakrom å boltre seg i.

Videre må vi ha med Bruno Fernandes (11.1) når Man United skal ta imot Aston Villa. Har hatt en strålende sesong og er livsfarlig å gå uten. I tillegg tar vi med Tottenhams Heung-Min Son (9.7) i møtet med Leeds United. Leeds slipper inn mye mål, og dette kan fort bli en målrik affære.

De to siste vi inkluderer på midtbanen er Crystal Palaces Wilfried Zaha (7.4) og Wolverhamptons Pedro Neto (5.9). Begge har hatt gode sesonger så langt, og skal denne runden møte henholdsvis Sheffield United hjemme og Brighton borte.

Alternativer:
Sadio Mané (11.9), borte mot Southampton
Harvey Barnes (6.7), borte mot Newcastle
Gylfi Sigurdsson (6.8), hjemme mot West Ham
Tomas Soucek (5.2), borte mot Everton

Angrep

På topp går vi for Jamie Vardy (10.2) når Leicester skal møte Newcastle på St James’ Park. Vardy ble hvilt fra start mot Crystal Palace, og The Foxes så betydelig mindre målfarlige ut uten sin talisman på banen. Vi tror han starter her, og at han har meget gode muligheter for målpoeng.

Til slutt tar vi en sjanse på Burnleys Chris Wood (6.2). Spiller fast i laget, og er farlig på offensive dødballer. Det blir en tett kamp når Burnley tar imot Fulham, og vi tror den new zealandske spissen skal ha gode muligheter her.

Alternativer:
Harry Kane (11.0), hjemme mot Leeds
Dominic Calvert-Lewin (7.9), hjemme mot West Ham
Roberto Firmino (9.3), borte mot Southampton
Christian Benteke (5.5), hjemme mot Sheffield United

Ukens drømmelag – Gameweek 17

Hvem bør du ha som kaptein?

Flere gode kapteinsvalg denne runden, men vi går for Bruno Fernandes, som virker å levere uke inn og uke ut.

Til slutt

Husk deadline denne runden fredag kl. 17:00 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler