Salah tilbake på vårt drømmelag i Fantasy Premier Leagues runde 17

Mohamed Salah tips Fantasy Premier League

Gameweek 16 ble preget av Ole Gunnar Solskjær og Man United, som tok sin andre store skalp på fire dager da de på Etihad slo byrival Man City med 2-1. Marcus Rashford (8.9) og Anthony Martial (7.6) stod for målene, og spesielt førstnevnte viser hvor god Fantasy-spiller han er for tiden. Det som lenge har vært en anbefalt angrepslinje med Vardy, Abraham og Jiménez beveger seg mot en angrepslinje med Vardy, Abraham og Rashford. Vi går altså fra VAJ til VAR.

Liverpool hvilte Fantasy-favorittene Sadio Mané (12.3) og Trent Alexander-Arnold (7.3), men knuste likevel Bournemouth 3-0 på bortebane og åpnet opp en 14 poengs luke på sin antatt hardeste konkurrent i Man City. Det er en luke som skal godt gjøres å lukke, og da er det faktisk Leicester som seiler opp som The Reds’ største utfordrer. Revene fra East Midlands tok en overbevisende 4-1-seier mot Aston Villa i Birmingham, og Jamie Vardy (10.1) var selvsagt atter en gang hovedpersonen med to scoringer og tre bonuspoeng.

Etter en meget solid periode har Chelsea begynt å vakle litt, og fikk merke det mot et Everton-lag som spilte sin første kamp etter at Marco Silva ble avskjediget. The Toffees så ut som et helt annet lag, og vant til slutt 3-1 hjemme på Goodison. Et lag det kan bli spennende å følge i ukene fremover.

PS! Liverpool og West Ham spiller ikke i GW18 – så vi anbefaler at du begynner å planlegge laget ditt i forhold til dette nå!

PPS! Cupen settes i gang fra og med GW17, så fikk du 53 poeng eller mer i GW16 er du med videre i turneringen og har allerede blitt tildelt en motstander!

Rundens vinnere – GW16

Eiere av Spurs-trioen Harry Kane (10.9), Heung-Min Son (10.0) og Dele Alli (8.7) var nok meget fornøyde med poengfangsten fra sine gutter, men rundens vinnere går til de modige managerne som fortsatt eier og gjerne også satte kapteinsbindet på Mohamed Salah (12.2). Egypteren slo endelig tilbake i Fantasy med 13 poeng, og det er ikke umulig at poengkongen finner tilbake til skikkelig målform i ukene som kommer.

Rundens skuffelse – GW16

Rundens skuffelse for mange var nok utelatelsen av Sadio Mané (12.3) og Trent Alexander-Arnold (7.3), men totalt sett gir vi rundens skuffelse til Man City og Kevin De Bruyne (10.2). Den belgiske maestroen har – til tross for godt spill – skuffet noe på Fantasy de siste ukene. Han er allerede solgt unna av mange, da det finnes mange midtbanespillere som er i bedre Fantasy-form enn han. Risky business.

Slik gikk det med Fotballkanalens drømmelag Gameweek 16

Vi endte på 61 poeng, noe som er en helt ok score – dog ingenting å skrive hjem om. Tottenhams Paulo Gazzaniga og Serge Aurier leverte clean sheet defensivt, men vi hadde dessverre Fantasys formkeeper Vicente Guaita på benken. Fremover leverte Maddison, Alli og Vardy varene, noe som reddet vår poengscore. Vi satser på å gjøre det enda bedre i GW17!

Fantasy Premier League oppsummering runde 16

Lørdag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 17!

Keeper

Vicente Guaita (5.1) er Fantasys formkeeper om dagen, med hele 36 poeng på sine siste tre kamper. Crystal Palace har holdt nullen i tre kamper på rad, og tar denne runden i mot Brighton hjemme på Selhurst Park. Palace har i tillegg et meget godt kampprogram fremover, og den spanske sisteskansen er rundens soleklare valg mellom stengene.

Alternativer:
Kasper Schmeichel (5.4), hjemme mot Norwich
Dean Henderson (4.7), hjemme mot Aston Villa
Nick Pope (4.7), hjemme mot Newcastle
Kepa Arrizabalaga (5.5), hjemme mot Bournemouth

Forsvar

Trent Alexander-Arnold (7.3) eller Andrew Robertson (7.1). Liverpool spiller IKKE i neste runde, altså GW18, men har denne runden en meget innbydende kamp mot bunnplasserte Watford hjemme på Anfield. Da bør en av de rødes to eminente sidebacker ha store muligheter til både å holde nullen, samt bidra offensivt. Pass dog på at én av de fort kan bli hvilt!

Martin Kelly (4.3) er ikke fast inventar i forsvarsrekka til et toppet Crystal Palace-lag, men grunnet store skadeproblemer har den tidligere Liverpool-forsvareren likevel fått spille en god del. Spesielt nok har han faktisk vært med på alle Crystal Palaces 6 clean sheets denne sesongen, og har holdt nullen i 6 av sine 8 spilte kamper. Tar denne runden i mot Brighton på hjemmebane, og grunnet skadeproblemer spiller engelskmannen helt sikkert fra start. Billig og god spiller å ha i troppen.

Alternativer:
James Tarkowski (5.1), hjemme mot Newcastle
Ricardo Pereira (6.5) eller Çaglar Söyüncü (5.1), hjemme mot Norwich
John Lundstram (5.1) eller George Baldock (4.8), hjemme mot Aston Villa

Midtbane

Mohamed Salah (12.2) og Liverpool tar i mot tabelljumbo Watford på Anfield denne runden, i det som bør være rundens klareste H. Salah viste både forrige helg mot Bournemouth og i midtuken mot RB Salzburg at han er i gryende målform. Vi tar han med på laget vårt denne runden foran kollega Sadio Mané (12.3), da egypteren plutselig er blitt en større differential.

James Maddison (7.8) spiller på ligaens beste lag for øyeblikket, både offensivt og defensivt. Leicester tar denne runden i mot Norwich hjemme på King Power Stadium, og den engelske midtbanespilleren har scoret 19 poeng på sine to siste. Bankers på laget denne runden.

Alternativer:
Heung-Min Son (10.0) eller Dele Alli (8.7), borte mot Wolverhampton
Jack Grealish (6.1), borte mot Sheffield United
Christian Pulisic (7.4), hjemme mot Bournemouth
Daniel James (6.1), hjemme mot Everton
James Ward-Prowse (5.9), hjemme mot West Ham
Wilfried Zaha (6.8), hjemme mot Brighton

Angrep

Jamie Vardy (10.1) er det bare å beholde i laget når Leicester tar i mot Norwich. Engelskmannen har scoret i syv kamper på rad nå, og stiger kontinuerlig i pris. Bankers på alle lag.

Tammy Abraham (7.9) og Chelsea tar i mot et meget formsvakt Bournemouth på Stamford Bridge denne runden. Den engelske spissen har variert noe i prestasjonene sine den siste tiden, men bør ha meget gode scoringsmuligheter her!

Marcus Rashford (8.9) er en av ligaens absolutte formspillere med hele 43 poeng på sine fem siste kamper. De røde djevlene tar i mot Everton på Old Trafford denne runden, og til tross for at Everton imponerte sist kamp med Duncan Ferguson bak roret, så bør Rashford definitivt ha gode muligheter for poeng i denne kampen.

Alternativer:
Harry Kane (10.9), borte mot Wolverhampton
Danny Ings (6.4), hjemme mot West Ham
Lys Mousset (5.1), hjemme mot Aston Villa

Ukens drømmelag – Gameweek 17

Fantasy tips runde 17

Hvem bør du ha som kaptein?

Vi velger å ikke ta noen unødvendige sjanser denne runden, og setter kapteinsbindet på Jamie Vardy hjemme mot Norwich.

Til slutt

Husk deadline denne runden lørdag kl. 12:30 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler