Fotballkanalens tips til den 16. runden i Fantasy Premier League

Dele Alli spurs

Den største overskriften i Gameweek 15 var nok at José Mourinho gikk på sitt første tap som Tottenham-manager, i det som ble hans retur til Old Trafford mot Ole Gunnar Solskjærs Man United. Marcus Rashford (8.8) og Dele Alli (8.6) scoret henholdsvis to og ett mål hver, og dette er også to spillere som er i skikkelig Fantasy-form. Rashford har 28 på sine siste tre og Alli har 29. To spillere du virkelig bør vurdere å få inn i laget ditt.

På Merseyside møttes byrivalene Liverpool og Everton i det som ble et fyrverkeri av en kamp. Storfavorittene fra den røde delen av byen leverte så til de grader, og endte opp med en solid 5-2-seier. Sadio Mané (12.3) ble kampens spiller med hele 15 poeng, og belønnet de modige få som hadde senegaleseren som kaptein i stedet for Jamie Vardy. Bakover ble det baklengs – som vanlig – men Trent Alexander-Arnold (7.3) viser likevel hvilken offensiv kraft han også er.

Ellers så vant også de tre andre topplagene, nemlig Leicester, Man City og Chelsea. Hos Leicester var det Jamie Vardy (10.0) og James Maddison (7.6) som sedvanlig sto for målene, mens hos Man City viste Gabriel Jesus (9.6) med sine to mål at han kan fylle tomrommet etter en skadet Sergio Agüero.

Rundens vinnere – GW15

Rundens vinnere blir alle de tålmodige managerne som beholdt (og startet) Tammy Abraham (7.9) til tross for at han mistet helgens kamp grunnet skade. Da Chelseas startellever ble sluppet en time før kampstart var nok mange overrasket over å se at den engelske spissen stilte fra start. Han belønnet sine eiere med å score ett mål, servere én assist og motta tre bonuspoeng. Det blir det 12 poeng ut av.

Rundens skuffelse – GW15

Når Man City scorer fire mål forventer man gjerne at enten Kevin De Bruyne (10.3) eller Raheem Sterling (11.9) er involvert i noen av disse. Det var de ikke mot Burnley, noe som nok var til ergrelse for mange Fantasy-managere. En annen som skuffet var Wolverhamptons Raúl Jiménez (7.7). Blanket hjemme mot West Ham, til tross for at Wolves vant. Ulvene går nå inn i en noe vanskeligere kampperiode, og med såpass mange gode spissalternativer der ute kan det være dags for å vurdere meksikanerens posisjon i laget.

Slik gikk det med Fotballkanalens drømmelag Gameweek 15

Fantasy runde 15 oppsummering

Vi endte på 67 poeng denne runden, noe som var meget bra. Vi traff godt på keeper Vicente Guaita, Maddison, Mané, Ings og Vardy. Litt for mange poeng på benken, men det var det nok mange som hadde denne runden gjennom eksempelvis Dendoncker og Rico. Vi håper på å opprettholde den gode trenden i GW16!

Lørdag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 16!

Keeper

Paulo Gazzaniga (4.5) har ikke levert varene på Fantasy de siste ukene, og hadde heller ingen god kamp mot Man United nå i midtuken. Tottenham tar i mot Burnley denne helgen, et lag som har slitt med å score mål de siste ukene. José Mourinho er en mann som tar stolthet i defensiv trygghet, og er nok ikke fornøyd med hva han har sett siden han tok over. Vi tar en sjanse og satser på at Spurs holder nullen her.

Alternativer:
Vicente Guaita (5.0), borte mot Watford
Kasper Schmeichel (5.3), borte mot Aston Villa
Dean Henderson (4.7), borte mot Norwich
Mat Ryan (4.8), hjemme mot Wolverhampton

Forsvar

Trent Alexander-Arnold (7.3) er en del av et Liverpool-forsvar som nok slipper inn litt uventet mange mål for tiden. Han viser likevel hvor farlig han er offensivt, både i kontringsspillet og på dødballer. De helrøde besøker i denne runden Bournemouth på sørkysten, og vi gir engelskmannen en ny sjanse på laget.

Serge Aurier (4.9) har vært fast inventar i Mourinhos Tottenham, og har 25 poeng på sine fem siste kamper. Den meget offensive backen kommer til mange innlegg, og vi tror han har muligheter til enda flere poeng hjemme mot Burnley denne runden.

Alternativer:
Ricardo Pereira (6.5), borte mot Aston Villa
Jetro Willems (4.6), hjemme mot Southampton
John Lundstram (5.0), borte mot Norwich
Matt Doherty (6.0), borte mot Brighton

Midtbane

Sadio Mané (12.3) og Liverpool møter Bournemouth borte. Senegaleseren er i storform og fortsetter som fast inventar i vårt lag. Pass dog på at Mané også nok vil hviles i en kamp gjennom dette tette kampprogrammet i desember.

Det er storoppgjør i Manchester når de lyseblå tar i mot de røde, og vi tror at Kevin De Bruyne (10.3) fort kan ta styringen i denne kampen. Har vært meget god i det siste uten å få full uttelling for det på Fantasy. Verdensklassespiller for de store anledninger.

Dele Alli (8.6) er en spiller som ser ut til å ha fått en fremskutt posisjon under José Mourinho. Engelskmannen har virkelig funnet scoringsformen under den nye manageren, og vi tror den formen blir opprettholdt mot Burnley på lørdag.

Alternativer:
Heung-Min Son (9.8), hjemme mot Burnley
James Maddison (7.6), borte mot Aston Villa
Christian Pulisic (7.5), borte mot Everton
Wilfried Zaha (6.7), borte mot Watford

Angrep

Jamie Vardy (10.0) og Leicester har to på papiret gode kamper igjen av sin fantastiske kamprekke før de møter Man City og Liverpool rett etter hverandre. Vi fortsetter med engelskmannen på topp.

En spiss som virkelig har gjenfunnet formen en Norwichs Teemu Pukki (6.6). Har scoret i to kamper på rad nå, og blitt belønnet med 16 poeng. Møter i denne runden Sheffield United, noe som ikke er en enkel oppgave, men vi tar sjansen på finnen her.

Alternativer:
Pierre-Emerick Aubameyang (10.9), borte mot West Ham
Tammy Abraham (7.9), borte mot Everton
Danny Ings (6.2), borte mot Newcastle
Lys Mousset (5.1), borte mot Norwich

Ukens drømmelag – Gameweek 16

Fantasy 16 tips

Hvem bør du ha som kaptein?

Jamie Vardy er som vanlig et godt kapteinsvalg, men vi tar sjansen og setter bindet på Dele Alli mot Burnley denne runden!

Til slutt

Husk deadline denne runden lørdag kl. 12:30 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler