Fantasy-tips til ukens midtuke-runde i Premier League

Old Trafford Fantasy Premier League

Gameweek 14 ble preget av mange jevne kamper og kun to clean sheets. Den største nyheter før runden var nok at Arsenal endelig sparket Unai Emery, uten at det overrasket noen. Arsenal slet likevel mot Norwich, og klarte bare 2-2. For Norwich var det igjen Teemu Pukki (6.6) og Todd Cantwell (4.6) som sto for målene. Etter noen tørre uker har nå duoen levert målpoeng i to runder på rad. Spesielt Cantwell til den prisen kan være en smart spiller å få inn igjen.

Hos Man City scoret Kevin De Bruyne (10.2) igjen, samt at Raheem Sterling (11.9) endelig igjen fant nettmaskene. De regjerende seriemesterne snublet likevel mot Newcastle, og klarte bare uavgjort. Det er gode nyheter for et Liverpool-lag som maler på videre i sin jakt på seriemesterskapet, samt Leicester – som igjen vant, dog med en god porsjon hell denne gangen. Jamie Vardy (9.9) scoret igjen, men det var hans spisskollega Kelechi Iheanacho (5.7) som stjal overskriftene da han i sine første minutter denne sesongen senket Everton på overtid.

Ellers fortsatte Tottenham og Heung-Min Son (9.8) å vinne under sin nye manager, mens Man United fortsetter å snuble rundt omkring midt på tabellen.

PS! Nå som vi går inn i desember måned kommer det gameweeks opptil flere ganger i uken, så vær obs på at spillere gjerne blir rotert! Det kan være lurt å satse på de spillerne som spiller mest gjennom denne perioden.

Rundens vinnere – GW14

Rundens vinnere i GW14 går til eierne av den nederlandske stopperbautaen Virgil van Dijk (6.4). Han er utrolig nok fortsatt eid av 39.4% av managere, til tross for sin høye pris og meget beskjedne poengfangst. Han hadde faktisk bare levert mer enn 2 poeng i tre gameweeks denne sesongen, men mot Brighton denne runden scoret han to mål, fikk tre bonuspoeng og endte opp som rundens spiller med hele 17 poeng. Likevel – det kan nok være en idé å selge unna stopperen, da de pengene definitivt kan brukes bedre på andre områder.

Rundens skuffelse – GW14

Fantasy-favoritter som Harry Kane (10.9), Sadio Mané (12.2), Mohamed Salah (12.2) og Nick Pope (4.7) skuffet stort denne runden, i kamper hvor de på papiret var tenkt å gjøre det bedre. Den største skuffelsen må likevel være Chelsea, som var store favoritter hjemme mot et svakt West Ham-lag. De blå klarte dog ikke å sette ballen i nota i Tammy Abrahams skadefravær, og endte opp med å overraskende tape kampen 0-1 etter mål av Aaron Cresswell (4.7).

Slik gikk det med Fotballkanalens drømmelag Gameweek 14

Fantasy oppsummering 14

Vi endte på 50 poeng, ett poeng under gjennomsnittet. Så alt i alt ble det en dårlig runde, da mange av favorittene ikke leverte. Vi ble i stor grad reddet av kaptein Vardy, Son og Ward-Prowse. Satser på å gjøre det bedre i GW15!

Allerede tirsdag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 15!

Keeper

Crystal Palace overrasket nok endel med å slå et formsterkt Burnley på bortebane og attpåtil holde nullen. Laget har vært gjennom et ekstremt tøft kampprogram, men ser nå ut til å gå mot grønnere tider. Denne runden tar de i mot Bournemouth på Selhurst Park, og vi tror keeper Vicente Guaita (5.0) har gode muligheter for igjen å holde nullen der.

Alternativer:
Kasper Schmeichel (5.3), hjemme mot Watford
Dean Henderson (4.7), hjemme mot Newcastle
Rui Patrício (5.2), hjemme mot West Ham
Bernd Leno (5.0), hjemme mot Brighton

Forsvar

Trent Alexander-Arnold (7.2) gjorde nok endelig sine eiere lykkelig forrige runde da han fra corner serverte to målgivende til Virgil van Dijk. Det gjorde at han endte opp på 10 poeng, en etterlengtet opptur etter litt for mange énpoengere og topoengere i det siste. Liverpool møter Everton hjemme til et Merseyside-derby denne runden, og vi tror den engelske backen igjen kan bli farlig.

John Lundstram (5.0) trenger ingen introduksjon, og den offensive midtbanespilleren som feilaktig er registrert som forsvarsspiller bør være med på laget ditt når hans Sheffield United tar i mot Newcastle på hjemmebane. Her er det store muligheter for både offensive og defensive poeng.

Alternativer:
Çağlar Söyüncü (5.0) eller Ricardo Pereira (6.4), hjemme mot Watford
Andrew Robertson (7.1), hjemme mot Everton
Patrick van Aanholt (5.6), hjemme mot Bournemouth
Matt Doherty (6.0), hjemme mot West Ham

Midtbane

Selv om Sadio Mané (12.2) overraskende nok gikk av gressmatta mot Brighton uten målpoeng, så tror vi at det er verdt å ha med senegaleseren i byderbyet mot Everton på Anfield denne runden.

To andre spillere som fort kan finne på å score godt med poeng denne runden er Christian Pulisic (7.5) og James Maddison (7.6). Møter henholdsvis Aston Villa og Watford, begge har hjemmekamp. Duoen får plass på vårt lag.

Til slutt må Wilfried Zaha (6.7) nevnes. Rotete sesong, men viser til tider hva som bor i han. 7 og 11 poeng på sine to siste, og møter Bournemouth hjemme denne runden. Verdt å ta med, og Crystal Palace har også er meget godt kampprogram fremover.

Alternativer:
Ayoze Pérez (6.2), hjemme mot Watford
John Fleck (4.8), hjemme mot Newcastle
James Ward-Prowse (5.8), hjemme mot Norwich
Kevin De Bruyne (10.2), borte mot Burnley

Angrep

Jamie Vardy (9.9) og Leicester møter Watford hjemme på King Power Stadium, og engelskmannen er udroppelig for øyeblikket.

Det er mange gode alternativer i angrepsposisjonen denne uka, som vist i listen under. For å skille oss litt ut, så velger vi å gå for Sheffield Uniteds Lys Mousset (5.1) og Southamptons Danny Ings (6.2). Begge scoret 9 poeng i forrige runde, og begge to har innbydende hjemmekamper, mot henholdsvis Newcastle og Norwich.

Alternativer:
Raúl Jiménez (7.7), hjemme mot West Ham
Pierre-Emerick Aubameyang (10.9), hjemme mot Brighton
Teemu Pukki (6.6), borte mot Southampton
Roberto Firmino (9.4), hjemme mot Everton

Ukens drømmelag – Gameweek 15

Fantasy runde 15

Hvem bør du ha som kaptein?

Jamie Vardy hjemme mot bunnplasserte Watford er bankers som kaptein.

Til slutt

Husk deadline denne runden I kveld kl. 19:30 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler