Fantasy Premier League: Vi satser på Spurs i toppkampen mot Leicester

Son Kane Tottenham Fantasy Premier League

Oppsummering Gameweek 12 og 13

Gameweek 12 og 13 kom tett på hverandre, så vi fikk dessverre ikke skrevet en artikkel for sistnevnte. Slik er det med det tette juleprogrammet.

Den store snakkisen disse to spillerundene ble at topp seks-lagene sliter med å vinne, og det var kun Liverpool og Man United som hentet hver sin trepoenger over de to rundene. Mohamed Salah (12.4) fortsetter sin gode sesong med ett mål i hver av kampene, mens Man City og Kevin De Bruyne (11.9) sliter med scoringsformen og ser noe døde ut offensivt.

Chelsea har plutselig tapt to kamper på rad, men Ben Chilwell (6.2) viser fortsatt sin verdi ved å levere målgivende. Tottenham fikk kun ett poeng av seks mulige disse to rundene, men Heung-Min Son (9.6) og Harry Kane (10.9) leverer stadig mål og assister på samlebånd.

Hos Arsenal er alt nitrist, og den tidligere storheten ligger godt plantet i nedrykksstriden på en 15. plass. De fikk endelig med seg et poeng hjemme mot Southampton med Pierre-Emerick Aubameyang (11.4) som målscorer.

Rundens vinnere – GW12 og 13

Rundens vinnere går til eiere av Mohamed Salah (12.4) og Heung-Min Son (9.6), som leverte i begge rundene og er essensielle å ha med i laget ditt videre.

Rundens skuffelse – GW12 og 13

Rundens skuffelse må gå til midtbaneduoen Jack Grealish (7.8) og Bruno Fernandes (11.0) – som begge blanket i begge rundene. Spesielt Grealish virker å spille i et lag som ikke helt er i offensiv form for tiden.

Slik gikk det med Fotballkanalens drømmelag Gameweek 12

Vi hadde en relativt dårlig runde med 52 poeng. Vi traff på Salah som kapteinsvalg, samt Bamford, Ings og Fernandes offensivt. Defensivt leverte både Walker-Peters og McCarthy. Likevel var det få høye poengsummer, og vi endte såvidt over det totale gjennomsnittet. Vi satser på å slå tilbake i GW14!

Lørdag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 14!

Keeper

Vi går for Newcastles Karl Darlow (5.0) når de tar imot Fulham hjemme på St James’ Park. Newcastle slapp inn hele fem mål mot Leeds sist, men Fulham er også et svakere lag. Vi går derfor for Darlow i mangel av et bedre målvaktsvalg denne runden.

Alternativer:
Emiliano Martínez (4.8), borte mot West Brom
Hugo Lloris (5.6), hjemme mot Leicester
Nick Pope (5.4), hjemme mot Wolverhampton
Rui Patrício (5.5), borte mot Burnley

Forsvar

Tariq Lamptey (4.8) og Brighton tar imot svake Sheffield United på sørkysten denne runden, et lag som kun står med ett poeng på 13 kamper og er på full fart mot Championship. Den unge høyrebacken er som vanlig veldig livlig på Brightons høyreside, og bør ha gode muligheter for både offensive og defensive poeng.

Videre går vi for Ben Chilwell (6.2) når Chelsea tar imot West Ham. Chelsea er nok sultne på å slå tilbake etter to strake tap, og Chilwell er som alltid farlig når han er med i angrep. Til slutt går vi for Evertons Mason Holgate (4.8). Holgate er endelig tilbake fra skade og har fått spille de to siste kampene. På disse to har han scoret hele 20 poeng, og tar denne runden imot et håpløst Arsenal-lag som er vaksinert mot å score mål.

Alternativer:
Andrew Robertson (7.2), borte mot Crystal Palace
Charlie Taylor (4.4), hjemme mot Wolverhampton
Kurt Zouma (5.7), hjemme mot West Ham
Eric Dier (5.0), hjemme mot Leicester

Midtbane

Vi kjører igjen på med en stjernespekket midtbane, noe som virkelig fungerer i Fantasy om dagen. Mohamed Salah (12.4) og Liverpool skal på besøk til Crystal Palace og er selvskreven i laget. Videre må vi ha med både Bruno Fernandes (11.0) og Heung-Min Son (9.6) når de henholdsvis skal ta imot Leeds og Leicester.

Videre gir vi en ny sjanse til Jack Grealish (7.8). Grealish styrer showet for Aston Villa i hver eneste kamp, og hadde stått med enda flere assister dersom hans lagkamerater hadde vært mer dødelige i avslutningene.

Til slutt tar vi med en av sesongens kometer i Wolverhamptons Pedro Neto (5.8). Står med 64 poeng allerede denne sesongen, og er meget god verdi for sin billige penge. Senket nærmest Chelsea på egenhånd sist, og skal denne runden på besøk til Burnley.

Alternativer:
Sadio Mané (12.0), borte mot Crystal Palace
Marcus Rashford (9.4), hjemme mot Leeds
Kevin De Bruyne (11.9), borte mot Southampton
Daniel Podence (5.4), borte mot Burnley

Angrep

Første spissen på papiret denne runden går til Harry Kane (10.9) som elsker å spille mot Leicester. Står med 14 ligamål på 10 kamper mot The Foxes og er et naturlig valg her.

Til slutt satser vi på Callum Wilson (6.6) mot Fulham. Leverte kun en målgivende sist, men har potensiale til å plutselig levere tosifret antall poeng, da han er midtpunktet i det meste Newcastle gjør fremover i banen.

Alternativer:
Dominic Calvert-Lewin (7.9), hjemme mot Arsenal
Ollie Watkins (6.1), borte mot West Brom
Timo Werner (9.4), hjemme mot West Ham

Ukens drømmelag – Gameweek 14

Hvem bør du ha som kaptein?

Flere gode alternativer denne runden, men vi tar sjansen på en Heung-Min Son som ikke slutter å imponere.

Til slutt

Husk deadline denne runden lørdag kl. 12:00 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler