Fotballkanalens tips til runde 13 i Fantasy Premier League

Fantsy runde 13 tips

Da er endelig årets siste landslagspause unnagjort, og nå er det utelukkende Premier League som gjelder ut året. Spesielt i desember kommer rundene tett som perler på en snor, så da gjelder det å holde styr på laget ditt!

Gameweek 12 besto av mange jevne kamper, men endel av formlagene fortsatte dog å vinne. Et av disse var Leicester, som kjørte over et ynkelig Arsenal-lag hjemme på King Power Stadium. Jamie Vardy (9.6) scoret et mål, serverte en assist og ble belønnet med 3 bonuspoeng. Det gav 12 poeng totalt, og et smil rundt munnen til de mange managerne som hadde satt engelskmannen som kaptein.

Chelsea er et annet formlag som igjen vant, og de helblå fra London står nå med seks strake trepoengere. To av spillerne som virkelig har slått gjennom denne sesongen er midtstopper Fikayo Tomori (4.8) og angriper Tammy Abraham (8.0). Førstnevnte var med på å holde nullen og ble belønnet med tre bonuspoeng, mens sistnevnte satte inn sitt tiende mål for sesongen. Det å ha Abraham, Vardy og Raul Jimenez (7.3) som sine tre angriper om dagen er nok ingen dum idé!

Til slutt må det nevnes at Liverpool kjørte over Man City i en kamp de til slutt vant 3-1, hvor de to Fantasy-favorittene Sadio Mané (12.1) og Mohamed Salah (12.3) fikk hver sin scoring. Man United er – om ikke friskmeldt – på bedringens vei, og noe av den æren kan nok Anthony Martial (7.8) stå for. Laget fungerer bedre når han er frisk, og mot Brighton fikk han også to assist og to bonuspoeng. Smart spille å ha i troppen da han som registrert midtbanespiller stort sett bekler spissposisjonen.

Rundens vinnere – GW12

Rundens vinnere denne runden går til Burnley-forsvaret som etter to horrible kamper defensivt, hvor de fikk 7 mål i sekken, endelig holdt nullen. Nick Pope (4.7) er en meget populær keeper på FPL og endte denne runden opp med 9 poeng. I forsvarsrekken endte en tidligere Fantasy-favoritt faktisk opp som rundens mestscorende spiller – nemlig James Tarkowski (5.0).

Rundens skuffelse – GW12

Rundens skuffelse går til Burnleys motstander, nemlig hjelpeløse West Ham. Hammergjengen fra Øst-London har nå tatt to poeng på sine siste seks kamper, og har i den rekken sluppet inn 13 mål. Til tross for et på papiret relativt godt mannskap – og da spesielt offensivt – er det nok en god idé å selge unna West Ham-spillere per dags dato dersom du fortsatt har de.

Slik gikk det med Fotballkanalens drømmelag Gameweek 12

Vi endte opp med 77 poeng denne runden, noe vi må si oss meget fornøyde med. Spesielt offensivt i banen traff vi på mange av valgene, da spesielt Vardy, Abraham, Jimenez, Pulisic, Mané og Maddison. Vi satser på å fortsette den gode trenden i GW13!

Fantasy runde 12 oppsummering

Lørdag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 13!

Keeper

Ben Foster (4.8) og Watford begynner å få litt bedre sving på sakene defensivt etter at Quique Sánchez Flores overtok managerspakene i september. Forrige runde fikk de faktisk årets første trepoenger, og tar i denne runden imot Burnley hjemme på Vicarage Road. Burnley spilte en god kamp mot West Ham sist, men er ikke livsfarlige offensivt. Vi tror den engelske sisteskansen kan ha gode muligheter til å igjen holde nullen her.

Alternativer:
Jordan Pickford (5.5), hjemme mot Norwich
Aaron Ramsdale (4.6), hjemme mot Wolverhampton
David de Gea (5.5), borte mot Sheffield United
Kasper Schmeichel (5.2), borte mot Brighton
Nick Pope (4.7), borte mot Watford

Forsvar

Vi kjører igjen på med Evertons Lucas Digne (5.9), denne gangen hjemme mot Norwich. Meget offensiv, god venstrefot og slår dødballer. Videre gir vi sjansen til Leicesters Ricardo Pereira (6.3) som spiller borte mot Brighton. Leicester har holdt nullen i tre kamper på rad, og portugiseren er en viktig brikke i den forsvarsrekken – både defensivt, men kanskje aller mest offensivt.

Trent Alexander-Arnold (7.2) har fått ganske dårlig betalt i Fantasy-poeng denne sesongen, da spesielt siden Liverpool har slitt med å konsekvent holde nullen. Den engelske høyrebacken dominerer dog mange underliggende offensive statistikker, og det er nok bare et spørsmål om tid før han begynner å levere høyere Fantasy-scores på en jevnere basis.

Alternativer:
John Lundstram (4.9), hjemme mot Man United
Daryl Janmaat (4.4), hjemme mot Burnley
Diego Rico (4.3), hjemme mot Wolverhampton

Midtbane

Heung-Min Son (9.6) er en av få Tottenham-spillere som kan gå med hevet hode denne sesongen med sine tre mål og fem målgivende. Spurs ansatte nylig José Mourinho som ny hovedtrener, og det er nok naturlig at laget får et løft og at mange spillere vil vise seg frem. De liljehvite besøker denne runden London-rival West Ham, et lag som per dags dato er i fritt fall. Vi tror sør-koreaneren fort kan finne på å straffe de ytterligere.

James Maddison (7.5) har scoret 35 poeng på sine siste fem kamper, og er en fantastisk spiller å se på når han har dagen. Leicester besøker Brighton denne runden, og til tross for at det nok ikke blir en enkel kamp for revene fra East Midlands, er engelskmannen for god for tiden til å utelate.

Richarlison (8.0) er en spiller som er veldig opp og ned i prestasjonene sine, men som kan være virkelig farlig om han har dagen. Rotete sesong, men tar denne runden imot et Norwich-lag som er helt ute av form. Brasilianeren scoret 10 poeng forrige runde, og vi tar sjansen på at han gjentar bedriften.

Alternativer:
Sadio Mané (12.1), borte mot Crystal Palace
John McGinn (5.8), hjemme mot Newcastle
Harry Wilson (6.0), hjemme mot Wolverhampton
Youri Tielemans (6.7), borte mot Brighton

Angrep

For tredje runde på rad setter vi pengene på Jamie Vardy (9.6). Den engelske spissen overpresterer i forhold til ‘expected goals (xG)’, men i den formen han er i nå er han verdt å ha med i laget.

Gerard Deulofeu (6.1) er en spiller som er meget ustabil i poengsankingen sin, men kan enkelte kamper skikkelig ha dagen. Vi satser på at dette er en av de kampene, da Watford tar imot Burnley på hjemmebane.

Alternativer:
Marcus Rashford (8.6), borte mot Sheffield United
Raúl Jiménez (7.3), borte mot Bournemouth
Harry Kane (10.8), borte mot West Ham
Pierre-Emerick Aubameyang (11.0), hjemme mot Southampton

Ukens drømmelag – Gameweek 13

Fantasy runde 13 tips

Hvem bør du ha som kaptein?

Vi kjører igjen på med Jamie Vardy som kaptein, ferdig snakka.

Til slutt

Husk deadline denne runden lørdag kl. 13:30 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler