FPL: Dette er spillerne vi mener du bør ha med på laget ditt denne helgen

Fantasy tips for runde 11

Den største overskriften i Gameweek 10 var det Leicester som sto for, da de på bortebane smadret et hjelpeløst Southampton-lag hele 9-0! Det er en tangering av tidenes største seier i Premier League, samt den største borteseieren i den engelske toppdivisjonens 131 år lange historie. Leicester er et lag som allerede hadde flust av gode Fantasy-prospekter, og de blir nok ikke mindre populære etter denne kampen. Jamie Vardy (9.3), Ayoze Pérez (6.1) og Ben Chilwell (5.6) stjal de største overskriftene med henholdsvis 20, 20 og 19 poeng – men også James Maddison (7.3), Youri Tielemans (6.5) og Ricardo Pereira (6.3) er solide valg fremover.

En annen som fikk overskriften denne runden var Chelseas Christian Pulisic (7.2). Amerikaneren har slitt i starten av sin Chelsea-karriere, men fikk endelig en kamp fra start og betalte med et hattrick. Pulisic har droppet fra 7.5 til 7.1 siden starten av sesongen, og kan være en å følge med på fremover – spesielt med tanke på Chelseas gode offensive form. Dog må det nevnes at han har sterk konkurranse i Mason Mount (6.9), Callum Hudson-Odoi (6.0) og Willian (7.1).

Man United fikk en etterlengtet opptur på bortebane med sin 3-1-seier over Norwich, og både Marcus Rashford (8.4) og Anthony Martial (7.6) leverte målpoeng – til tross for at de bommet på hver sin straffe. Ellers fortsatte de to topplagene Liverpool og Man City med hver sin seier, i en runde hvor Fantasy-favorittene Mohamed Salah (12.4), Sadio Mané (11.9), Raheem Sterling (12.1) og Kevin De Bruyne (10.2) alle leverte poeng.

Rundens skuffelse – GW10

Rundens skuffelse går denne runden til Arsenals offensiv, og da spesielt Pierre-Emerick Aubameyang (11.1). Etter å ha levert målpoeng i sesongens første 7 runder, har den hurtige spissen nå blanket i tre runder på rad, og virker ikke å forsvare sin høye prislapp. Generelt er Arsenal en klubb i kaos om dagen, og det er nok en god idé å holde seg unna Arsenal-spillere på Fantasy enn så lenge.

Rundens overraskelse – GW10

Vi visste at Leicester var et lag i form, men 9-0-maltrakteringen av de rødhvite fra sør blir likevel ukens overraskelse. Sett bort i fra Leicester-spillerne nevnt tidligere i artikkelen, kan også unge Harvey Barnes (5.9) nevnes. Han har nå servert to målgivende i to runder på rad, og til tross for høy konkurranse i laget og noe begrenset spilletid, er han absolutt en interessant Fantasy-spiller tatt prisen i betraktning.

Slik gikk det med Fotballkanalens drømmelag Gameweek 10

Vi landet på 46 poeng denne runden, tre poeng under snittet. Der vi i etterpåklokskapens navn burde valgt Sterling som kaptein, gikk vi for De Bruyne – noe som gav dårlig betaling. Videre hadde vi bare én Leicester-spiller på laget denne runden, nemlig James Maddison, og var nok ikke alene i å ønske at vi hadde fått inn Jamie Vardy! Vi satser på bedre uttelling i GW11!

Oppsummering av runde 10 på fantasy premier league

Lørdag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 11!

Keeper

Dean Henderson (4.6) og det meget kompetente Sheffield United-forsvaret tar i denne runden i mot Burnley hjemme på Bramall Lane. Den engelske målvakten som er på utlån fra Manchester United denne sesongen har levert en meget solid sesong, og står med tre smultringer på sine siste fem kamper.

Alternativer:
Ederson (6.1), hjemme mot Southampton
Mat Ryan (4.7), hjemme mot Norwich
Nick Pope (4.7), borte mot Sheffield United
Roberto (4.4), hjemme mot Newcastle

Forsvar

João Cancelo (5.3) var en av Man Citys store signeringer i sommer, men har brukt tid på å komme skikkelig inn i laget. Grunnet de regjerende mesternes skadeproblemer i de bakre rekker har nå den portugisiske backen endelig fått sjansen til å vise seg frem, og har vært delaktig i to clean sheets på rad. Han har scoret 15 poeng i sine to siste kamper, og bør igjen ha gode muligheter for flere poeng hjemme mot et svakt Southampton-lag.

Marcos Alonso (6.3) er en spiller som mange forventet ville slite mye benk denne sesongen, da han mot slutten av fjorårssesongen mistet venstrebackplassen til sin kollega Emerson Palmieri. Spanjolen har dog virkelig tatt sjansen sin etter at Emerson ble skadet, og virker nå å igjen ha tatt tilbake plassen sin i Lampards førsteellever. Har levert to målgivende, én scoring og hele 35 poeng på sine seks siste kamper. Møter i denne runden et Watford-lag som fortsatt står uten seier, og skal ha gode muligheter til å igjen bruke venstresiden som sin egen personlige motorvei.

Alternativer:
Lewis Dunk (4.6), hjemme mot Norwich
Ben Chilwell (5.6), borte mot Crystal Palace
John Lundstram (4.7), hjemme mot Burnley
Roberto Pereira (6.3), borte mot Crystal Palace
Andrew Robertson (6.9), borte mot Aston Villa

Midtbane

Man City tar i mot et Southampton-lag som de akkurat slo på Etihad i ligacupen i midtuken, og videre et Southampton-lag som tapte 9-0 hjemme for Leicester forrige runde. Til tross for at Southampton helt sikkert har mye å revansjere, er det nærliggende å tro at dette kan bli stygt for gjestene. Raheem Sterling (12.1) ble hvilt i midtuken, og viste gryende form forrige helg. Kevin De Bruyne (10.2) er en av årets mest pålitelige poenggarantister og spiller forhåpentligvis fra start. Vi tar med begge på ukens lag.

Liverpool besøker Villa Park etter to sliteseiere mot henholdsvis Man United og Tottenham, og møter et Aston Villa-lag som sliter med å holde nullen. Sadio Mané (11.9) og Mohamed Salah (12.4) virker å dele mye av poengfangsten broderlig, men vi tror igjen at senegaleseren er i bedre offensiv form for tiden.

Det er mange gode midtbanealternativer denne runden, og to spillere som virkelig har imponert den siste tiden til tross for å ha gått litt under radaren er Leicesters Youri Tielemans (6.5) og Chelseas Willian (7.1). Vi satser på at formen fortsetter og inkluderer de i midtbanen våre.

Alternativer:
Pascal Groß (6.4), hjemme mot Norwich
James Maddison (7.3), borte mot Crystal Palace
David Silva (7.7), hjemme mot Southampton
Mason Mount (6.9), borte mot Watford
Andriy Yarmolenko (6.0), hjemme mot Newcastle

Angrep

Det blir veldig vanskelig å komme utenom Jamie Vardy (9.3) denne runden etter hans eventyrlige poengfangst sist uke, og videre hele 42 poeng på sine siste fire kamper. Engelskmannen er nå den høyest scorende spilleren i hele årets Fantasy, og skal ha gode sjanser til å øke ledelsen ytterligere på Selhurst Park mot Crystal Palace.

Alternativer:
Aaron Connolly (4.6), hjemme mot Norwich
Neal Maupay (6.0), hjemme mot Norwich
Sergio Agüero (12.1) eller Jesus (9.5), hjemme mot Southampton
Lys Mousset (4.9), hjemme mot Burnley

Ukens drømmelag – Gameweek 11

Fantasy runde 11 tips

PS! Et lite tips for å gjøre planlegging av dine overganger lettere er utvidelsen FPL Tools, som er tilgjengelig både for Chrome og Firefox. Denne viser deg hver spillers neste fem kamper og deres vanskelighetsgrad, samt poengscore per spiller de seneste fem spillerundene.

Hvem bør du ha som kaptein?

Etter at Raheem Sterling fikk hvile i midtuken mot Southampton satser vi at han er frisk og uthvilt til start denne helgen, så vi setter kapteinsbindet på han!

Til slutt

Husk deadline denne runden lørdag kl. 12:30 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler