Fotballkanalens fantasy-tips: Bruno Fernandes fortsetter som vår kaptein

fantasy premier league tips runde 10

Oppsummering Gameweek 9

Gameweek 9 er over, og det ble en runde hvor mange av favorittene innfridde. Chelsea åpnet runden med en solid 2-0-seier borte mot Newcastle, hvor populære Ben Chilwell (6.1) fikk med seg et rent bur og syv poeng, mens Timo Werner (9.5) fikk med seg en assist og fem poeng.

Tottenham var kanskje laget som imponerte mest denne runden med sin 2-0-seier hjemme mot Man City. Både Heung-Min Son (9.5) og Harry Kane (11.0) viste at de kan hente mye poeng mot hvilken som helst motstander, og endte opp med 14 poeng til sammen. Bruno Fernandes (10.8) var av mange hentet inn som Salah-erstatter og også valgt som kaptein. Portugiseren leverte varene da han ble kampens eneste målscorer hjemme mot West Brom, og fikk med det med seg 11 poeng.

Everton vant endelig igjen etter tre strake tap, og Dominic Calvert-Lewin (7.9) fortsatte scoringskjøret sitt denne sesongen med to nye fulltreffere. I tillegg overbeviste et skadeskutt Liverpool-lag mot tabelléner Leicester da de røde fra Merseyside vant hele 3-0 hjemme på Anfield. Andrew Robertson (7.1) ble kampens store spiller i Fantasy-øyemed med én assist, rent but, tre bonuspoeng og hele 12 poeng totalt.

Rundens vinnere – GW9

Rundens vinnere går til de som valgte å beholde Tottenhams Heung-Min Son (9.5) og Harry Kane (11.0). Var solgt unna av mange grunnet et meget tøft kampprogram, men viste igjen mot Man City at de er kapable til å både score og levere målgivende mot hvem som helst.

Rundens skuffelse – GW9

Rundens skuffelse går til Aston Villa og Jack Grealish (7.6). Villa som lag skuffet med et 2-1-tap hjemme mot Brighton, og den ellers så strålende Jack Grealish leverte bare ett poeng. Skuffende for de mange som hadde gått for ham som kaptein.

Slik gikk det med Fotballkanalens drømmelag Gameweek 9

Vi hadde en helt ok runde med 62 poeng. Vi traff godt på Fernandes som kaptein, mens også Werner og Calvert-Lewin leverte varene offensivt. Defensivt traff vi godt på Cresswell og Chilwell, mens Lamptey dessverre gikk i minus. Vi satser på å gjøre det enda bedre i GW10!

Allerede fredag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 9!

Keeper

Vi tar en sjanse på West Bromwichs Sam Johnstone (4.5) denne runden når The Baggies tar imot et tannløst Sheffield United-lag hjemme på The Hawthorns. Johnstone har plukket med seg 22 poeng på sine fem siste kamper, og bør ha gode muligheter til rent bur her.

Alternativer:
Kasper Schmeichel (5.5), hjemme mot Fulham
Vicente Guaita (5.0), hjemme mot Newcastle
Lukasz Fabianski (5.0), hjemme mot Aston Villa
Emiliano Martínez (4.8), borte mot West Ham
Bernd Leno (5.0), hjemme mot Wolverhampton

Forsvar

Det er to hjemmekamper som skiller seg meget positivt ut denne runden, nemlig Crystal Palace som tar imot et målfattig Newcastle-lag, og et revansjesugent Leicester som tar imot et svakt Fulham-lag. Fra disse to lagene tar vi med Crystal Palaces offensive venstreback Patrick van Aanholt (5.4), og Leicesters unggutt James Justin (4.8). Vær dog obs på at Justin kan miste plassen sin i startelleveren om ikke så lenge, da Ricardo Pereira er tilbake fra langvarig skade.

Aaron Cresswell (5.2) og West Ham har levert sakene defensivt de to siste ukene med to rene bur, og tar denne runden imot et Aston Villa-lag som skuffet mot Brighton sist runde. Cresswell tar også frispark og cornere med sin presise venstrefot, og har derfor også gode muligheter til å hente offensive poeng.

Til slutt spiller vi litt safe i West Ham-Aston Villa-oppgjøret, og tar med gjestenes Ezri Konsa (4.7). Den unge engelske midtstopperen har levert meget godt denne sesongen, både med fire rene bur, men også med to scoringer offensivt.

Alternativer:
Andrew Robertson (7.1), borte mot Brighton
Héctor Bellerín (5.1), hjemme mot Wolverhampton
Wesley Fofana (5.0), hjemme mot Fulham
João Cancelo (5.5), hjemme mot Burnley
Vladimir Coufal (4.6), hjemme mot Aston Villa

Midtbane

Bruno Fernandes (10.8) har en tendens til å levere enda bedre borte enn hjemme, og Man United skal denne runden bryne seg mot Southampton på sørkysten. En vanskelig oppgave for de røde djevlene, men Fernandes burde likevel være bankers i laget.

Videre gir vi ny tillit til Jack Grealish (7.6). Hadde en skuffende forestilling mot Brighton sist, men har også hatt noen skikkelige poengfangster ut av det blå denne sesongen. En fryd å se på som fotballspiller, og spiller seg så og si alltid til farlige sjanser.

De to siste på midtbanen går til to av spillets giganter. Mohamed Salah (12.2) er tilbake fra sin corona-isolasjon, og bør inn igjen på laget så fort man får muligheten til det. Kevin De Bruyne (11.6) og resten av Man City har hatt en meget skuffende sesongstart, men møter denne runden Burnley hjemme på Etihad. Her skal belgieren være en perfekt boksåpner for et revansjesugent Man City-lag, og de blå tar også imot Fulham hjemme i neste runde.

Alternativer:
Sadio Mané (12.1), borte mot Brighton
Pablo Fornals (6.5), hjemme mot Aston Villa
Diogo Jota (6.7), borte mot Brighton
Harvey Barnes (6.9), hjemme mot Fulham

Angrep

En av rundens klareste valg er Leicesters Jamie Vardy (10.2) hjemme mot Fulham. Skuffet sist kamp, men det var dog borte mot Liverpool. Bør ha meget gode muligheter for flere scoringer mot Fulham på King Power Stadium.

Ellers tar vi også med Dominic Calvert-Lewin (7.9) når Everton skal ta imot Leeds på Goodison Park. Engelskmannen er fortsatt i strålende scoringsform, og Leeds har ikke imponert defensivt til nå denne sesongen.

Alternativer:
Patrick Bamford (6.1), borte mot Everton
Timo Werner (9.5), hjemme mot Tottenham
Richarlison (7.8), hjemme mot Leeds
Ollie Watkins (6.1), borte mot West Ham

Ukens drømmelag – Gameweek 10

Hvem bør du ha som kaptein?

Veldig mange gode kapteinsvalg denne runden – Salah, De Bruyne, Vardy og Calvert-Lewin er alle gode valg. Vi satser dog på en Bruno Fernandes som er i kjempeform og som alltid leverer på bortebane.

Til slutt

Husk deadline denne runden fredag kl. 19:30 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler