Vi går for De Bruyne som vår kaptein i FPL runde 10

Fantasy runde 10 tips

Gameweek 9 var en runde med meget få scorede mål, faktisk så var det bare to kamper med over to scoringer – og begge disse hadde kun tre. Det gjorde også at meget få av de mest populære spillerne på Fantasy fikk mye poeng, noe som igjen førte til en lav gjennomsnittscore: 37 poeng.

Liverpool gikk noe overraskende på sitt første poengtap for sesongen borte mot et hardtkjempende Man United, mens Tottenham skuffet igjen – denne gangen hjemme mot bunnplasserte Watford, hvor Dele Alli (8.4) reddet ett poeng like før slutt i sin første kamp fra start for sesongen.

Chelsea fortsetter sin gode form med en knapp hjemmeseier mot Newcastle, og stjerneskuddet Callum Hudson-Odoi (6.0) har nå levert 18 poeng på sine tre siste kamper. Kan være en meget smart spiller å få inn nå før han utvilsomt stiger enda mer i pris.

Vi nevner til slutt Aston Villas Jack Grealish (5.9), som har scoret 28 poeng på sine siste fire kamper. Virker å stå bak det meste Villa gjør offensivt, og har også en meget attraktiv pris!

Rundens skuffelse – GW9

Rundens skuffelse denne runden går til oppgjøret mellom Bournemouth og Norwich. To lag med meget suspekte forsvarsrekker, men også med hver sin spennende angrepsrekke. På forhånd sett ut som en kamp hvor det skulle komme mye mål, og da er det skuffende at det endte målløst. Spesielt var Callum Wilson (8.0) valgt av mange som kaptein, men endte dessverre bare opp med 2 poeng.

Rundens overraskelse – GW9

Rundens overraskelse er egentlig ingen overraskelse, men en hyllest: Sheffield Uniteds forsvar er nå det forsvaret sammen med Liverpools som har sluppet inn færrest mål i ligaen. Keeper Dean Henderson (4.6) er keeperen med nest flest poeng til nå denne sesongen, mens 4 av de 8 (!!) høyest scorende forsvarsspillerne kommer også fra The Blades – med den levende legenden John Lundstram (4.6) som nummer én. Her er det bare å plukke og velge i gode og billige Fantasy-valg!

Slik gikk det med Fotballkanalens drømmelag Gameweek 9

Som nevnt så ble det en meget lavtscorende runde, og da bommet vi dessverre med de fleste valgene våre. Sterling og Doherty var de eneste som leverte noe annet enn spillepoeng, så vi endte opp med labre 31 poeng. Vi prøver på nytt i GW10!

Fantasy runde 9 oppsummering

Fredag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 10!

Keeper

Roberto (4.4) vikarierer i West Ham-buret mens den ubestridte éneren Lukasz Fabianski er ute med skade. Har brukt litt tid på å spille seg inn, men var god i andreomgang mot Everton sist. I denne runden tar West Ham i mot Sheffield United på eget gress, og selv om vi hyller gjestenes forsvar, scorer de heller ikke for mange mål i angrep. Vi tror West Ham har gode muligheter til å holde nullen her.

Alternativer:
Rui Patrício (5.2), borte mot Newcastle
Dean Henderson (4.6), borte mot West Ham
Ederson (6.1), hjemme mot Aston Villa
Mat Ryan (4.7), hjemme mot Everton

Forsvar

Andrew Robertson (6.9) har fortsatt ikke steget tilbake til sin originale verdi på 7.0, og kan være et godt alternativ nå før han gjør det. Har sett skarpere ut de siste kampene, og leverte en assist mot Man United sist runde. Har gode muligheter offensivt mot et vaklende Tottenham-lag på Anfield i denne runden.

De to andre forsvarsplassene våre går denne runden til John Lundstram (4.6) og Fikayo Tomori (4.8), som møter henholdsvis West Ham og Burnley på bortebane. Begge to er meget god verdi for pengene og kan være smart å få inn på laget sitt før de stiger ytterligere i verdi.

Alternativer:
Matt Doherty (6.0), borte mot Newcastle
Lucas Digne (6.0), borte mot Brighton
Nathan Aké (4.9), borte mot Watford
Fabian Schär (4.6), hjemme mot Wolverhampton
Lewis Dunk (4.6), hjemme mot Everton

Midtbane

Man City leverte en forrykende Champions League-kamp mot Atalanta, hvor Raheem Sterling (12.1) scoret tre mål og hadde to målgivende. Hvis han får starte er han et naturlig valg hjemme mot Aston Villa. Kevin De Bruyne (10.1) er en spiller som kanskje er noe mer beskyttet for Peps roteringer som kreativ midtbanemann, og kan som Sterling også finne på å levere et tosifret antall poeng hjemme på Etihad. Vi tar med begge to.

Sadio Mané (11.8) må sies å være Liverpools formspiller om dagen, og hadde også et annullert mål på Old Trafford i forrige runde. Hjemme mot Tottenham på Anfield bør senegaleseren ha en god sjanse til å levere både mål og målgivende!

Alternativer:
Callum Hudson-Odoi (6.0), borte mot Burley
James Maddison (7.2), borte mot Southampton
David Silva (7.6), hjemme mot Aston Villa
Richarlison (7.9), borte mot Brighton
Pascal Groß (6.4), hjemme mot Everton
Abdoulaye Doucouré (5.7), hjemme mot Bournemouth

Angrep

Callum Wilson (8.0) skuffet stort sist hjemme mot Norwich, men i en runde uten de altfor mange gode angrepsalternativene gir vi engelskmannen en ny sjanse i bortekamp mot Watford.

Raúl Jiménez (7.1) har funnet formen etter en treg start, og har scoret 17 poeng på sine to siste kamper. Møter i denne runden Newcastle på bortebane, og meksikaneren håper nok på å fortsette å levere målpoeng. Har sunket 0.4 i pris siden sesongstart, men kommer nok til å øke betraktelig i løpet av den neste måneden. Løp og kjøp!

Alternativer:
Jamie Vardy (9.1), borte mot Southampton
Sergio Agüero (12.2), hjemme mot Aston Villa
Marcus Rashford (8.4), borte mot Norwich
Danny Ings (5.9), hjemme mot Leicester

Ukens drømmelag – Gameweek 10

Fantasy runde 10

Hvem bør du ha som kaptein?

Raheem Sterling og Kevin De Bruyne vil nok være de mest naturlige kapteinsvalgene denne runden. Basert på hvem vi tror har størst sjanse til å starte kampen setter vi De Bruyne som kaptein!

Til slutt

Husk deadline denne runden fredag kl. 20:00 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler