Fantasy Eliteserien – Ukens lag: Runde 2

3-4-3

Keeper:

Adam Larsen Kwarasey(Vålerenga) – 5.0 – (Odd – H)

Vålerengas sisteskanse fikk en god start på året med smultring i første kamp mot KBK. Der spilt han også på seg selvtillit ved å «hindre» en straffegoal fra Benjamin Stokke, og fremsto ellers svært solid og trygg i alt han foretok seg. Hjemme mot ett Odd-lag som slet offensivt bør det bli en ny 0 i protokollen og ryktene skal ha det til at Larsen er i sitt livs form i 2018.

Forsvar:

Birger Meling (Rosenborg) – 7.0 – (KBK – H)

Meling får fornyet tillit på bakgrunn av det samme som han gjorde i seriepremieren. Er med mye offensivt, har en livsfarlig venstrefot på dødball og bør klare å holde tett mot KBK hjemme på Lerkendal.

Gili Rolantsson(Brann) – 6.5 – (Bodø/Glimt – H)

Kantspilleren fra Færøyene har endelig blitt enig med Brann om ny kontrakt. Dette betyr fullt fokus på å prestere slik han gjorde på starten av året i fjor. Lars Arne Nilsen ser på «Gili» som en av sine aller viktigste spillere og ryktene fra Brann-trening forteller om en heltent færøyer..færer…færøymann…fær…. i hvertfall, Gili blir drillet som kantspiller og kan igjen bli Fantasy-scoopet alle MÅ ha. Vi satser på suksess fra første kamp og setter han inn i forsvarsrekka.

Lasse Nilsen(Tromsø) – 5.0 – (Strømsgodset – H)

Unggutten fikk det tøft sist mot Start, men er en liten fantasy-joker som i likhet med Rolantsson spiller ute av posisjon på kanten til Tromsø med status som forsvarspiller. Vi satser på at TIL har ristet av seg skuffelsen etter fire i sekken på Sør Arena, og bretter opp ermene for å stoppe Marcus Pedersen og co på Alfheim i denne. Vi går for gull og satser på både målpoeng og clean sheet på Nilsen i helgens runde.

Midtbane

Fredrik Aursnes(Molde) – 6.1 – (Haugesund – B)

Aursnes var blendende god for Molde i første serierunde og var spilleren som steppet frem for å ta straffespark da Molde ble tildelt et høyst tvilsomt et mot Sandefjord. Med hyggelig prislapp, en sikker plass på midten hos et av ligaens beste offensive lag og fin dødballfot er Aursnes et soleklart valg også borte mot Haugesund.

Samuel Adegbenro (RBK) – 11.0 (KBK – H)

Kommer utløsningen for RBK? Isåfall forventer vi at høstens store formspiller fra i fjor suger til seg både scoringer og målgivende pasninger. I forrige runde ble ikke Adegbenro heller byttet ut, og derfor prioriteres han foran de andre RBK midtbanespillerne på vårt lag også. Livsfarlig på sitt beste, vi satser på at RBK og nigerianeren kickstarter sesongen her.

Simen Juklerød(Vålerenga) – 6.5 – (Odd – H)

Juklerød ser ut til å ha fått plassen på høyrekanten i 4-2-3-1 formasjonen til hovedstadslaget. Når vi også vet at han tar både cornere og frispark med sin venstrefot fristes vi av den lave prisen. Viste glimt av storhet i enkelte matcher i fjor, og med Ejuke på skadelisten før helgens runde virker det å være lite rotasjonsrisk for «Jukle».

Amahl Pellegrino(Strømsgodset) – 8.0 (Tromsø – B)

Angrep:

I utgangspunktet er 8.0 fryktelig dyrt for en spiller som ikke spiller fast, og har lite å vise til på øverste nivå fra tidligere. Men ettersom Eirik Ulland Andersen er ute med operasjon i minst en måned, er det trolig Pellegrino som får sjansen på motsatt kant av bestekompis Tokmac Nguyen. En joker som er eid av få, og samtidig viste et voldsomt høyt toppnivå under fjorårets sesong i OBOS-ligaen. Blir dette den store gjennombruddskampen for Pelle?

Thomas Amang(Molde) – 6.5 (Haugesund – B)

Flere gikk i Daniel Chima fella i første serierunde, noe som var dumt ettersom det var de tre andre angrepspillerne til Molde som stjal showet mot Sandefjord. Blant dem, Thomas Amang som scoret et mål, men fort kunne scoret både en og to til. Ifølge Molde-leieren har unggutten vært så god på trening i vinter at de frykter han kan være tapt allerede til sommeren. Hvis han ikke flyttes ut på kanten og Chima får sjansen på topp, kan det fort bli nye scoringer fra Molde-spissen.

Steffen Lie Skålevik (Brann) – 6.5 – (Odd H)

Skålevik ser ut til å bli Branns foretrukne spiss, mens nysignerte Kjelsrud Johansen blir drillet som kantspiller (skal Flo-pasningen gjenfødes på Brann Stadion?). «Skårevik» er sulten på å vise kritikerne i Bergen at han kan være deres toppscorer, og mot to seige Odd-stoppere kan han få en flying start hjemme på Brann Stadion i årets første opptreden for bergenserne.

Nicklas Bendtner (RBK) – 13.00 – (Kristiandsund – H) – KAPTEIN

Bendtner var ikke akkurat brennhet mot Sarpsborg 08, men på lørdagskveldene våkner Lorden, og det ligger i kortene at vi skal få servert noen magiske Bendtner øyeblikk under flomlysene på Lerkendal i helgen. Får RBK straffe, er det trolig Bendtner som går frem for å sikre seg selvtillit og mål i jakten på VM-spill. Kom så Nicklas!

Kan du slå Fotballkanalen sitt lag? Bli med i vår liga og vinn premier gjennom hele sesongen!

Silly Season

65 Artikler