Fantasy Eliteserien – Runde 14

Keeper:

Aslak Falch (Sarpsborg 08)- 4.8 – (TIL- H)

Falch har tilrevet seg førstekeeperplassen i Østfold og med Anders Kristiansen på vei ut av portene på Sarpsborg Stadion er det ingen tvil om at Geir Bakke og co ønsker å satse på rogalendingen resten av sesongen. Har også spilt seg opp 0.2 i pris, men dette er en pris han forsvarer like godt som sin egen målgård. Grønt og fint kampprogram fremover og stinn av selvtillit bør bety gode sjanser for mye poeng.

Jonas Deumeland (Start) – 4.5 (KBK H)

Tyskeren har vært løsningen på Starts keeperproblemer, men har allikevel slitt med å holde 0en til tross for godt spill. Med Rekdal in på Sør Arena bør det bli større fokus på det defensive arbeidet og det kan bety at smultringene finner veien til den rutinerte burvokteren. Har også potensiale til å plukke frem matchvinner-redninger og skaffe seg solid med bonus og save-points. KBK(H), Ranheim(B) og Stabæk(H) i de tre neste og en pris på kun 4.5 gjør at han er den mest aktuelle billig-keeperen i spillet akkurat nå.

Forsvar:

Benjamin Karamoko (FKH) – 4.8 – (LSK – H)

Etter å ha vært nære scoring i flere kamper kom endelig den forløsende scoringen for hodespesialisten Karamoko. Den fysiske kjempen stanget inn et mål mot Sandefjord og med sin luftstyrke er han en livsfarlig trussel på hver eneste dødballsituasjon for FKH. Både Stølås som ofte er tilrettelegger og midtstopperkollega Skjerve er gode alternativer i FKH-forsvaret men vi tror ketchup-flaska er åpnet for ivorianeren. 4.8 er også namme-nam for en målfarlig midtstopper.

Ruben Gabrielsen – 5.2 – (Stabæk- H)

Moldes kaptein har blitt omskolert til back i årets sesong, og det gjør at han får bidratt med sin hurtighet, styrke og gjennombruddskraft i større grad. Også livsfarlig på dødball og en kriger som ikke er fremmed for å stange inn et mål. Det er på tide for Molde å levere snart, og vi stoler på at Gabrielsen leverer.

Dan Petter Ulvestad – 4.5 – (Start – B)

Ulvestad fikk tillit hos oss for noen runder siden og har siden svart med ett mål og 12-7-6 på de tre siste. Spillets definitivt sikreste forsvarspiller til 4.5 akkurat nå.

Amin Askar (Sarpsborg 08) – 5.5 – (TIL H)

Askar er i ferd med å bli en «must have» for alle lag med sine offensive kvaliteter. Som forsvarspiller kan han sikre seg enkle clean-sheet poeng og når Geir Bakke fortsetter å teste han ut som kant, offensiv midtbanespiller og til og med spiss som i forrige runde er det en enorm oppside med mulige målpoeng og offensive involveringer. Prisen øker og øker, så hopp på før det er for sent.

Vito Wormgoor- 6.6 – (Odd B)

Eliteseriens beste midtstopper? Styrer forsvaret til Brann med jernhånd. Snitter på 6.8 poeng etter 13 runder, noe som er ekstreme tall for en midtstopper. Når han i tillegg på merkverdig vis har endt opp som lagets straffetaker er det livsfarlig å droppe nedelenderen.

Midtbane

Eirik Ulland Andersen (Strømsgodset) – 9.3 – (Strømsgodset – H)

Mange går og venter på at Ulland Andersen skal havne i flytsonen slik han gjorde i perioder i fjorårets sesong. Tar frispark fra alle vinkler og har en livsfarlig skudd og innleggsfot. BP sin offensive kontringsfotball bør være ypperlig for en spiller som Ulland og han får tre fine kamper på å bevise at han er verdt sin relativt stive pris.

Espen Børufsen – 6.2 – (KBK – H)

Typisk nok er det en gammel rutinert ringrev som leverer varene for et Start-lag som har handlet som en 16-åring på Lindex dagen etter konfirmasjon. Med sin presise venstrefot er han involvert i det aller meste offensivt for Start og med to mål på de tre siste og et viktig cupmål mot Ham-Kam i mellomtiden er han i kanonform. Hyggelig pris og dødballtaker(?) gjør han til et nydelig plukk.

Håkon Evjen – 4.3 – (Sandefjord – H)

En nydelig differensial-spiller for de som har lite penger i bank er Glimts unggutt Håkon Evjen. 18-åringen har spilt seg litt varm i trøya og fleska til med mål i 4-0 seieren over Ranheim på Aspmyra for to runder siden. Ryktene fra Bodø sier at han skal være aktuell for å starte på nytt til helga og hjemme mot Sandefjord kan det nok en gang være duket for målpoeng for kantspilleren.

Kristoffer Zachariassen (S08) – 7.6 (TIL H)

Virker å være en av få som er sikret plass på midtbanen til Sarpsborg 08. Spiller både på kanten og sentralt, og legger uansett posisjon ned mange mange meter per kamp. Har vært mye i boksen og svært nære flere scoringer enn de to han har hostet opp så langt. Vi trekker et lodd og satser på at bergenseren nå våkner til liv slik han gjorde i fjorårets sesong med et fint kampprogram foran seg.

Gilbert Koomson (Brann) – 8.9 (Odd B)

Vi venter alle på at det skal eksplodere for Branns kantspiller som har vært god i hele år, men ikke fått det han fortjenter i form av mål og assist. Fortsetter Brann å levere prestasjoner av samme klasse de har gjort må det også bety flere målpoeng for deres offensive spillere og her forventer vi at Ghaneseren snart får betalt. Viste frem hvor giftig han kan være for Sogndal i OBOS-ligaen og nå er det på tide at han også viser det frem i Eliteserien. Kom så, Koomson!

Angrep:

Marcus Pedersen (Strømsgodset) – 11.1 (Ranheim- H) KAPTEIN

Det soleklare kapteinsvalget til denne runden blir eliteseriens toppscorer. Marcus Pedersen har levert varene til tross for at resten av Strømsgodset-sjappa har variert i omsetning. Med BP i trenerstolen er positiviteten tilbake i laget, og da kan det fort sprudle av laget offensivt. Skulle det skje, vil det være sensasjonelt om ikke Marcus P dukker opp og setter et mål eller to eller tre. Det er noe over denne kampen som lukter storseier til Godset og da plasserer vi kåpteinsbind på Macca P.

Michael Karlsen – (Strømsgodset – B)

Ranheim-spissen er en ringrev i boksen og har blitt sikker som en kodebrikke på straffespark. To mål på de tre siste for laget som ligger på andreplass. Med to dyre spisser blir Karlsen soleklart tredjevalg på topp hos oss til denne runden.

Alexander Søderlund (RBK) – 11.5 – (Vålerenga – H)

Med De Lanlay ute bør det være plass til både Søderlund og Bendtner i helgens startoppstilling. Kåre tar neppe noen sjanser med et RBK i poengnød og vil gå offensivt til verks mot VIF hjemme på Lerkendal. Søderlund er garantert spillesugen og på dette nivået er han kapabel til å levere tosifret med fantasy-poeng om han har dagen.

Silly Season

65 Artikler