Fantasy Eliteserien er tilbake – Disse tipsene gjør deg til en bedre spiller

Lyst til å prøve Fantasy-spillet men er usikker på hvordan du skal sanke mest mulig poeng? Under finner du hjelp til noen få grep som kan gjøre deg til en enda bedre spiller

1. OOP Players

Et velkjent knep som ofte skiller den ”vanlige” fantasy-spilleren fra de som havner høyt oppe år etter år. OOP players er betegnelsen på spillere som spiller ”out of position” eller ”ute av posisjon” som det heter på norsk.

I fjor var Branns Gili Rolantsson den store åpenbaringen da han var registrert som forvarspiller men spilte ving i Branns 4-3-3 system. Dette gjorde at Rolantsson fikk poeng hver gang Brann holdt 0en, men også hadde gode sjanser for å få målpoeng fra sin offensive posisjon.

I år han et høyst usikkert kort men det finnes flere andre spennende OOP spillere.

Erik Tønne – Ranheim – 4.5

Årets Rolantsson? Tønne er opprinnelig venstreback, men er en offensiv trussel med sin presise fot, og blir trolig foretrukket som kant for overraskelses-laget Ranheim denne sesongen. I Fredrikstad tok også trønderen straffer, skulle han bli valgt til straffetaker hos de blå er han et åpenbart valg til meget gunstig pris.

Aleksander Melgalvis – LSK – Pris: 5.5

Fortsetter han som høyrekant i Arne Erlandsens LSK er Brummundølen nok en gang et godt pick. Leverte en haug med målpoeng i fjor og tok både frispark og straffer for et LSK lag som også holdt 0en titt og ofte.

Joachim Olsen Solberg – Sandefjord – Pris: 5.0

I vinterens treningskamper har Magnus Powell fortsatt å bruke Olsen Solberg i 4eren på midtbanen slik Bohinen hadde stor suksess med. Med sin solide venstrefot er kraftpluggen også frisparkskytter og tar trolig også cornere.

Amin Askar – Sarpsborg 08 – Pris: 5.5

At Askar er registrert som forsvarspiller er en potensiell gavepakke. Poteten har blitt brukt i de fleste posisjoner høyere på banen i løpet av vintere og ser ut til å innta en rolle på kanten hos de blå. En god innleggs-fot er heller ikke dumt når man har solide boks-spisser som Mortensen, Scwartz og Ruud-Tveter å sikte på.

På samme måte er det viktig å styre unna spillere som er OOP i negativ forstand. F.eks en midtbanespiller som har blitt flyttet ned som stopper eller en spiss som blir brukt på kanten.

2. Backer som blir byttet ut

En annen ting å være obs på kan være spillere fra det bakre ledd som blir byttet ut. Keepere og midtstoppere blir sjeldent tatt av underveis i kampen, men sidebacker kan fort være spillere som en trener liker å skifte. Finner man en forsvarspiller som ofte blir tatt av rundt 60-70 min kan man tjene mye clean-sheet poeng da vi vet at det oftest blir scoret mål i 75-90 min av en fotballkamp. Og alle som spiller fantasy vet at det ikke finnes noe deiligere enn clean-sheet poeng på en spiller som har blitt byttet ut når laget slipper inn mål sent i kampen.

Sjekk hvilke spillere som ble oftest byttet ut i Eliteserien i fjor

3. Bonus-spillere

Bonus-poeng deles ut til de tre spillerne som ifølge ulike parametere har gjort en positiv figur i løpet av kampen. Ofte samsvarer ikke utdelingen av poengene helt med folks oppfatning og det finnes spillere som på merkelig vis suger til seg bonuspoeng oftere enn andre. Finner man spillere som dette kan man over en lang fantasy-sesong sope inn en del ekstra poeng på spillere man kanskje ikke hadde planer om å ha på sitt lag.

(For å sjekke hvilke spillere som fikk flest bonuspoeng i fjorårets sesong logg inn på spillet, klikk «Overganger» og sorter etter: «Bonuspoeng»)

4. Kampprogram

Følg nøye med på lagenes kampprogram. Når spilles cuprundene? Skal Bendtner til VM? Å misse viktig planlegging og info om kampprogrammet til de ulike lagene kan bety at hele fantasy-sesongen blir ødelagt eller at du sikrer deg et forsprang på dine nærmeste venner.

5. Vær iskald

Fantasy og følelser bør ikke blandes. Skal man ha suksess i spillet er man nødt til å tenke kynisk og ikke la følelsene stå i veien for smarte og rasjonelle valg. Den vanligste feilen man gjør er å ha tre spillere fra laget man heier på. Den andre store feilen er å nekte å gi slipp på en spiller man har troen på om man ser at spilleren mangler selvtillit eller lenge har prestert dårlig.

Det samme gjelder valg av kaptein. Ja, det er utrolig gøy å treffe på et kapteinsvalg som ingen andre en gang hadde turt å tenke på. Men sjansen for at Frode Kippe scorer hattrick borte mot Molde er ikke like stor som at Bendtner gjør det mot Ranheim. Vel, akkurat Frode Kippe vet man jo aldri hva kan finne på, men du skjønnter trolig poenget

6. Tenk langsiktig

Den største feilen som begås av uerfarne fantasy-spillere er at man glemmer å tenke langsiktig. Planlegg flere uke i tid, hent spillere du har troen på i et lenger perspektiv og ikke bare de du tror presterer i påfølgende kamp.

Har du husket å melde deg inn i vår Fantasy Eliteserien liga? Bli med i Fotballkanalens Fantasy Eliteserien-liga!

Silly Season

65 Artikler