United jakter suksess i FA-cupen – Tangerer Arsenal-rekord om de går helt til topps

Ole Gunnar Solskjær Paul Pogba Manchester United

Manchester United tapte finalen forrige sesong, noe som sørget for at de fortsatt befinner seg på 12 titler i FA-cupen, én mindre enn Arsenals 13 triumfer.

Arsenal – Manchester United
Emirates stadion, London
FA-cupen, fjerde runde
Fredag klokken 20:55

Man kan ofte bli bedratt av statistikker, men i Ole Gunnar Solskjærs tilfelle for øyeblikket forteller de den fulle historien. Manchester United har så langt vunnet syv av syv kamper under nordmannens ledelse, mot kun to av de åtte siste under José Mourinhos ledelse.

Prosessen med å få United-laget tilbake på sporet har gått langt hurtigere enn noen som bryr seg om klubben kunnet håpet på, og etter 2-1-seieren over Brighton i helgen befinner klubben seg nå bare tre poeng bak Chelsea på den viktige fjerdeplassen, som gir plass i neste års Champions League.

I tillegg har det blitt scoret hele 19 mål på de syv kampene, og i eget mål har kun fire baller sluppet inn så langt. En ganske massiv forandring fra situasjonen som første til at Solskjær fikk det midlertidige ansvaret i klubben.

Og blant seirende finner vi en sterk borteseier mot Tottenham i Premier League, en tilsvarende tøff oppgave som venter på Emirates fredag kveld. Arsenal kommer fra en 2-0-seier hjemme over Chelsea i helgen, og Arsenal befinner seg dermed fortsatt a poeng med Manchester United på femteplass på tabellen.

Romelu Lukaku tilbake i startoppstillingen

Ole Gunnar Solskjær har på pressekonferansen i forkant av kampen bekreftet at Alexis Sanchez er tilbake i førsteelleveren mot sin gamle arbeidsgiver, i motsetning til spilleren han byttet plass med, Henrikh Mkhitaryan.

Marcus Rashford har startet alle seks ligakampene siden Solskjær tok over og er trolig velsignet med en pause i dette oppgjøret, noe som betyr at Romelu Lukaku starter på topp for gjestene.

I tillegg til å måtte klare seg uten Mkhitaryan, som er tilbake i lett trening men enda ikke 100% frisk, må Emery klare seg uten Hector Bellerin. Den spanske høyrebacken fikk en alvorlig kneskade i kampen mot Chelsea og er forventet å være på sidelinjen i opptil ni måneder.

En spiller som kan være tilbake i startelleveren for Arsenal er Mesut Özil. Tyskeren var tilbake i kamptroppen for første gang i helgen siden han ble tatt av banen mot Brighton på boxing day i fjor.

Forventede startoppstillinger

Arsenal: Cech; Lichsteiner, Mustafi, Sokratis, Monreal; Guendouzi, Xhaka; Willock, Ozil, Iwobi; Lacazette

Manchester United: De Gea; Young, Bailly, Lindelof, Shaw; Herrera, Matic, Pogba; Mata, Lukaku, Alexis

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler