Chelsea – Nottingham Forest i Ligacupen

Den tredje runden av den engelske ligacupen er i gang denne uken og Chelsea skal ta i mot Nottingham Forest på Stamford Bridge onsdag. Les mer og finn live stream til kampen her.

Målløst møte med Arsenal i helgen

Chelsea spilte en relativt skuffende kamp på hjemmebane mot Arsenal i Premier League i helgen der ingen av lagene klarte å få ballen i mål.

Kampen var relativt sjansefattig og det kanskje mest spennende som skjedde i løpet av 90 minutter var David Luiz sin utvisning etter 97 minutter, en fullt fortjent utvisning etter at han taklet Kolasinac med strake knotter.

Arsenal hadde også en scoring annulert, Mustafi var i offside da han stanget inn et innlegg fra Xhaka i det 75. minuttet av kampen.

Det plasserer Chelsea på en tredjeplass med 10 poeng etter fem spilte runder i Premier League, tre poeng bak de to lederlagene fra Manchester.

Forrest tapte hjemme

Nottingham Forest har hatt en middels start på sesongen i Championship og står så langt med 13 poeng etter 8 spilte kamper, fire seire og fire tap.

Det fjerde tapet kom denne helgen mot daværende tabellnabo Wolverhampton. Kampen endt til slutt med 1-2 tap og Wolverhampton klatret til andre og opprykksplass i ligaen.

Nottingham Forests mål ble scoret av gambieren Mustapha Carayol mens to mål av unggutten Diogo Jota sørget for at alle de tre poengene havnet i Wolverhampton.

Diogo Jota er på et sesonglangt lån fra Atlético Madrid i La Liga og har gjort det godt i starten av sesongen med fem mål nå på åtte kamper.

Stamford Bridge

Kampen spilles på Stamford Bridge i London.

Første runde i ligacupen for Chelsea

Mens Nottingham Forest så langt har slått ut Shrewsbury Town 2-1 i den første runden og Chelseas Premier League-rival Newcastle i den andre runden er dette Chelseas første kamp i årets utgave av Ligacupen.

Grunnen til det er at alle Premier League-lag kommer inn i den andre runden, bortsett fra lag som også skal spille Europa-cup denne sesongen.

De kommer ikke inn i turneringen før den tredje runden for å lette på kampprogrammet, og nå skal altså Champions League-laget Chelsea bryne seg på Nottingham Forest.

Tre sesonger siden Chelsea vant ligacupen sist

Chelsea har totalt vunnet Ligacupen fem ganger, sist i 2014/15-sesongen når de slo London-rival Tottenham med 2-0 på Wembley, Terry og Costa scorte målene for Chelsea den gangen.

Nottingham Forest har vunnet turneringen kun én gang mindre enn Chelsea, men det er en god del lengre stund siden Forest hadde suksess i turneringen.

De vant den sist i 1989/90, da vant de den to ganger på rad etter å ha vunnet den også i 1988/89-sesongen. Da var den legendariske manageren Brian Clough ved roret, og det var den mest suksessrike perioden i historien til den tidligere storklubben.

Tidligere møter

De to lagene spilte sammen i Premier League i fire sesonger på nittitallet. Mellom 1994 og 1999 møtte de hverandre åtte ganger og Chelsea stak av med seieren i fire av dem mot Nottingham Forests to.

Siste møtet mellom de to klubbene var i den fjerde runden av FA-cupen tilbake i 2007, da vant Chelsea 3-0 på hjemmebane.

Daniel Drinkwater

Drinkwater er skadet og vil ikke spille onsdagens cupkamp.

Skader og suspensjoner

Onsdagens hjemmelag må klare seg uten flere førstelagsspillere, men det vil trolig ikke påvirke stort da Costa nok hadde planer om å rullere på laget uansett.

Men Pedro og Daniel Drinkwater er definitivt ute med skader mens Baba Rahman er tilbake i lett trening. Chelsea må også klare seg uten David Luiz grunnet hans røde kort i Premier League denne helgen.

Nottingham Forest på sin side har Chris Cohen og Matty Cash ute med en kne- og ankelsakde mens David Vaughan og Jamie Qard er tilbake i lett trening.

Hvordan ser du kampen med live stream?

Bet365 kommer til å sende flere av de største lagene sine kamper denne runden av Ligacupen på sin live streamingstjeneste, blant annet Chelsea – Nottingham Forest.

Det eneste du behøver for å se kampen kostnadsfritt er å ha en aktiv konto hos bet365. En aktiv konto vil si at man enten har penger disponibelt eller har brukt kontoen til å plassere et bet det siste døgnet.

Har du ikke en aktiv konto følger du de enkle stegene nedenfor:

Så ser du Engelsk Ligacup, La Liga, Ligue 1, Bundesliga, Serie A og tusenvis av andre fotballkamper i løpet av sesongen, helt kostnadsfritt.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler