Rosenborg med tøff kamp i St. Petersburg torsdag

Zenit St. Petersburg – Rosenborg BK
Krestovsky stadion
Torsdag klokken 19.00

Rosenborg skal torsdag på sin vanskeligste bortetur i årets Europa League-gruppespill når de besøker Zenit i St. Petersburg. Les mer og finn live stream til kampen her.

God hjemmeseier sist

Rosenborg spilte sin forrige Europe Leauge-kamp i slutten av september hjemme mot Varder Skopje fra Makedonia, en kamp de vant komfortabelt 3-1.

Målene ble scoret av Nicklas Bendtner, Anders Konradsen og Vegar Eggen Hedenstad før Vardars Juan Felipe scorte et trøstemål for gjestene på overtid.

Det var den andre gruppespillskampen, i den første fikk Rosenborg juling av Real Sociedad i Spania. Der ble sluttresultatet til slutt hele 4-0 til hjemmelaget.

Zenit åpnet med to av to

Zenit har så langt møtt Vardar Skopje på bortebane og Real Zociedad på hjemmebane. Det har resultert i seks poeng av seks mulige.

Først ble Vardar Skopje knust hele 0-5 i Makedonia, før Zenits største konkurent til gruppeseieren Real Sociedad ble slått 3-1 på Krestovsky stadion i St. Petersburg.

Kokorin Zenit

Zenits største stjerne Kokorin, feirer her mål med lagkameratene.

Kan sikre tittelen i helgen

Rosenborgs neste kamp etter Russland-turen er mot Brann i Bergen i Eliteserien. Der kan serielederene sikre seg årets Eliteserie-gull om de vinner samtidig som Sogndal slår Sarpsborg 08 på hjemmebane og Haugesund slår Molde på bortebane.

Det er ikke de største sjansene for at det skjer, så Rosenborg er nok innstilt på å ta med seg et godt resultat hjem fra Bergen og ha muligheten til å sikre gullet på hjemmebane i den neste serierunden mot Stabæk.

Tapte hjemme forrige seriekamp

Zenit St. Petersburg har vært det klart beste laget i årets russisk Premier league, men i helgen måtte de se seg slått av Arsenal Tula på hjemmebane, et lag som ligger omtrent midt på tabellen.

Men til tross for sesongens første tap er Zenit fortsatt på toppen av tabellen i Russland med 28 poeng på 13 kamper, to poeng forann andremann Lokomotiv Moskva.

Tidligere møter

De to lagene har møtt hverandre to ganger tidligere, det var tilbake i UEFA cupens 16-delsfinale i 2005/06-sesongen.

Zenit vant først 0-2 på Lerkendal før de igjen vant 2-1 i St. Petersburg, og 4-1 sammenlagt.

Saint Petersburg stadion

Kampen spilles på Krestovsky stadion i St. Petersburg, som også skal brukes i neste års VM i Russland.

Skader og suspensjoner

Torsdagens hjemmelag har én spiller på skadelisten. Det er Viktor Faizulin som er ute med en kneskade til sent januar 2018.

For Rosenborg sin del er Yann-Erik de Lanlay ute til midten av november, Matthias Vilhjalmsson resten av sesongen mens Magnus Stamnestrø er tilbake i lett trening, alle med forskjellige kneskader.

Hvordan ser du kampen i Norge?

Det er Discovery Network som har kjøpt rettighetene til Europa League i Norge denne sesongen så kampen vil bli vist gjennom deres kanaler.

På tv vil den bli sendt på MAX, mens den på nett vil bli sendt på Discovery’s egen nettjeneste Eurosport Player.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler