Europa League, 1/16-delsfinale: Östersund – Arsenal

Kulde og kunstgress venter Arsenals stjernegalleri når de i kveld møter Östersund på bortebane. Svenskene har nådd utslagsrundene i sin debutsesong i Europa League.

Östersund FK – Arsenal
Jämtkraft Arena, Östersund
Europa League. 1/16-delsfinale, første kamp
Torsdag, klokken 19.00

Meldt fem minusgrader

Selv om også London kan oppleve guffent vintervær med minusgrader, sludd og noen ganger snø, kan det ikke måle seg med forholdene Arsenal-laget møter på i kveldens Europa League-kamp.

Det har kommet en god del snø de siste dagene, og Östersund arbeider med å få banen snøfri før avspark klokken syv i kveld. I tillegg er temperaturen under null, og vil trolig nærme seg fem minus når kampen er i gang.

Er utenfor sesong

Östersund har spilt én obligatorisk kamp så langt i 2018, det var i forrige uke når Trelleborg ble slått 3-0 på hjemmebane i den første kampen av gruppespillet i den svenske cupen.

I tillegg har det svenske laget spilt tre treningskamper. Det har endt med et 0-1-tap mot Sundsvall, 3-3 mot Lokomotiv Moskva og 2-2 mot Dynamo Kiev. Allsvenskan starter 1. april med kamp hjemme mot Djurgården.

Tapt siste tre bortekamper

Arsenal befinner seg på en sjetteplass i Premier League etter 27 spilte serierunder, hele åtte poeng bak Chelsea på den viktige fjerdeplassen som gir Champions League-spill neste år.

Formen har vært ujevn i det siste med overbevisende 4-1 og 5-1-seire over Crystal Palace og Everton hjemme og tap i de tre siste bortekampene, senest 0-1 mot byrivalene Tottenham.

Dermed kan seier i Europa League raskt bli Arsenals eneste billett til det gjeveste selskap neste sesong. Vinneren av Europa League får nemlig plass i neste sesongs Champions League.

Veien til 1/16-delsfinale

Östersund sto for flere overraskelser allerede før gruppespillet var i gang i fjor da både Galatasaray, Fola Esch og greske PAOK ble slått ut i kvalifiseringsrundene.

Og den lille svenske klubben, som for første gang deltok i en europeisk turnering grunnet sitt cupgull i for to sesonger siden, fortsatte å imponere i gruppespillet.

I gruppe med Zorya Lugansk, Athletic Bilbao og Hertha Berlin ble det til slutt en andreplass etter å blant annet slått tyskerne 1-0 og holdt spanjolene til 2-2 på hjemmebane.

For Arsenal sin del ble det en grei gruppeseier i gruppe sammen med Köln, BATE Borisov og Røde Stjerne. Fire seire, én uavgjort og ett tap ble det til slutt, tapet kom i bortekampen mot Köln.

Lagnytt og forventede lagoppstillinger

Östersund og deres engelske manager Graham Potter må klare seg uten tre spillere som er ute med skade, Johan Bertilsson, Hosam Aiesh og Smajl Suljevic.

Forventet XI Östersund: Keita, Mukiibi, Papagiannopoulos, Petersson, Widgren, Edwards, Nouri, Bergqvist, Ghoddos, Gero, Sema.

For Arsene Wenger og Arsenal sin del er ikke nyinnkjøpte Pierre-Emerick Aubameyang som grunnet Borussia Dortmund sin deltakelse i Europa League ikke får spille for Arsenal i samme turnering denne sesongen.

I tillegg er spisskollega Alexandre Lacazette ute med en kneskade i seks uker, mens Petr Chech, Laurent Koscuelny, Jack Wilshere og Aaron Ramsey alle har blitt igjen i London.

Forventet XI Arsenal: Ospina, Bellerin, Mustafi, Chambers, Maitland-Niles, Elneny, Xhaka, Mkhitaryan, Ozil, Iwobi, Welbeck.

Odds for kampen mellom Östersund og Arsenal

Ikke overraskende er Arsenal satt til ganske klare favoritter av bookmakerne, bet365 har for eksempel satt 1.45 på borteseier, mens de gir deg 8.00 pengene tilbake om du tror Östersund står for nok en skrell. Uavgjort har de satt til 4.75

Du kan spille på kampen hos bet365 her.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler