Odd sikret seg et viktig bortemål i Europa League-kvalifiseringen

Odd måtte klare seg uten nysolgte Rafik Zekhnini og Fredrik Oldrup Jensen til en tøff bortekamp mot Dinamo Zagreb på Stadion Maksimir torsdag kveld.

Kroatisk mål for Odd

Og det var Odd som startet kampen best, etter tjue minutter var det kroaten Stefan Mladenovic som scoret det første målet i hjemlandet sitt for bortelaget.

Samuelsen brøt Zagreb på midten og satt i gang Riku Riski som sendte ballen videre til Broberg. Da startet Mladenovic på et løp som Broberg så og sendte ballen perfekt videre, før Mladenovic setter ballen iskaldt i mål. En perfekt start for Odd i en vanskelig bortekamp.

Men gleden varte bare i elleve minutter, da Armin Hodzic satte ballen i mål på en godt satt corner. Flere mål ble det ikke i en jevnspilt førsteomgang.

Stadion Maksimir Zagreb

Flere sjanser i andre omgang

I andre omgang var det flere sjanser, mesteparten til hjemmelaget. Gode redninger av Rossbach og godt stopperspill av Grøgaard sørget for at Zagreb ikke ledet både 2 og 3-1, men det var lite å gjøre med målet til Fernandes.

Han starter angrepet alene, triller til en mann før han løpet inn i feltet og får ballen tilbake som han setter kontant i mål med hodet, et nydelig mål.

Odd hadde også sin sjanse til å få 2-2, men en nydelig redning av keeperen til Dinamo Zagreb sørget for at skuddet til Riku Riski.

Odd spillere

Fordel på hjemmebane

Odd tar med seg et godt resultat og et ekstremt viktig bortemål til hjemmekampen på Skagerak Arena neste uke.

Og hjemme i Skien har Odd stor fordel av å spille på eget kunstgress, et dekke kroatene ikke er vant med fra hjemlandet.

Andre kamp spilles neste torsdag klokken 18.30. Vinneren går videre til play-off i Europa League.