Odd – Dinamo Zagreb: Europa League-kvalifisering

Med et bortemål i sekken er ikke oppgaven til Odd umulig, men laget fra Skien må fortsatt vinne på Skagerak Arena på torsdag. Les hvordan du ser kampen via live stream.

Sterk prestasjon i Kroatia

Odd startet kampen i Zagreb best og kroaten Stefan Mladenovic scoret mot sine landsmenn etter tjue minutter. Men ett mål like før pause og ett i andreomgang sørget for at Dinamo Zagreb vant 2-1.

Riku Riski hadde en gyllen mulighet til å sirke 2-2 i slutten av de nandre omgangen men en god redning av Dinamos keeper sørget for at kroatene tar med seg en seier til torsdagens kamp i Skien.

Spilte uavgjort i helgen

Kroatene spilte i helgen sin tredje kamp i årets sesong i Kroatia da det ble 1-1 borte mot NK Osijek. De to første kampene endte med to seire og 6-0 i målforskjell.

Odd skuffet europa

Laget kom på det som var en skuffende andreplass i serien forrige sesong. Laget vant nemlig elleve seriemesterskap på rad mellom 2005 og 2016 før det mer ukjente laget Rijeka vant tittelen i vår.

Men Dynamo Zagreb er fortsatt et meget sterkt lag som har vært i gruppespill i Champions League og Europa League hele ti sesonger på rad.

Forrige sesong kom de på sisteplass i sin gruppe etter å ha tapt alle seks gruppespillskampene.

Odd har skuffet i årets Eliteserie

Skienslaget har fått seg noen gode opplevelser i Europa League den siste måneden, men sliter fortsatt voldsomt serien.

Så langt ligger laget på en tiendeplass hele tretten poeng bak serieleder Rosenborg. På seksten kamper har det kun blitt scoret 12 mål, minst av alle lagene i Eliteserien.

Solgt to av profilene

Zekhnini for Odd

Odd har i løpet av de siste ukene solgt Rafik Zekhnini til Fiorentina og Fredrik Oldrup Jensen til Zulte Waregem for over tjye millioner kroner.

Det har enda ikke kommet inn forsterkninger, men laget klarte seg fint i Kroatia uten de to nysolgte spillerene.

Hvor spilles kampen?

Kampen skal spilles i Skien på Skagerak Arena. Hjemmebanen til Odd som er nyoppusset de siste sesongene har en kapasitet på ca 12.500 tilskuere, noe som gjør den til den femte største i Eliteserien.

Tilskuerrekorden er fra Europa League-kvalifiseringen i 2015 da det tyske storlaget Borussia Dortmund var på besøk. Da var 12.436 tilskuere vitne til at Odd gikk fra en 3-0 ledelse til å til slutt tape 3-4.

Odds supportere håper nok på en like minneverdig aften på torsdag, dog med et mer positivt resultat.

Skagerak Arena Skien

Hvor kan du se kampen?

Eurosport Norge har kjøpt rettighetene til å vise kampen og den vil bli vist på Eurosport Norge. Om du ikke har mulighet til å se den på TV kan den streames live på Eurosport Player. Er du i utlandet kan du streame den hos Bet365 om du har en aktiv konto hos dem.

Har du ikke en aktiv konto er det eneste du trenger å gjøre å opprette en, for så å gjøre et enkelt innskudd. Da har du tilgang til tusenvis av fotballkamper og sportsbegivenheter som blir streamet live hvert år.

Vinneren av kampen er klar for Play-off, som er siste hinder før Europa League-gruppespill. Taperen er ute av årets turnering. Om Odd skulle klare å nå gruppsepillet venter det minst 50 millioner kroner i premiepenger.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler