Glimt med storfint besøk på Aspmyra

Patrick Berg for Bodø/Glimt

Dagen alle Glimt-fans har ventet på i flere uker er endelig kommet! Billettene ble utsolgt i en fei, og hele byen gjør seg klar for å feire om Glimt skulle sjokkere og sikre seg poeng mot en av Italias aller største giganter.

Sist Glimt møtte italiensk motstand imponerte de med glitrende spill på selveste San Siro, og endte opp med et rekordsalg til AC Milan. Da var det Jens Petter Hauge som hadde lekestue ute på sin venstrekant, og Kasper Junker som var nordlendingenes målsnik. Bodø/Glimt-spilleren som aller mest hadde fortjent en sjanse til å revansjere seg på på den store europeiske scene er nok dessverre skadede Ulrik Saltnes.

Vil du streame Fotball? Gjør det hos Unibet!

Stream bl.a. Bundesliga og La Liga

Tilgjengelig i Norge!

Kapteinen med stor K spilte en strålende kamp på italiensk gress, men måtte allikevel reise hjem tomhendt etter at han ikke klarte å sette ballen i mål fra ti meter, og dermed sikre ekstraomganger. Han har vært en av Glimt sine aller beste spillere i disse eventyrsesongene de nå opplever, og kommer til å bli et stort savn i kveld.

Værgudene har i det minste bestemt seg for å gi Bodø/Glimt best mulig sjans for seier i kveld. Når et Mourinho-trent lag kommer for å spille fotball på norsk jord for aller første gang skal det selvsagt skje i snøværet.

Portugiseren uttalte på gårsdagens pressekonferanse at fotball selvsagt er en vintersport også, og at laget hans bare må gå ut på matte å gjøre vise seg frem fra sin beste side. Både været og kunstgressmatta bidrar derimot til at enkelte Roma-spillere ikke vil bli risikert til kveldens kamp, blant annet stortalentet Nicolò Zaniolo.

God start på turneringen for Glimt

Etter en lang og nervepirrende kvalik hvor Glimt ikke gikk videre uten å overbevise nevneverdig har de imponert så langt i det første Conference League-gruppespillet i historien. I den første kampen mot Zorya Luhansk var gultrøyene det klart beste laget, og på en timinutters periode scoret de like gjerne tre mål like etter pause. Da var kamp nummer én avgjort, selv om ukrainerne reiste hjem med et trøstemål. Europa-reisen gikk videre til Sofia, hvor CSKA sto for tur.

Etter en jevnspilt kamp hvor Glimt var beste laget i store deler av kampen ble avslutningen høydramatisk. Botheim ruvet høyest på bakre stolpe, og trodde han hadde sikret Glimt sin andre seier av to mulige. Dommer ville det annerledes, og annullerte målet for minimal armbruk fra spissen. Poengdeling ble det, og Glimt ligger dermed på en solid andreplass i gruppe C, kun bak Roma, som selvsagt står med seks av seks mulige poeng.

Det som ikke lover spesielt godt for Glimt i kveld er at Roma sannsynligvis kommer inn til kampen med en enorm revansjelyst etter helgen. Da gikk de nemlig på et bittert tap for Juventus, i en kamp hvor hovedstadslaget faktisk var klart best. For å gjøre vondt verre bommet også Veretout på straffespark like før pause, et straffespark de ble tildelt kun millisekunder før Tammy Abraham enkelt satt ballen i mål. Lunta til deres portugisiske hissigpropp på sidelinjen er nok ikke altfor lang hvis avgjørelsene går mot hans lag også i kveld.

Live stream Glimt – Roma

Viaplay har rettighetene til Conference League i Norge, og sender denne kampen på Viasat 4, som er en åpen kanal, i tillegg til strømmetjenesten Viaplay, hvor du kan se alle de andre kampene fra turneringen i kveld.

Kampstart er klokken 18:45. Det er skikkelig høstvær i Bodø, så oppgjøret kan by på underholdning utover selve fotballen.

Spilltips: U/B ved pause/fulltid

Som nevnt tidligere kommer Roma-laget fra en litt ufortjent tap mot Juventus i helgen. De var gode i store deler av den kampen, og kunne vunnet om de hadde hatt flere marginer på sin side.

Bodø/Glimt er i god form, og jeg tror hjemmelaget klarer å holde følge en god stund. men dette Roma-laget burde vinne denne kampen, og det tror jeg de gjør til slutt.

U/B ved pause/fulltid gir fine 5.10 i odds hos Unibet.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler