Solbakkens FCK skal vinne hjemme mot Fastav Zlin torsdag

FC København – FC Fastav Zlin
Telia Parken, København
Torsdag klokken 19.00

Ståle Solbakkens FC København jakter sesongens første gruppespillsseier mot tsjekkiske Fastav Zlin torsdag kveld. Les mer og finn live stream til kampen her.

Hard konkuranse i Superligaen

Ståle Solbakken har de to siste årene ledet et helt overlegent FCK-lag i Danmark som har stukket av med både serie- og cupgullet begge sesongene.

Men etter å ha solgt unna flere av stjernene fra laget som har dominert i hjemlig serie og cup i sommer opplever Ståle Solbakkens menn langt tøffere konkuranse i serien i år.

Etter 14 spilte serierunder er FC København på en femteplass i serien med 22 poeng, det er hele åtte poeng bak ligaleder for øyeblikket, Brøndby.

To andre konkurenter til ligatittelen, Midtjylland og Nordsjælland er på andre og tredjeplass, begge syv poeng forann de regjerende seriemesterene.

Parken stadion

FC Københavns hjemmebane Telia Parken. Her fra et tidligere Champions League-oppgjør.

Sliter i hjemlig serie

Københavns motstander torsdag, Fastav Zlin, er et uskrevet tsjekkisk blad for de fleste som ikke er fanatisk opptatt av fotball i Norge.

Deres to eneste meritter er cupmester i Tsjekkia i 1970 og 2017. Sistnevnte er grunnen til at de fikk direkteplass til gruppespillet i Europa League denne sesongen.

I tsjekkiske 1. Liga ligger laget så langt nede på en niendeplass med 15 poeng etter 12 spilte serierunder, hele 21 poeng bak ligaens overlegne ligaleder Viktoria Plzen, som har vunnet alle sine kamper så langt.

Uavgjort-spesialister

København og Fastav Zlin er i årets Europa League i gruppe med Lokomotiv Moskva og Shariff Tiraspol, og så langt har fem av seks spilte kamper i gruppen endt med uavgjort.

Tre av dem har FC København vært en del av. Først spilte de 0-0 hjemme mot Lokomotiv Moskva, så 0-0 borte mot Sheriff Tiraspol før det for første gang ble scoret mål i en FCK-kamp i årets Europa League-gruppespill da de spilte 1-1 borte mot Fastav Zlin for to uker siden.

Og torsdag kveld før det være tid for de første tre poengene, mot gruppens svakeste ledd på hjemmebane i København.

Skader og suspensjoner

FCKs stopperkjempe Erik Johansson er ute resten av året, svensekn pådro seg en stygg kneskade i midten av august. I tillegg er Federico Santander og Jan Gregus begge ute i flere uker og Mikael Antonsson er det enda usikkert når er tilbake.

Det er ikke meldt om noen frafall i troppen til Fastav Zlin.

Hvordan ser du kampen i Norge?

Det er Discovery Networks som har rettighetene til Europa League i Norge og det er derfor via deres kanaler du vil kunne se kampen i Norge.

Ønsker du å se den på tv så vil den bli vist på Eurosport 1, og ønsker du å live streame den så er Discovery sitt eget live-streamingstilbud Eurosport Player stedet den vil bli vist.

Odds for kampen fra bet365:

FC København: 1.50

Uavgjort: 4.75

Fastav Zlin: 7.00

Vårt spilltips:

FC København med (-1) handicap til 2.20 i odds.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler