Avansement i Europa League viktig for et FCK-lag i krise

FC København – Sheriff Tiraspol
Telia Parken, København
Europa League, gruppe F
Torsdag klokken 19.00

Kun seier er godt nok for Ståle Solbakkens FC København hjemme mot transnistianske Sheriff Tiraspol for å gå videre til utslagsrundene i Europa League.

Avanserer ved seier

Status for FC København før den siste gruppespillkampen i Europa Leagues gruppe F er tredjeplass med seks poeng etter én seier, tre uavgjorte og ett tap.

Torsdagens motstander Sheriff leder gruppen med ni poeng foran Lokomotiv Moskva med åtte. Lokomotiv Moskva møter tabelljumbo Fastav Zlin med to poeng på bortebane på samme tidspunkt som FCK.

Ståle Solbakkens menn spilte uavgjort i bortekampen mot Sheriff, noe som betyr at København går opp á poeng med dem ved seier, men bedre innbyrdes kamper sender da København på plassen foran og dermed avansement.

Stygt hjemmetap i helgen

FC København har slitt voldsomt i starten av Superliga-sesongen og befinner seg for øyeblikket på femteplass etter 18 serierunder.

Med 25 poeng er det hele 17 poeng opp til erkerivalene Brøndby som leder serien klart sammen med Midtjylland på andreplass med henholdsvis 42 og 41 poeng.

Etter 26 serierunder blir serien delt opp, og de seks beste går til mesterskapssluttspill og de resterende åtte blir delt opp i to runder for å spille om å unngå nedrykk.

Per dags dato har FCK lik poengsum som AaB på syvendeplass, og det er dermed en reell fare for at de regjerende mesterne er ute av tittelkampen før den har startet om ikke formen forbedrer seg dramatisk de neste serierundene.

Et avansement fra gruppespillet i Europa League vil redde sesongen betraktelig for Ståle Solbakken, som til tross for mye motgang de siste månedene fortsatt har en meget høy stjerne i klubben.

Seriemester for femte gang på rad

Sheriff Tiraspol har vunnet den moldovske toppserien ikke mindre enn 15 ganger siden år 2000, og er med andre ord det overlegent best laget fra det lille landet. Den moldovske sesongen er akkurat ferdig og neste år går de over til vår-høst-sesong, lik Norges modell.

Klubben er i år i sitt fjerde Europa League-gruppespill, og har for første gang sjans til å gå videre til utslagsrundene. Forrige gang de var i gruppespillet var tilbake i 2013/14-sesongen, da var Tromsø blant motstanderne.

Skader og suspensjoner

FC København må klare seg uten langtidsskadde Erik Johansson. Den svenske midtstopperen er ventet tilbake rundt årsskiftet. I tillegg er Jan Gregus og Mikael Antonsson skadet i noen uker til.

Nordmannen Zlatko Tripic er skadet og utilgjengelig for gjestene, men ellers er troppen både skade- og suspensjonsfri.

Parken stadion

Kampen spilles på Danmarks nasjonalarena Parken. Herfra en tidligere Champions League-kamp. Stadionet har en kapasitet på ca 38.000 tilskuere.

Hvordan får man sett kampen i Norge?

Kampen vil bli vist på tv-kanalen Eurosport Norge i tillegg til live-streamingstjenesten Eurosport Player.

Odds på kampen mellom FCK og Sheriff Tiraspol

Bookmakerne har FC København som favoritter og blant annet bet365 gir en odds på 1.80 for hjemmeseier, mens oddsen for borteseier er på 5.00. Tror du det blir uavgjort får du en odds på 3.70.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler