Formsvake Everton tar i mot Lyon i Europa League

Everton – Olympique Lyon
Goodison park, Liverpool
Torsdag klokken 21.05

Everton har fått en dårlig start på årets Europa League, og møter torsdag tøff motstand på hjemmebane når Lyon kommer på besøk. Les mer om hvordan du ser live streamer kamper her.

Enda ikke vunnet

Everton har spilt to kamper så langt i gruppespillet av Europa League, ett skuffende 3-0 tap borte mot Atalanta og 2-2 hjemme mot kypriotiske Apollon Limassol.

Det plasserer dem så langt på siste plass i gruppe E med ett poeng. Atalanta leder med fire mens Apollon Limassol og Lyon har to poeng hver.

På veien til gruppespillet slo Everton ut Branns overmenn Ruzomberok med 2-0 sammenlagt og kroatiske Hajduk Split med 3-1 sammenlagt.

To uavgjorte så langt

Lyon ligger som nevnt på tredjeplass i gruppen med to poeng så langt. De poengene fikk de ved å spille 1-1 borte mot Apollon Limassol og 1-1 hjemme mot Atalanta.

Den franske storklubben trengte ikke å gå gjennom kvalifiseringen da de kom på fjerdeplass i Ligue 1 forrige sesong, noe som gir direkteplass i Europa Leagues gruppespill.

Sliter i Premier League

Everton har satset hardt forann denne sesongen, og signerte blant annet Davy Klaassen, Jordan Pickford, Wayne Rooney og Gylfi Sigurdsson i sommerens overgangsvindu.

Men så langt har ikke klubben fått store effekten ut av det. Etter åtte kamper ligger Everton helt nede på en sekstendeplass, med to seire, to uavgjorte og fire tap.

Forrige serierunde ble det 1-1 borte mot Brighton mens det før det igjen ble et skuffende 0-1 tap hjemme for Burnley.

Wayne Rooney Everton

Sterk seier i helgen

Da går det bedre for Lyon, som etter ni serierunder ligger godt plassert på øvre del av tabellen i Ligue 1 med 16 poeng og kun étt tap.

Tapet kom i bortemøtet med Paris Saint-Germains, mens de i forrige serierunde tok en sterk 3-2 seier over de regjerende mesterene Monaco.

Klubben lider ikke stort etter salget av Alexander Lacazette til Evertons Premier League-rival Arsenal. Nabil Fekir og Mariano har tatt ansvar og deler klubbens toppscorerliste med syv mål hver så langt i Ligue 1.

Skader og suspensjoner

Everton må klare seg uten Ramiro Funes Mori og Yannick Bolaise som begge er skadet ut året, mens Ross barkley er ventet tilbake midt i november.

Seamus Coleman og James McCarthy har begge vært skadet den siste tiden men er tilbake i lett trening, det er usikkert om de rekker torsdagens kamp.

Lyon melder at Ferland Mendy og Mariano Diaz begge skadet seg på trening tirsdag, men det er uklart hvilket skadeomfang. Ellers er troppen til Lyin så godt som skadefri.

Hvordan ser du kampen i Norge?

I Norge er det Discovery Networks som har rettighetene til Europa League, kampen vil derfor bli vist på deres kanaler.

Om du ønsker å se kampen på tv vil den bli vist på Eurosport Norge. Ønsker du å live streame kampen vil den bli vist på nett-tjenesten Eurosport Player.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler