Topp mot bunn i Gruppe E

Everton – Atalanta
Goddison Park
Torsdag klokken 21.05

Det er to ytterpunkter i Gruppe E som møtes torsdag kveld. Everton har sisteplassen i gruppen og har til gode å vinne en eneste kamp, mens Atalanta leder og er hittil ubeseiret.

Everton – Atalanta

Everton og Atalanta her kun spilt mot hverandre en gang tildligere og et var første runde i Europaligaens gruppespill. På Atalantas hjemmebane møtte Everton tøff motstand og det var forsvarsspilleren Andrea Masiello som scorte Atalantas første mål. Italienernes toppscorere Alejandro Gomez og Bryan Cristante fulgte opp etter assists fra Andre Petagna, og kampen endte 3 – 0, både til pause og fulltid.

Everton

Everton har hverken formen inne i Europaligaen eller i Premier League. I Europaligaen har de sisteplassen i Gruppe E etter å ha en uavgjort hjemme mot Apollon Limassol. Mot Atalanta og Lyon har det endt med tap. Det gir de 1 poeng så langt, mens det er 2 poeng opp til Apollon.

Tung har Premier League 2017/18 også vært for Everton. Med formen 3 – 3 – 6 og kun 12 scoringer, med dobbelt så mange mot seg har de en 16. plass for øyeblikket. Rom for avansement kan det være, med kun 3 poeng opp til 10. plass, men det er også rom på nedsiden dersom formen ikke snur. Ned til 18. plass og nedrykk er det kun 3 poeng som skiller. Sesongen så langt står i sterk kontrast til forrige PL sesong hvor Everton sikret seg en 7. plass og hang med de beste lagene til sesongslutt.

Everton mangler tre spillere som alle har vært ute siden juli 2017, eller lengre. Det er Yannick Bolaise, Ramiro Funes Mori og Seamus Coleman.

Atalanta

Atalanta er ubeseiret i Gruppe E, men har enda ikke vunnet på bortebane. Både mot Lyon og Apollon Limassol endte kampen 1 – 1 og dersom denne trenden fortsetter kan Atalanta gå mot en ny poengdeling på goodison Park. På tabellen er de på topp, men det er kun 1 mål i forskjell ned til Lyon som skal spille hjemme mot Apollon Limassol.

Den labre borteformen til Atalanta finner vi også i Serie A, her har de 0 – 2 – 4 på bortebane. Sammenlagt står de med 4 – 4 – 5, mot 21 – 9 – 8 i forrige sesong.

Leonardo Spinazzola er ute med muskelproblemer. Midtbanespilleren stilte til start i kampene mot Lyon og begge oppgjørene mot Apollon Limassol.

Odds på Everton – Atalanta

Bookmakerne holder Atalanta som favoritter i denne kampen, men ikke mer enn at et riktig bet på borteseier betaler deg 2,30 ganger innsatsen. Hjemmeseier til Everton eller uavgjort betaler deg 3,40 ganger innsatsen. For å plassere dine bets på Everton – Atalanta kan du følge denne fremgangsmåten:

Hans Nielsen

248 Artikler