Sveitsisk topplag venter Sarpsborg 08 i kveld i Europa League-kvalifiseringens andre runde

Sarpsborg 08 avanserte etter 6-0 sammenlagt mot islandske ÍBV Vestmannaeyjar i første kvalifiseringsrunde, etter hele 4-0 borte før de vant 2-0 hjemme på Sarpsborg stadion.

St. Gallen – Sarpsborg 08
kybunpark, St. Gallen
Europa League-kvalifisering
Runde 2, kamp 1
Torsdag klokken 20:15

St. Gallen havnet på femteplass i den sveitsiske Superligaen forrige sesong, som kun består av ti lag. Men hele fem lag får prøve seg i Europa, og St. Gallen får i år muligheten takket være at Zürich, som havnet på fjerdeplass, vant cupen.

Sveitserne startet den nye sesongen denne helgen, og St. Gallen tok en meget imponerende 2-1-seier borte mot fjorårets sølvvinnere FC Basel.

Sarpsborg tok bronsen i Eliteserien i fjor, i tillegg til å tape cupfinalen mot Lillestrøm. I år har det blitt litt mer motbakke for østfoldingene, men etter 16 serierunder befinner klubben seg på sjetteplass, kun tre poeng bak Molde på tredjeplass.

Laget som avanserer fra denne kvalifiseringsgruppen møter meget tøff motstand i form av det kroatiske topplaget HNK Rijeka. Rijeka havnet på andreplass i den kroatiske serien forrige sesong, kyun tre poeng bak Dinamo Zagreb.

Lagnyheter

Sarpsborg 08 og trener Geir Bakke reiste til Sveits med en mer eller mindre fulltallig tropp. Den eneste som ikke ble med var venstreback og kaptein Joachim Thomassen. Han har dessverre pådratt seg en bihulebetennelse, og dermed blir det Amin Askar eller Jon-Helge Tveita som tar hans plass i startoppstillingen.

For St. Gallen sin del er Angrepsspiller Miro Muheim utilgjengelig med en kneskade, mens både Kräuchi, Lüchinger, Blasucci, Koch og Barnetta alle usikre til kveldens kamp.

Forventede lagoppstillinger

St. Gallen: Stojanovic; Tschernegg, Hefti, Vilotic, Wittwer; Kutesa, Quintillà, Ashimeru; Tafer, Itten, Ben Khalifa

Sarpsborg 08: Falch; Tveita, Jørgensen, Tamm, Askar; Larsen, Usman, Zachariassen, Heintz; Mortensen, Agger

TV og live stream

Kampen kommer ikke til å bli sendt på tradisjonell TV i Norge, men det vil bli muligheter for å se den både på TV2 Sumo og på Sarpsborg Arbeiderblads hjemmesider (For abonnementer).

Oddstips til kampen

St. Gallen viste i helgen at de er klar for den nye sesongen med en svært sterk seier borte mot Basel på mektige St. Jakobs Park. Og sveitserne er selvsagt relativt klare favoritter mot Europa-debutantene fra Østfold.

Men Sarpsborg 08 viste i den første kvalifiseringsrunden at det bor mye mål i laget, og man skal aldri undervurdere den ekstra motivasjonen 08-spillerne har i sitt første Europa-eventyr. I tillegg er bortelaget midt i sesong, og kampformen er optimal.

Vi tror Sarpsborg 08 kan lirke inn minst et mål, men at St. Gallen blir for sterke til slutt, og går for Hjemmeseier pluss begge lag scorer til 3.65 i odds hos Unibet.

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler