Historiens viktigste Sarpsborg 08-kamp? tar imot St. Gallen til returmøte i kveld

Det hele avgjøres i kveld, og med 2-1 til St. Gallen fra det første oppgjøret betyr det at Sarpsborg 08 bare trenger å vinne 1-0, takket være det uhyre viktige bortemålet.

Sarpsborg 08 – St. Gallen
Sarpsborg stadion, Sarpsborg
Europa League-kvalifiseringen
Runde to, kamp to
Torsdag klokken 20.45

Det var etter at St. Gallen fikk rødt kort etter bare fire minutter at Tobias Heintz banket det påfølgende frisparket i mål og sørget for at Sarpsborg 08 tok ledelsen forrige uke.

Faktisk hadde de blå og hvite flere store muligheter også etter dette, men hjemmelaget kjempet seg tilbake og var dødelig effektive når de fikk sjansene sine. Dermed er det klart for et uhyre spennende oppgjør på Sarpsborg stadion i kveld.

For Sarpsborg sin del er det enda ferie i Eliteserien, men i helgen venter det kamp mot Stabæk på Nadderud stadion i Bærum. St. Gallen spilte i helgen sin andre ligakamp denne sesongen, og etter å ha vunnet en imponerende seier borte mot Basel i den første serierunden ble det et skuffende 2-4-tap hjemme mot Sion.

Laget som avanserer fra denne kvalifiseringsgruppen møter meget tøff motstand i form av det kroatiske topplaget HNK Rijeka. Rijeka havnet på andreplass i den kroatiske serien forrige sesong, kyun tre poeng bak Dinamo Zagreb.

Lagnyheter

Sarpsborg-trener Geir Bakke må finne en startoppstilling uten målscorer i den første kampen Tobias Heintz, han tråkket over i den kampen og er derfor ikke tilgjengelig i kveld.

For gjestene sin del er selvsagt Vilotic ute etter det røde kortet han påførte seg i den første kampen. Ellers er Muheim ute med skade mens både Barnetta, Kock og Krauchi er usikre.

Forventede lagoppstillinger

Sarpsborg 08: Falch; Tveita, Jørgensen, Tamm, Askar; Larsen, Usman, Zachariassen, Larsen; Mortensen, Agger

St. Gallen: Stojanovic; Lüchinger, Hefti, Wiss, Wittwer; Kutesa, Quintilla, Sierro; Tafer, Itten, Ben Khalifa

TV og live stream

TV2 har kjøpt rettighetene til dette oppgjøret, og kampen kommer derfor til å bli sendt på TV2 Sportskanalen og på TV2 Sumo. Det er ingen andre muligheter for å live streame kampen på nett.

Oddstips til kampen mellom Sarpsborg 08 og St. Gallen

Til glede for mange særpinger kan vi fortelle at Sarpsborg 08 er favoritter hos de fleste bookmakere. Og oddsen på 2.05 hos Unibet er fristende.

Sarpsborg 08 er i oppadstigende form, også i hjemlig serie, og har fått i gang flere av dem det har vært forventinger til men som kanskje har skuffet litt i vårsesongen, som Zachariassen. Man var også fullt på høyde med sveitserne i det første oppgjøret.

Vi heier på de norske lagene, men ser på det som mer enn sannsynlig at Sarpsborg stikker av med seieren i kveld. Vi går for hjemmeseier til 2.05 i odds.

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler