Sarpsborg stadion klar for folkefest – Sarpsborg 08 tar imot kroatiske Rijeka

Sarpsborg 08 imponerte stort i den forrige hjemmekampen da sveitsiske St. Gallen ble slått 1-0, noe som sørget for avansement takket være det viktige bortemålet i 1-2-kampen på bortebane.

Sarpsborg 08 – HNK Rijeka
Sarpsborg stadion, Sarpsborg
Europa League-kvalifiseringen
Runde 3 – kamp 1
Torsdag klokken 20:45

Det skjedde foran et nesten fullsatt Sarpsborg stadion, men i kveld ser det ut til å bli helt stinn brakke i Østfoldbyen. Sarpsborg 08-fansen går i bresjen og lager folkefest i Europacup-kamper, noe som ikke er vanlig ellers når norske fans spiller tellende europeiske kamper.

Og Sarpsborg 08 trenger all den hjelpen de kan få fra tribunene, for å sikre seg et best mulig resultat før returmøtet om én uke. Rijeka er kanskje ikke et navn som klinger voldsomt i norske ører, men det er eg meget godt lag som venter på motsatt banehalvdel i kveld.

Så sent som i 2016/17-sesongen ble laget dobbeltmester i Kroatia ved å både vinne ligaen og cupen, mens de forrige sesong spilte i Europa League-gruppespillet. De havnet på en tredjeplass i gruppen sin bak AC Milan og AEK, men på veien slo de Milan 2-0 og Austria Wien 3-1.

Og om Sarpsborg skulle imponere å faktisk slå kroatene over to kamper venter det trolig en omtrent like tøff oppgave i neste runde, som er playoff og siste hinder før et eventuelt gruppespill. Vinneren av dette dobbeltoppgjøret skal opp mot vinneren av armenske Pyunik og israelske Maccabi Tel-Aviv, trolig sistnevnte.

Lagnyheter

Sarpsborg 08 og trener Geir Bakke må klare seg uten Kristoffer Larsen og Bjørn Inge Utvik mens Tobias Heintz, som var skadet forrige uke, er klar til spill igjen.

For bortelaget sin del er det ikke mange skader og fravær å melde om, og troppen skal være mer eller mindre fulltallig.

TV og live stream

Det er dessverre ingen distributører eller bookmakere som har kjøpt rettighetene til å sende denne kampen på TV eller live stream, men det skal være mulig å se kampen på sa.no (bak betalingsmur).

Oddstips

Sarpsborg 08 er ikke uventet underdog i dette oppgjøret, noe oddsen hos for eksempel Unibet på 3.30 viser. Rijeka har en odds på 2.20 og uavgjort gir 3.20.

Det er vanskelig å se for seg at Sarpsborg 08 skal vinne denne kampen, men vi tror de absolutt er kapable til å få med seg noe, og Sarpsborg kan godt score et mål eller to.

Det vil trolig kroatene også gjøre, og vi går derfor for at begge lag scorer til 2.02 i odds hos Unibet.

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler