Sarpsborg 08 mot Maccabi Tel Aviv – Skal S08 stå for nok en skrell?

Det endte 1-1 i det første oppgjøret mellom Sarpsborg 08 og Rijeka på Sarpsborg stadion, og med kroatenes bortemål så det meget tøft ut før returmøtet i Kroatia. Og når det sto 0-0 med under ti minutter igjen var det nok mange Sarpsborg-fans som begynte å miste troen, helt til Mortensen bredsider ballen i mål etter et frispark i det 83. minutt. Hjemmelaget klarte aldri å slå tilbake, og dermed var det klart at Sarpsborg hadde stått for en av de største bragdene i den tredje kvalifiseringsrunden til Europa League. Her er vårt spilltips til kampen.

Sarpsborg 08 – Maccabi Tel Aviv
Sarpsborg stadion, Sarpsborg
Europa League-playoff, kamp 1
Torsdag klokken 19:05

Maccabi Tel Aviv hadde betydelig lettere motstand i den forrige kvalifiseringsrunden, da de avanserte uten å imponere voldsomt med 2-1 sammenlagt over armenske Pyunik Yerevan. Før det har israelerne slått ut Radnički Niš og Ferencváros.

Man har ikke kommet i gang med sesongen i Israel enda, og de tre kvalifiseringsrundene er dermed de eneste tellende kampene gjestene har i bena så langt denne sesongen, i tillegg til den israelske Supercupen i helgen der byrivalene Hapoel Tel Aviv ble slått 4-1.

Med andre ord en bedre oppladning til kampen enn det Sarpsborg hadde søndag da de måtte dra fra Bergen med null poeng etter 0-2-tapet mot Brann på Brann stadion. Sarpsborg så slitne ut i den kampen, og den siste halvtimen ble spilt uten store anstrengelser. Trolig innså man allerede tapet og lot tankene flyge hen til møtet med Maccabi i Europa League.

Lagnyheter

Det er så langt ingen skader å melde om i troppen til Sarpsborg 08-trener Geir Bakke, så vi krysser fingrene for at det holder seg sånn frem til avspark. Kun Halvorsen som må stå over dette oppgjøret grunnet for mange gule kort så langt i turneringen. Vi oppdaterer om det skulle komme nye meldinger inn.

For gjestene sin del er det en spiller som ikke er med, og det er Cristian Battocchio. Den 26 år gamle sentrale midtbanespilleren fra Mexico lider av en stygg kneskade som har holdt han på sidelinjen siden april. Han er ventet tilbake i trening i vinter. I tillegger klubbens toppscorer i turneringen, Atar, usikker.

TV og live stream

Det er så langt ingen distributører som har kjøpt rettighetene til å sende denne kampen på tradisjonell TV i Norge, men Sarpsborg Arbeiderblad vil sende oppgjøret på deres hjemmesider (bak betalingsmur).

Oddstips

Det er ingen hvem som helst Sarpsborg 08 tar imot torsdag kveld. Maccabi Tel Aviv er den eldste, største og mest meriterte klubben i Israel. De to siste sesongene har de deltatt i gruppespillet i turneringen og sesongen før der igjen deltok de i gruppespillet i Champions League.

De har for vane å vinne den israelske toppserien, men 4-1-seieren over fjorårets vinner i Supercupen i helgen viser at det gjerne ikke er lenge til de igjen tar over tronen.

Nøkkelen til Sarpsborg 08-suksess må være at de er i god kampform, mens Maccabi så langt bare har et fåtall kamper mot betydelig svakere motstand. Det skal bli tøft, men Sarpsborg viser ved å slå ut Rijeka og å fortsatt henge med i toppen av norsk fotball at de ikke er en døgnflue fra i fjor.

Vi tror særpingene kan fortsette å overraske, og går derfor for uavgjort på Sarpsborg stadion torsdag kveld.

Hos Unibet gir det deg småfine 3.30 i odds.

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler