Sarpsborg klar for første Europacup-kamp på 48 år – Returoppgjør mot ÍBV fra Island

Det ble til slutt meget komfortabelt for særpingene, etter at det først sto 0-0 til pause ble det hele fire mål i den andre omgangen, og sarpsborg vant kampen 4-0. Målene ble scoret av Rashad Muhammed, Patrick Mortensen, Ole Jørgen Halvorsen og Amin Askar.

Sarpsborg 08 – ÍBV Vestmannaeyjar
Sarpsborg stadion, Sarpsborg
Europa League-kvalifisering, runde 1
Torsdag klokken 19:00

Og nå når det er duket for returoppgjøret er det altså klart for den første tellende kampen mot Europeisk motstand på sarpsborgsk jord på 48 år. Klubben har de siste ukene arbeidet med å få stadion til å tilfredstille UEFAs krav, og alt skal være ferdig og klart til kamp i kveld klokken 19.00.

Med 4-0 skal det mye til for at Sarpsborg 08 roter bort avansementet, men Geir Bakke stiller trolig med toppet lag, da det er pause i Eliteserien, og med én uke til neste kamp kan det være lurt å holde momentumet oppe.

Vinner av oppgjøret vil møte St. Gallen fra Sveits til dobbeltoppgjør i den neste kvalifiseringsrunden. Etter den gjenstår det enda én kvalifiseringsrunde og en playoff-runde før Sarpsborg eventuelt blir å se i et europeisk gruppespill.

Lagnyheter

Sarpsborg 08 og trener Geir Bakke kan glede seg over en tropp som er fri for både skader og karantener, og som nevnt vil vi trolig se et både toppet og offensivt Sarpsborg 08-lag på Sarpsborg stadion i kveld.

Det er så langt ikke kommet ut noe informasjon om skader og de islandske gjestene, vi vil oppdatere her så snart det er informasjon tilgjengelig.

Forventede lagoppstillinger

Sarpsborg 08: Falch; Askar, Jørgensen, Tamm, Thomassen; Halvorsen, Lund Nielsen, Zachariassen, Heintz; Muhammed, Mortensen

ÍBV: Geirsson; Hilmarsson, Atkinson, Erichot, Fridriksson; Bartalsstovu, Griffiths, Magnusson, Arnson; Zahedi, Thorvaldsson

TV og live stream

Kampen kommer til å gå på TV2 Sportskanalen og på TV2s egen live-streamingtjeneste TV2 Sumo. Så langt er det ingen bookmakere som kommer til å live streame kampen.

Oddstips til kampen mellom Sarpsborg 08 og ÍBV

Sarpsborg viste på Island at de er et klart bedre lag enn ÍBV, som befinner seg helt nede på en niendeplass på niendeplass i den islandske toppdivisjonen. Vi tror kveldens hjemmelag kan fortsette der de slapp og også i dag putter et par mål. Det er bra dekning på spissplass for særpingene og midtbanen består av flere målfarlige spillere.

Vi går derfor for Sarpsborg 08-seier med 0-2 i handicap til en odds på 2.70 hos Unibet.

Spill her.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler