«Nye» Sarpsborg stadion klar for sin første europeiske gruppespillskamp

Nå venter nok en tøff motstander når Sander Berge og Genk kommer på besøk på oppgraderte Sarpsborg stadion. De kommer fra en solid 2-0-seier hjemme mot Malmö, og er også favoritter i kveldens kamp.

Sarpsborg 08 – KRC Genk
Sarpsborg stadion, Sarpsborg
Europa League, gruppe I
Torsdag klokken 21:00

På grunn av krav fra UEFA måtte Sarpsborg stadion oppgraderes til en såkalt nivå 4-stadion, noe som blant annet krevde 1200 nye sitteplasser. Det har Sarpsborg klart i rekordfart, og nå står åtte tusen seter klare til å ta imot de to lagene i kveld.

Genk har bare tapt én av sine siste 27(!) offisielle kamper, og er ubeseiret på sine siste 21 kamper i alle turneringer. Så til tross for at klubben gjerne ikke har det mest kjente navnet her hjemme i Norge er det en meget tøff oppgave som venter Sarpsborg 08-spillerne.

I helgen ble Johan Lædre Bjørdal og Zulte Waregem slått hele 4-0 på hjemmebane, og Genk er på en andreplass i belgiske Eerste Klasse A etter ni spilte seriekamper, to poeng bak serieleder Club Brugge.

Dog har litt flere nordmenn blitt kjent med klubben de siste to sesongene, etter at stjerneskuddet Sander Berge meldte overgang til klubben fra Vålerenga i januar 2017.

Landslagsspilleren er fast inventar på Genks sentrale midtbane, og er forventet å starte også i kveld. Men det spørs hvor lenge han blir å se i den blå-hvite Genk-drakten, 20-åringen er høyt på ønskelisten til spanske Sevilla, og har vært nær en overgang til La Liga i de siste overgangsvinduene.

Sarpsborg 08 kommer fra et skuffende 0-1-tap hjemme for Strømsgodset, og laget som kom på tredjeplass i ligaen i fjor har nå tapt seks seriekamper på rad og er helt ute av medaljekampen. Dermed blir det garantert ikke noe Europa-eventyr på særpingene neste sesong. Vel, om de ikke vinner denne utgaven av Europa League da selvsagt…

Sander Berge sarpsborg stadion

Sander Berge og Genk-trener Phillippe Clement sjekket forholdene på Sarpsborg stadion i går kveld. (Foto: YORICK JANSENS/Belga/PA Images)

Lagnyheter

Geir Bakke skal være velsignet med en mer eller mindre skadefri tropp før den aller første gruppespillskampen på Sarpsborg stadion, den eneste som er usikker er Jørgen Horn.

For Genk sin del er Vladimir Screciu den eneste som er utilgjengelig på grunn av skade.

Forventede lagoppstillinger

Sarpsborg 08: Vasyutin; Askar, Utvik, Tamm, Thomassen; Halvorsen, Lund Nielsen, Zachariassen, Heintz; Muhammed, Mortensen

Genk: Vukovic; Mæhle, Dewaest, Aidoo, Uronen; Pozuelo, Berge, Malinovskyi; Ndongala, Samatta, Trossard

TV og live stream

Denne kampen kommer dessverre ikke til å gå på en åpen TV-kanal, men vil være tilgjengelig både på TV2 Sport 1 og på strømmetjenesten TV2 Sumo.

  • Rosenborg møter også tøff motstand på hjemmebane i kveld, les mer om deres kamp mot RB Leipzig.

Oddstips

Spilltipset vårt til den første Sarpsborg-kampen i gruppespillet borte mot Besiktas var at begge lag skulle score. Det var enkelt å greit basert på at Sarpsborg 08 har scoret i hver eneste Europa League-kamp til nå, og frem til 0-1 mot Strømsgodset i helgen har det stort sett vært regelen hjemme i Eliteserien også.

Det tipset gikk inn da Zachariassen reduserte med kampens siste touch på ballen. Vi har i dag ikke så mye tro på at Sarpsborg får med seg så mye fra kampen, men vi har nok en gang tro på at de skal få seg minst en scoring.

Vi går for at begge lag scorer til 1.80 i odds hos Unibet!

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler