Sarpsborg 08 jakter ny Europa League-skrell – Gjester Malmö i kveld

Sarpsborg 08 jakter ny Europa League-skrell – Gjester Malmö i kveld

Med tre kamper igjen å spille er gruppen helt åpen, og Sarpsborg befinner seg på andreplass med fire poeng, a poeng med Malmö men med bedre målforskjell. Genk leder gruppen med seks poeng mens Besiktas er nederst, men med kun ett poeng mindre enn kveldens to motstandere.

Malmö FF – Sarpsborg 08
Swedbank Stadion, Malmø
Europa League, gruppe I
Torsdag klokken 18:55

Med kun to kamper igjen av Eliteserien, og kun ett poeng på de siste åtte seriekampene har Sarpsborg ingenting igjen å spille for hjemme i Norge, og fokuset resten av sesongen ligger trolig i å imponere mest mulig i Europa League.

Og det er de allerede godt i gang med. Særpingene startet med en god prestasjon i Tyrkia som endte med et 1-3 tap for Besiktas, før Genk på imponerende vis ble slått 3-1 hjemme på Sarpsborg stadion, Genks første tap på over 20 kamper.

Og for to uker siden var Malmö på besøk over grensen, men måtte ta til takke med ett poeng etter at det endte 1-1 etter scoringer av Halvorsen og Vindheim.

Mer fra Europa League: Rosenborg uten press når RB Salzburg kommer på besøk klokken 21:00

Over 1000 særpinger på tribunen

Onsdag kveld var det solgt over 18 000 billetter til oppgjøret, og med en kapasitet på 21 000 i Europacup-kamper vil det etter alle solemerker bli mer eller mindre fullt på Swedbank stadion i kveld.

Og bortelagets fans fra Norge har gjort sitt til å sørge for det. Over 1000 billetter er solgt til Sarpsborg 08-fans, og 10 busser er i dag på vei ned til Malmø fra Sarpsborg.

Kjent fjes på trenerbenken

Malmö er regjerende mestere i Allsvenskan, men har hatt en skuffende sesong i år der de i sommer lå helt nede på en tiendeplass. Det førte til at tidligere hovedtrener Magnus Pehrsson fikk sparken, og inn kom en gammel kjenning for alle som følger norsk fotball.

Uwe Rösler kom inn og tok ansvar, og har siden først Malmö fra tiende til fjerdeplass på tabellen, og med én kamp igjen i Allsvenskan har Malmö fortsatt sjans til å kapre en plass i neste års Europa League-kvalifisering.

Han tok over Malmö i sommer etter å ha trent Fleetwood Town, Leeds, Wigan og Brentford i England de siste åtte sesongene siden han forlot jobben i Molde.

Sønnen valgte Norge

Tyskeren som har en 16 år gammel sønn som spiller for Norges G16-landslag, Colin Rösler, trente også Lillestrøm og Viking i tillegg til én sesong som spiller for Lillestrøm, i sine omtrent åtte år i Norge på 2000-tallet.

Et annet kjent ansikt hos gjestene er tidligere Brann-back Andreas Vindheim. 23-åringen forlot Brann til fordel for Malmö etter bergensernes nedrykk til OBOS-ligaen for fire sesonger siden, men har slitt med å etablere seg på førstelaget til den svenske toppklubben.

Men sakte og sikkert har han etablert seg i førstelagstroppen, og i sin fjerde sesong er han nå oppe i 43 ligakamper for klubben, og 55 kamper totalt i alle turneringer.

Må klare seg uten Zachariassen

Og Vindheim har imponert i det siste, og nytt mye tillitt hos Uwe Rösler. I kampen i Sarpsborg for to uker siden noterte han seg også med bortelagets eneste mål.

Bergenseren har slitt med spysyken den siste tiden, og til tross for at han er i kamptroppen er det usikkert om han starter kveldens oppgjør.

En av Sarpsborgs beste spillere denne sesongen, Kristoffer Zachariassen, er med troppen på bussen ned til Malmö, men på grunn av et brudd i skulderen er det dessverre ingen sjans for at hordalendingen spiller i kveld.

– Kristoffer er ute med brudd i skulderen. Han har vært viktig for oss i tidligere kamper i Europa, men nå må andre stå fram. Han har hatt en viktig rolle på laget og stått for det Sarpsborg har blitt kjent for, sier Sarpsborgs assistenttrener Freddy Aune til NTB.

Forventede lagoppstillinger

Malmö: Dahlin; Vindheim, Nielsen, Bengtsson, Safari; Christiansen, Bachirou, Lewicki, Rieks; Rosenberg, Antonsson

Sarpsborg: Vasyutin; Tveita, Horn, Tamm, Thomassen; Halvorsen, Lund Nielsen, Singh, Askar; Mortensen, Muhammed

TV og live stream

TV2 har rettighetene til denne sesongens utgave av Europa League, og dette oppgjøret kan du se på TV2 Zebra eller på strømmetjenesten TV2 Sumo.

Oddstips: Begge lag scorer

Odds

Bookmaker

Bonus

1.91

1000 kr

Sarpsborg 08 har scoret mål i hver eneste av de 11 kampene de har spilt i Europa League-kvalifiseringen og gruppespillet denne sesongen, og vi ser ingen grunn til at de ikke skal klare det i kveld også.

Om de får med seg poeng er en annen sak. Malmö er i meget god form i hjemlig serie, i motsetning til Sarpsborg 08. Men østfoldingene har gang på gang denne høsten vist at de nærmest er et annen lag i Europa.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler