Sarpsborg-eventyret fortsetter – men en heksegryte venter i Israel

Sarpsborg 08 ble nok en gang sett på som underdogs når de forrige uke tok imot israelerne på Sarpsborg stadion forrige uke, men 3-1 i den første kampen sørger for at S08 er i pole position foran returmøtet i Israel.

Maccabi Tel Aviv – Sarpsborg 08
Natanya Stadium, Tel Aviv
Europa League-playoff, kamp 2 (1-3)
Torsdag klokken 19:00

Det var Heintz som sendte Sarpsborg 08 i ledelsen allerede etter to minutters spill forrige torsdag, og kun fem minutter senere ble hjemmelaget tildelt straffe, og Lund Nielsen var iskald fra straffemerket. Drøyt fem minutter senere fikk også gjestene straffe, og Kjartansson hadde få problemer med å redusere. Utover i omgangen skapte Tel Aviv enorme muligheter, men Sarpsborg 08 stod unna presset til pausen.

Etter hvilen hadde de blåhvite mer kontroll på kampen, og ti minutter ut i omgangen skulle de få et nytt straffespark da Muhammed ble felt av Maccabis Rajkovic. Denne gangen var det Mortensen som tok seg av straffesparkingen, og han banket ballen i nettet bak sisteskansen til gjestene.

Og med det gode utgangspunktet bestemte den sportslige ledelsen i Sarpsborg 08 i helgen å spare mer eller mindre hele laget i Eliteserie-oppgjøret hjemme mot Kristiansund. Avgjørelsen har møtt litt kritikk, men først og fremst blir klubben applaudert for avgjørelsen om å satse på Europa. Norske klubber har i all for lang tid underprioritert spill i Europacupene, og også vi i Fotballkanalen hyller valget. En av de beste måtene å utvikle norsk fotball på er å la de beste lagene matche seg med motstand på kontinentet regelmessig.

Det ble dessverre et 1-2-tap mot Kristiansund, men gjestene var gode, og det var ikke sånn at laget Sarpsborg sendte ut på matten ikke hadde sjans til å få med seg et resultat.

Maccabi Tel Aviv spilte sin første ligakamp denne helgen, da Maccabi Haifa ble slått 2-0 på hjemmebane. Også Tel Aviv sparte flere av sine faste spillere. Helgen før vant de hele 4-1 mot rivalene Hapoel Tel Aviv i den israelske supercupen.

Se hvem Sarpsborg kan møte i et eventuelt gruppespill her.

Lagnyheter

Det er litt småproblemer i troppen til Maccabi Tel Aviv, og det kan se ut som at de må klare seg uten toppscorer Atar også i denne kampen. Christian Battocchio er også usikker.

For Sarpsborg sin del må midtstopper Tamm stå over grunnet for mange gule kort, mens spissen Mortensen er syk og trolig ikke med i startoppstillingen i kveld.

Forventede lagoppstillinger

Maccabi Tel Aviv: Rajkovic; Dasa, Tibi, Amador, Saborit; Micha, Glazer, Barsky, Atzili; Kjartansson, Schoenfeld

Sarpsborg 08: Vasyutin; Tveita, Jørgensen, Utvik, Thomassen; Askar, Singh, Zachariassen, Heintz; Muhammed, Agger

TV og live stream

Det er så langt ingen distributører som har kjøpt rettighetene til å sende oppgjøret hverken på TV eller på nett. Sarpsborg Arbeiderblad har dog sendt de fleste av de tidligere Europa League-kampene til Sarpsborg 08 denne sommeren, og vi vil oppdatere om det kommer ny informasjon når det gjelder denne kampen.

Oddstips

Til tross for at det var Sarpsborg 08 som tok første stikk er det Maccabi Tel Aviv som er ganske klare favoritter til å vinne torsdag kveld, oddsen på 1.50 hos Unibet gjenspeiler dette. Men bare seier er ikke godt nok for israelerne, og oddsen for å avansere er faktisk i ganske klar favør Sarpsborg 08.

Vi ser også på Maccabi Tel Aviv som favoritter, men synes kampen er relativt åpen. Sarpsborg har overbevist sterkt på bortebane tidligere i kvalifiseringen, og har vist en spesiell evne til å alltid pirke inn et mål.

Og når oddsen på at begge lag scorer er såpass høy som 2.17 er det vanskelig å finne bedre spill enn det.

Spill på at begge lag scorer her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler