Første kamp endte ikke som Lillestrøm hadde håpet på – Nå er Eliteserien i fokus for Lennartsson & co

LASK Linz banket regelrett Lillestrøms i Jörgen Lennartssons debut som hovedtrener, og er så godt som sikret plass i den neste kvalifiseringsrunden av Europa League..

Lillestrøm SK – LASK Linz
Åråsen stadion, Skedsmo
Europa League-kvalifiseringen
Runde to, kamp to
Torsdag klokken 18:30

Dessverre for kanarifuglene var det klasseforskjell på lagene, noe man kunne se allerede fra første spark på ballen i Østerrike forrige uke. Hjemmelaget var meget effektive i den første omgangen, men også etter pause produserte østerrikerne flere store muligheter, så man kan ikke si at resultatet lyver.

Det var spesielt tomålsscorer Thomas Goiginger og midtbanegeneralen Peter Michorl som plaget gjestene, og LASK kommer garantert til Åråsen med masser av selvtillit til kvelden kamp.

Lillestrøm derimot har mer enn nok med å forberede seg på de resterende 14 kampene i Eliteserien denne høsten, da laget for øyeblikket ligger på en 13. plass, a poeng med Start på direkte nedrykk.

Jörgen Lennartsons første test i Eliteserien er hjemmekamp mot gulljagende Molde, men er Lillestrøm heldige kommer Molde til Åråsen uten stjerneskuddet Erling Braut Håland, som er på vei til østerriksk fotball.

LASK serieåpnet i den østerrikske Bundesligaen denne helgen, noe som endte med et fortjent 1-3-tap borte mot storklubben Red Bull Salzburg.

Lagnyheter

Lillestrøm er uten Lars Mogstad Ranger og muligens Sheriff Sinyan. Lennartsson kommer nok, til tross for mikroskopiske muligheter for avansement, til å kjøre inn det han mener er den beste førsteelleveren.

LASK Linz på sin side har flere spillere ute med skade. Dogan Erdogan, Philipp Wiesinger, David Bumberger og Joao Victor sliter alle med forskjellige skader og er ikke med til Norge.

TV og live stream

TV2 har kjøpt rettighetene til dette oppgjøret, og kampen kommer derfor til å bli sendt på TV2 Sportskanalen og på TV2 Sumo. Det er ingen andre muligheter for å live streame kampen på nett.

Oddstips

Til tross for den knusende hjemmeseieren forrige uke venter bookmakerne en jevnere kamp i kveld, det viser oddsen. Hos Unibet for eksempel er oddsen for hjemmeseier 2.70, mot 2.35 for borteseier.

Bortelaget kommer med selvtillit, men på langt nær med like stor vinnervilje som forrige uke, her skal det spares krefter til flere kvalifiseringskamper, pluss viktige kamper i østerriksk Bundesliga.

Vi tror det kan raskt kan ende uavgjort, og går derfor for U hos Unibet til en odds på fine 3.50.

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler