Endelig skal Lillestrøm spille kamp på kontinentet igjen – Møter LASK Linz fra Østerrike

Kampen kommer til å bli spilt på TGW Arena, tidligere kjent som Waldstadion. Dette er et lite stadion som tar omtrent 6000 mennesker, som Linz spiller midlertidig på mens de venter på at sitt nye stadion bygges.

LASK Linz – Lillestrøm SK
TGW Arena, Pasching
Europa League-kvalifisering
Runde 2, kamp 1
Torsdag klokken 19.45

LASK Linz imponerte stort i den østerrikske bundesligaen forrige sesong, sin første på øverste nivå siden 2011. Det ble til slutt en fjerdeplass, og dermed plass i Europa Leagues andre kvalifiseringsrunde.

Lillestrøm imponerte ikke like mye i Eliteserien forrige sesong, men 12. plassen i ligaen ble raskt glemt da Sarpsborg 08 ble beseiret 3-2 i cupfinalen på Ullevaal stadion. Dermed fikk også Lillestrøm plass i den andre kvalifiseringsrunden av denne sesongens Europa League, deres første deltakelse siden 2008.

Men det går heller ikke så godt denne sesongen for Lillestrøm, og 16 runder inn i Eliteserien ligger klubben på en trettendeplass, a poeng med Start på direkte nedrykk. Det resulterte i Arne Erlandsens avgang tidligere i sommer, og LASK Linz-kampen blir nyansatte Jørgen Lennartssons første kamp som hovedtrener for klubben.

Nå er denne gjengen på vei til Linz #VIERLSK #EuropaLeague

A post shared by Lillestrøm Sportsklubb (@lillestromsk) on

Lagnyheter

Og Jørgen Lennartsson kan glede seg over at Lillestrøm-troppen mer eller mindre er skadefri før bortekampen i Østerrike. Kun langtidsskadde Sheriff Sinyan og Lars Mogstad Ranger er utilgjengelige.

For hjemmelaget sin del er DOgan Erdogan, Philipp Wiesinger ute med skader, mens Samuel Tetteh og David Bumberger usikre.

TV og live stream

TV2 har kjøpt rettighetene til å sende denne kampen i Norge, og kampen kommer til å bli sendt på TV2 Sportskanalen og på TV2s streamingtjeneste TV2 Sumo. Ingen bookmakere har rettigheter til å sende dette oppgjøret.

Oddstips til kampen

Hjemmelaget er relativt klare favoritter i dette oppgjøret, men man skal ikke undervurdere et lag i sesong som møter et lag utenfor sesong. LASK har dog spilt seks treningskamper siden slutten av juni, mot varierende motstand. Det har blant annet blitt tap for Røde Stjerne og Heidenheim, og seier over Apollon Limassol. Det er tolv dager siden sist laget spilte kamp.

Lillestrøms forrige kamp var 1-3-tapet borte mot Odd den 8. juli, og vi må helt tilbake til 30. mai for å finne forrige fugla-seier, 4-1 hjemme mot Brann i cupen.

Vi tror Lillestrøm kan overraske torsdag kveld, til tross for at bookmakerne ikke er på deres side. Men det er også godt for oss, om vårt tips skulle gå inn.

For vi tror det raskt kan ende uavgjort, og Unibets odds på 4.75 er meget fristende.

Spill her.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler