Haugesund med solid motstand i Europa League-kvaliken i kveld

Etter to meget godkjente kamper mot østerrikske Sturm Graz skal Haugesund opp mot betydelig tøffere motstand. Et godt resultat i kveld blir bare en bonus, en fantastisk fest blir det uansett!

FK Haugesund – PSV Eindhoven
Haugesund stadion, Haugesund
Europa League-kvalifisering
Tredje runde, første kamp
Torsdag klokken 19:00

2-0 hjemme mot Sturm Graz ble etterfulgt av et hederlig 1-2-tap på bortebane for én uke siden. Før det hadde Haugesund slått ut nordirske Cliftonville med komfortable 6-1 sammenlagt i den første kvalifiseringsrunden.

Dette er PSVs første kvalifiseringsrunde i Europa League denne sesongen. Som nummer to i Eredivisie forrige sesong spilte klubben i den andre kvalifiseringsrunden av Champions League, hvor det ble 4-4 sammenlagt mot sveitsiske Basel, og tap takket være bortemålsregelen.

Europeiske giganter

Og å spille Europacup-kamper er, i motsetning til for Haugesund, nærmest rutine for PSV. Klubben har deltatt nærmest hvert eneste år siden 1969, og har deltatt i hele 22 europeiske gruppespill siden man startet med det på starten av 90-tallet.

Altså nærmest hvert år. En av få ganger det ikke ble gruppespill på nederlenderne var når de møtte Brann i Cupvinnercupen tilbake i 1996/97-sesongen. Brann vant 2-1 hjemme, og med 2-2 borte var det Brann som fikk æren av å møte Liverpool i kvartfinalen, og ikke PSV.

Kun ved et tilfelle til har PSV møtt norsk motstand. I 2004/05-utgaven av Champions League havnet de og Rosenborg i samme gruppe, da vant PSV 2-1 borte og 1-0 på hjemmebane.

Senest i fjor var klubben i Champions League-gruppespill, men det begynner å bli noen år siden de løftet europeiske trofeer. I 1988 vant de finalen mot Benfica i Europacupen, forgjengeren til Champions League. Og i 1978 ble det 3-0 sammenlagt over to kamper mot franske Bastia i finalen av UEFA-cupen.

Haugesund sterke på hjemmebane i Europa

Dette er Haugesunds kun tredje sesong i Europa, og første gang man har kommet seg til den tredje kvalifiseringsrunden. I 2014 vant man mot Airbus UK Broughton før det sa stopp mot Sarajevo i den andre kvalifiseringsrunden.

I fjor ble det nok en gang seier mot motstand fra de britiske øyer da Coleraine ble feid over i den første runden, før Lech Poznan vant i den andre.

Men etter seks hjemmekamper i Europa League-kvalifiseringen de siste fem sesongene har Haugesund kun tapt én kamp på Haugesund stadion, 1-3 mot Sarajevo. Resten har endt med seier, inkludert 3-0 mot Lech Poznan og 2-0 mot Sturm Graz.

Spilltips: Haugesund pirker inn et mål

Uansett hvor gøy det er at et relativt lite norsk lag har gjort seg fortjent til å møte PSV i en avgjørende kamp, må vi være realistiske og objektive, dette ender nok ikke med avansement.

Det har selvsagt skjedd større bragder i europeisk klubbfotball, men Haugesund skal ha mye tur, prestere på sitt aller beste og håpe på at PSV-laget har to svært dårlige dager på jobb.

Men utklassing blir det ikke. PSV tapte sammenlagt mot Basel, som igjen tapte på hjemmebane for LASK i CL-kvalifiseringen i går. LASK ble slått ut av Sarpsborg 08 i EL-kvalifiseringen forrige sesong.

Nivået mellom øvre halvdel i Eredivisie og Eliteserien er tilstede, men ikke enormt. Vi tror Haugesund er fornøyd med forestillingen i kveld, som resulterer i at begge lag putter.

Spill på at begge lag scorer mål til oddsen 2.05 hos Unibet!

TV og live stream

Haugesund Avis og andre aviser hos Amedia kommer til å sende oppgjøret for Pluss-kunder på nett.

Du kan også se kampen hos Unibet om du ikke har norsk IP-adresse, og om du er en aktiv kunde hos dem. En aktiv kunde vil si at du enten har penger disponibelt på konto, eller har brukt kontoen til å plassere et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto hos Unibet følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishockey uten ekstra kostnad.