Haugesund med solid motstand i Europa League-kvaliken i kveld

Haugesund PSV

Etter to meget godkjente kamper mot østerrikske Sturm Graz skal Haugesund opp mot betydelig tøffere motstand. Et godt resultat i kveld blir bare en bonus, en fantastisk fest blir det uansett!

FK Haugesund – PSV Eindhoven
Haugesund stadion, Haugesund
Europa League-kvalifisering
Tredje runde, første kamp
Torsdag klokken 19:00

2-0 hjemme mot Sturm Graz ble etterfulgt av et hederlig 1-2-tap på bortebane for én uke siden. Før det hadde Haugesund slått ut nordirske Cliftonville med komfortable 6-1 sammenlagt i den første kvalifiseringsrunden.

Dette er PSVs første kvalifiseringsrunde i Europa League denne sesongen. Som nummer to i Eredivisie forrige sesong spilte klubben i den andre kvalifiseringsrunden av Champions League, hvor det ble 4-4 sammenlagt mot sveitsiske Basel, og tap takket være bortemålsregelen.

Europeiske giganter

Og å spille Europacup-kamper er, i motsetning til for Haugesund, nærmest rutine for PSV. Klubben har deltatt nærmest hvert eneste år siden 1969, og har deltatt i hele 22 europeiske gruppespill siden man startet med det på starten av 90-tallet.

Altså nærmest hvert år. En av få ganger det ikke ble gruppespill på nederlenderne var når de møtte Brann i Cupvinnercupen tilbake i 1996/97-sesongen. Brann vant 2-1 hjemme, og med 2-2 borte var det Brann som fikk æren av å møte Liverpool i kvartfinalen, og ikke PSV.

Kun ved et tilfelle til har PSV møtt norsk motstand. I 2004/05-utgaven av Champions League havnet de og Rosenborg i samme gruppe, da vant PSV 2-1 borte og 1-0 på hjemmebane.

Senest i fjor var klubben i Champions League-gruppespill, men det begynner å bli noen år siden de løftet europeiske trofeer. I 1988 vant de finalen mot Benfica i Europacupen, forgjengeren til Champions League. Og i 1978 ble det 3-0 sammenlagt over to kamper mot franske Bastia i finalen av UEFA-cupen.

Haugesund sterke på hjemmebane i Europa

Dette er Haugesunds kun tredje sesong i Europa, og første gang man har kommet seg til den tredje kvalifiseringsrunden. I 2014 vant man mot Airbus UK Broughton før det sa stopp mot Sarajevo i den andre kvalifiseringsrunden.

I fjor ble det nok en gang seier mot motstand fra de britiske øyer da Coleraine ble feid over i den første runden, før Lech Poznan vant i den andre.

Men etter seks hjemmekamper i Europa League-kvalifiseringen de siste fem sesongene har Haugesund kun tapt én kamp på Haugesund stadion, 1-3 mot Sarajevo. Resten har endt med seier, inkludert 3-0 mot Lech Poznan og 2-0 mot Sturm Graz.

Spilltips: Haugesund pirker inn et mål

Uansett hvor gøy det er at et relativt lite norsk lag har gjort seg fortjent til å møte PSV i en avgjørende kamp, må vi være realistiske og objektive, dette ender nok ikke med avansement.

Det har selvsagt skjedd større bragder i europeisk klubbfotball, men Haugesund skal ha mye tur, prestere på sitt aller beste og håpe på at PSV-laget har to svært dårlige dager på jobb.

Men utklassing blir det ikke. PSV tapte sammenlagt mot Basel, som igjen tapte på hjemmebane for LASK i CL-kvalifiseringen i går. LASK ble slått ut av Sarpsborg 08 i EL-kvalifiseringen forrige sesong.

Nivået mellom øvre halvdel i Eredivisie og Eliteserien er tilstede, men ikke enormt. Vi tror Haugesund er fornøyd med forestillingen i kveld, som resulterer i at begge lag putter.

Spill på at begge lag scorer mål til oddsen 2.05 hos Unibet!

TV og live stream

Haugesund Avis og andre aviser hos Amedia kommer til å sende oppgjøret for Pluss-kunder på nett.

Du kan også se kampen hos Unibet om du ikke har norsk IP-adresse, og om du er en aktiv kunde hos dem. En aktiv kunde vil si at du enten har penger disponibelt på konto, eller har brukt kontoen til å plassere et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto hos Unibet følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishockey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler