Spilltips til kveldens Europa League-finale mellom Chelsea og Arsenal

Chelsea Arsenal spilltips

For Arsenals del er dette en svært viktig finale, da en seier kan sikre dem en plass i neste års Champions League, mens Chelsea allerede er kvalifisert gjennom sin tredjeplass i Premier League denne sesongen.

Chelsea – Arsenal
National stadion, Baku
Europa League – Finale
Onsdag klokken 21:00

Odds hos Betsson: 1: 2.33 – X: 3.40 – 2: 3.35

Kontroversiell Finale

At UEFA har valgt å legge finalen til Aserbajdsjan har ikke gått upåaktet hen. Landet ligger teknisk sett i Asia, og presidenten, Heydar Aliyev, er teknisk sett en diktator.

Andre innvendinger mot at Aserbajdsjan er vertskap for finalen er deres konflikt med nabolandet Armenia, som har sørget for at Arsenal-spiller Henrikh Mkhitaryan, som er fra Armenia, ikke har turt å reise med Arsenal-troppen til Baku.

Aserbajdsjanske myndigheter og UEFA har forsikret at han er trygg i landet, men de seneste dagene har Arsenal-fans som har gått med trøyer med armenerens navn på ryggen opplevd å bli stoppet av Politiet og sikkerhetsvakter.

Kanskje Hazards siste kamp i Chelsea-trøyen

Ryktene har eksistert i flere år nå, men denne sesongen har de virkelig skutt fart. Ryktene om at Eden Hazard drar til Real Madrid. Belgieren har ett år igjen av kontrakten med Chelsea, og skal klubben få penger for han er det i sommer de må selge.

Men den største grunnen til at Chelsea kanskje velger å holde på spilleren ut kontraktstiden er klubbens kjøpenekt de to neste overgangsvinduene. UEFA har straffet Chelsea for å hente for unge spillere ved å ilegge klubben overgangsnekt i sommer og i januar neste år. Dermed har ikke Chelsea muligheter for å hente en erstatter om de velger å selge stjernespilleren.

Lagnyheter

Chelsea har dratt til Baku uten N’Golo Kante, som skadet seg på trening nå i oppkjøringen til finalen. Dermed mangler Chelsea to sentrale midtbanespillere i dette oppgjøret, Ruben Loftus-Cheek har vært bekreftet utilgjengelig i flere uker allerede, han røk akillesen i en treningskamp tidligere denne måneden. Heller ikke midtstopper Antonio Rudiger eller den unge vingen Callum Hudson-Odoi er med de blåkledde til Baku.

For Arsenals del er Hector Bellerin, Rob Holding og Denis Suarez ute med skader. Det er også Aaron Ramsey, som dermed ikke får muligheten til å runde av sin lange Arsenal-karriere med en Europacup-triumf.

Forventede lagoppstillinger

Chelsea: Kepa; Azpilicueta, Christensen, Luiz, Emerson; Kovacic, Jorginho, Barkley; Pedro, Giroud, Hazard

Arsenal: Cech; Sokratis, Koscielny, Monreal; Maitland-Niles, Torreira, Xhaka, Kolasinac; Ozil; Aubameyang, Lacazette

Spilltips: Uavgjort ved fulltid

Som nevnt tidligere har Arsenal mer å spille for i kveld enn det Chelsea har. Men det hadde vært merkelig om det kunne ses når dommeren blåser i gang kampen klokken ni i kveld.

Chelsea har selvsagt ingen planer om å la byrivalene løfte trofeet foran nesen deres, og de blåkledde er også sett på som relativt klare favoritter av bookmakerne.

Men vi har vanskeligheter for å se at dette skal bli en enveiskamp, begge lagene mangler flere sentrale spillere. Riktignok har Chelsea Eden Hazard, men Arsenal-manager Unai Emery er Mr. Europa League, han har hentet hjem trofeet ikke mindre enn tre ganger med Sevilla, i 2014, 2015 og 2016. Chelsea-manager Sarri har aldri vunnet et trofé som trener.

Vi tror de to lagene kommer til å være avventende, og ikke ta for mange sjanser. Vi ser for oss at det enten står 0-0 eller 1-1 ved fulltid, og at det blir avgjort i ekstraomgangene, eller til og med straffer.

Oddsen på uavgjort hos NordicBet: 3.40!

Og spiller du for 200 kroner før avspark, får du 200 kroner til å spille live med under kampen!

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler