Begge norske lagene videre i Europa League-kvalifiseringen

Siden begge lagene gjorde jobben sin hjemme i den første kampen var det ikke knyttet alt for stor spenning til gårsdagens kamper. Spesielt Haugesund kunne spille med hvilepuls etter sin overbevisende 7-0 seier hjemme. Odd hadde også en fin ledelse å gå på med 3-0, men måtte være litt mer skjerpet.

Begge lagene møtte nord-irsk motstand.

Haugesund mot Odd

B-preget Haugesund

Haugesund startet kampen i Nord-Irland mot Coleraine med et ganske b-preget mannskap. Spesielt bakover manglet det erfaring. Men med huseklepp og Gytkjær Jr. fremme burde det være nok kvalitet til å få flere mål i protokollen.

Men sånn ble det ikke, kampen endte 0-0 og det var faktisk reserve-keeper Helge Sandvik som sto frem som kampens beste spiller etter at Coleraine yppet seg, spesielt i første omgang. Det var klart at Haugesund tenkte å ri på seieren fra den første kampen og spare mest mulig krefter.

Det ble ikke store underholdningen men det viktigste for Haugesund så tidlig i turneringen er å komme seg videre.

Odd innfridde

Ett annet sted i Nord-Irland, rettere sagt i Ballymena, var Odd i aksjon. Også her var vertene best i første omgang og de skapte også en stor sjanse, den første og eneste de skapte over dobbeltoppgjøret.

Odd stilte mer eller mindre med toppet lag, og i andre omgang ble forskjellen på lagene mer tydelige. Ballymena hadde helt klart løpt fra seg i første omgang for å prøve å få med seg et resultat. Men det var ikke før et selvmål i det 79. minutt at ballongen sprakk.

Og i det 88. minutt kom innbytter Sigurd haugen alene med keeper og satte 2-0 som ble sluttresultatet. 5-0 sammenlagt er nok Odd fornøyd med, spesielt med tanke på hvor vanskelig de har hatt for å score mål i årets sesong.

Tøffere motstand venter i neste runde

Neste runder starter allerede neste torsdag, og her venter det betydelig vanskeligere motstand for Haugesund. De skal ut mot Lech Poznan fra Polen med tidligere Haugesund-spiller og storebror til nåværende Haugesund-spiller Frederik Gytkjær, Christian Gytkjær på laget.

Odd på sin side skal opp mot nok en overkommelig motstand i form av Vaduz fra Liechtenstein. Vaduz slo ut Bala town fra Wales med 5-1 sammenlagt, så Odd skal nok være terpet selv om de er favoritter.

Brann spillere jubler for mål

I andre kvalifiseringsrunde kommer også Brann inn i turneringen. De skal opp mot slovakisk motstand i form av Ružomberok, der en gammel kjenning dukker opp. Marek Sapara spiller nemlig på Ružomberok. Den tidligere Rosenborg-spilleren har rukket å bli 34 år gammel, men har fortsatt ferdigheter til å være festbrems på Brann stadion, noe han har tradisjon for. Sapara er mest kjent for Brann-fansen for å være spilleren som scoret det avgjørende målet for Rosenborg på Stadion i gullkampen i 2006.