Se Sparta Rotterdam mot AZ Alkmaar i Eredivisie

Sparta Rotterdam og AZ Alkmaar starter helgens serierunde i nederlandske Eredivisie når de møtes på Het Kasteel fredag. Les mer og finn live stream til kampen her.

AZ startet ligaen godt

PSV Eindhoven ble for sterke på bortebane med 3-2 over AZ Alkmaar i den første serierunden, men siden har det blitt tre kamper på rad med seier.

Første hjemmekamp endte med 2-0 over ADO Den Haag før Vitesse ble slått 1-2 borte og NAC Breda 2-1 på hjemmebane igjen.

Fredagens hjemmelag fikk også en trøblete start ved å tape hele 3-0 borte mot VVV Venlo. Men formen har gradvis forbedret seg med 1-1 hjemme mot PEC Swelle, 2-2 borte mot NAC Breda og en 1-0 seier over Twente i forrige serierunde.

Klarte seg på målforskjell forrige sesong

Starten på årets sesong må sies å være oppløftende for Sparta Rotterdam sim forrige sesong havnet på a poeng med NEC på kvalikplass. Spartas 19 minusmål var heldigvis for dem bedre enn NECs 27 i minus, og Sparta slapp med skrekken.

AZ på sin side hadde en sesong helt på det ordinære der de havnet omtrent der forventingene til dem før sesongen var, på sjetteplass. Det ga dem kvalifisering til Europa League play-off der de slo ut Groningen med 8-2 sammenlagt først, for så å tape på bortemål mot Utrecht.

Hentet ny nordmann

AZ Alkmaar hentet i fjor landslagsbacken Jonas Svensson fra Rosenborg, som har gjort det godt den litt over ene sesongen han har vært i Eredivisie.

I slutten av sommerens overgangsvindu fikk Svendsson selskap av tidligere Rosenborg- og landslagskamerat Fredrik Midtsjø. Midtsjø har allerede rukket å få sitt første innhopp i den første kampen etter overgangen og det blir spennende å se nårtid han får tillit fra start i sin nye klubb.

Svensson Midtsjø Rosenborg

Kompisene Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø, her fra gullfeiring med Rosenborg for to sesonger siden.

Tidligere møter

De to klubbene har møtt hverandre totalt 22 ganger i serien siden 1993/94 og det er AZ Alkmaar som er helt dominerende statistisk.

Faktisk har bare Sparta Rotterdam vunnet étt av oppgjørene. Den seieren kom på bortebane, med andre ord har Sparta aldri vunnet hjemme mot AZ i serien.

Az på sin side har vunnet seksten av kampene, åtte av dem på bortebane, mens totalt fem kamper mellom de to klubbene har endt med uavgjort.

Skader og suspensjoner

Fredagens bortelag må klare seg uten unggutten Calvin Stengs som mest sannsynlig er ute resten av sesongen med en kneskade, mens Myron Boadu er tilbake i lett trening etter å ha vært ute hele sesongoppkjøringen med en kneskade.

Hjemmelaget på sin side har finske Janne Saksela ute resten av sesongen, også han med en kneskade, mens både Michel Breuer og Mark Veenhoven er usikre etter å ha fått småskader på trening de siste dagene.

Hvordan ser du kampen med live stream i Norge?

Om du ønsker å se de to nordmennene i aksjon for AZ Alkmaar borte mot Sparta Rotterdam på fredag så er det kun et alternativ.

Selvom Viasat har kjøpt rettighetene til å sende Eredivisie i Norge er det kun et få utvalgte kamper som blir sendt på norsk tv og Viaplay.

Men bet365 har også rettighetene til å sende Eredivisie i Norge, og de sender alle kampene via sin live-streamingstjeneste.

Det eneste du behøver for å live streame kampen hos bet365 er an aktiv konto hos dem. En aktiv konto vil si at man enten har penger disponibelt eller har plassert et bet de siste 24 timer.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne pluss alle andre kamper fra sesongens Eredivisie, i tillegg til tusenvis av kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A Ligue 1 og flere andre ligaer fra hele verden.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler