Norske Heerenveen mot PSV i Eredivisie

Heerenveen – PSV Eindhoven
Abe Lenstra Stadion
Eredivisie
Søndag klokken 12.30

Søndag formiddag skal to av Norges lovende unggutter i aksjon for Heerenveen mot storlaget PSV. Les mer og finn live stream til kampen her.

Skuffet i landslagspausen

Flere norske fotballfans uttrykte sin misnøye med at Martin Ødegaard ikke ble tatt ut i Lars Lagerbäcks A-landslagstropp, istedenfor skulle det norske vidunderbarnet bryne seg på U21-motstand sammen med klubbkamerat Morten Thorsby og resten av U21-landslagsguttene.

De spilte to kamper i landslagspausen i EM-kvalifiseringen, og skuffet stort. Bortsett fra et nydelig frispark signert Martin Ødegaard borte mot Kosovo var det lite å hente hjem.

De norske håpene tapte 3-2 borte mot Kosovo etter å ha ledet 0-2, og klarte kun uavgjort 0-0 mot Israel U21 hjemme på Marienlyst stadion i Drammen.

Skuffende fjorårssesong

Heerenveen kommer fra en relativt skuffende fjorårssesong der de til slutt havnet på en niendeplass. De klarte play-off til europacup-spill men tapte her mot Utrecht.

Abe Lenstra stadion

Kampen spilles på Abe Lenstra stadion som tar 27.000 tilskuere.

Tre kamper inn i den nåværende sesongen er laget så langt ubeseiret med én seier og to uavgjort. Laget startet med 3-3 borte mot Groningen før det ble 1-1 hjemme mot Heracles og en 1-2 seier borte mot ADO Den Haag.

Morten Thorsby toppscorer

De to norske ungguttene har startet sesongen meget godt og Martin Ødegaard er helt sentral i det oppbyggende spillet for Heerenveen der han ofte er tredjesist på ballen når laget scorer.

Og når laget scorer denne sesongen er det stor sannsynlighet for at målscoreren heter Morten Thorsby. Han står nemlig med fire mål på tre kamper så langt, noe som gjør han til toppscorer i ligaen.

Ny norsk lagkamerat

Heerenveen ble litt mindre norsk når kometen Dennis Johnsen ble solgt til Ajax rett før sesongstart. Heerenveen-manager Jurgen Streppel hadde tenkt å satse på unggutten denne sesongen men det ble vanskelig å avvise sjekkheftet til storklubben fra Amsterdam.

Men det gikk ikke lange stunden før klubben igjen ble den norskeste utenfor landets grenser. Heerenveen hentet nemlig midtstopper Nicolai Næss fra Columbus Crew like før overgangsvinduet stengte.

Nicolai Næss Heerenveen

Nicolai Næss ble presentert for Heerenveen like før overgangsvinduet stengte.

Den tidligere Vålerenga og Stabæk-spilleren spilte litt over 30 kamper i MLS etter overgangen fra Eliteserien og er tenkt å bli satset på i Eredivisie.

Skuffende Europa League-kvalik for PSV

Etter at laget kom på tredjeplass i Eredivisie i fjor, bak Feyenoord og Ajax, skulle PSV i sommer ut i den tredje kvalifiseringsrunden til Europa League.

Der møtte de kroatiske Osijek, en på papiret overkommelig motstander for det nederlandske storlaget. Men laget gikk på et sjokkerende 0-1 tap på hjemmebane før de også tapte 1-0 borte, og årets Europa-eventyr var over før det virkelig var begynt.

I årets Eredivisie-sesong har laget derimot åpnet sterkt. AZ Alkmaar ble først slått 3-2 hjemme, før NAC Breda ble slått 1-4 borte og Roda 2-0 hjemme. Laget ligger dermed på andreplass, kun slått av Feyenoord på første med målforskjell.

Tidligere møter

De to klubbene har møtt hverandre hele 48 ganger i Eredivisie siden 1993/94-sesongen, og det er ikke overraskende PSV som har statistikken på sin side.

PSV har vunnet over halvparten, 25 av de mens Heerenveen har stukket av med seieren i ti. Tretten har endt med uavgjort.

Med Heerenveen som hjemmelag har de vunnet seks av 24, mens PSV har vunnet ti. Åtte har endt med uavgjort på Abe Lenstra stadion.

Marco van Ginkel

Marco van Ginkel er på lån i PSV fra Chelsea.

Skader og suspensjoner

De to klubbene som møtes på søndag kan stille med så og si fulltallige tropper med kun én skadet spiller hver.

Heerenveen må klare seg uten keeper Warner Hahn som de hentet fra Feyenoord i sommer. Han er ute med en skulderskade til starten av oktober.

PSV Eindhoven har også en keeper ute med skulderskade. Luuk Koopmans som frem til nå i karrieren har spilt for PSV sitt ungdomslag er skadet helt frem til starten av neste år.

Hvordan ser du kampen i Norge med live stream?

Om du ønsker å se de tre nordmennene i aksjon for Heerenveen i Eredivisie mot PSV så har du flere valg. Om du har tilgang til Viasport 1 på Tv vil den bli vist der, og om du har Viaplay vil den også bli vist der.

Om du ikke har tilgang til de to nevnte alternativene vil bet365 sin live streamingstjeneste være det beste valget for å se kampen billig og med god kvalitet.

Det eneste du behøver for å live streame kampen hos bet365 er en aktiv konto hos dem. En aktiv konto vil si at man enten har et disponibelt beløp eller har plassert et bet i løpet av det siste døgnet.

Har du ikke en aktiv bet365-konto følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre fra Eredivisie, Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra hele verden.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler