Heerenveen – AZ Alkmaar, norsk duell i Eredivisie søndag

Sc Heerenveen – AZ Alkmaar
Abe Lenstra Stadion
Søndag klokken 16.45

Søndag ettermiddag er det muligheter for å se hele fem norske spillere på banen i Eredivisie når Heerenveen tar i mot AZ Alkmaar. Les mer og få live stream her.

Truffet veggen

Fire seire og to uavgjorte var status til Heerenveen etter de første seks kampene av årets Heerenveen-sesong, i tillegg til at klubben kom seg videre i cupen ved å vinne 1-2 borte mot Excelsior.

Men etter at storlaget Ajax kom på besøk på Abe Lenstra Stadion i den syvende serierunden har det gått brått nedover for de blå og hvite.

Den kampen endte 0-4, i tillegg til et 3-1-tap borte for Utrecht og hele 0-4 hjemme for Vitesse før det torsdag ble 2-1-tap borte for Willem ll i den andre runden av den nederlandske cupen.

Både Martin Ødegaard og Morten Thorsby har spilt fast på laget i både den gode og den dårlige perioden av sesongstarten, sistnevnte har også scoret fire mål i serien. Nicolai Næss har fått tre innhopp etter overgangen fra Columbus Crew i MLS.

Svenssons første mål

AZ sin sesongstart har vært relativt ujevn, men med fem seire og én uavgjort på de første ni kampene befinner klubben seg på sjetteplass, én plass over Heerenveen.

Og i motsetning til søndagens motstander kom AZ seg greit videre i cupen torsdag da de vant 0-4 borte mot Almere City. Jonas Svensson puttet kampens fjerede og siste mål, hans første for klubben siden overgangen i januar.

Og mannen som har bekledd høyrebacken de siste landskampene har etablert seg på AZ-laget, denne sesongen har han startet alle klubbens kamper.

Etablert seg på førstelaget

I sommer fikk Svensson selskap av sin tidligere lagkamereat i Rosenborg og gode venn Fredrik Midtsjø. Han ble kjøpt like før overgangsvinduet stengte i slutten av august, men har de siste to månedene tydeligvis gjort sine saker godt.

Etter et par innhopp i starten av sesongen har han nå startet de to siste seriekampene for Alkmaar, to kamper som begge har endt med seier og tre poeng.

Svensson Midtsjø

Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø fra tiden i Rosenborg.

Tidligere møter

AZ Alkmaar stakk av med alle tre poengene i det tilsvarende oppgjøret i fjorårssesongen med en 1-2-seier mens kampen i Alkmaar endte 2-2. AZ slo også Heerenveen i kvartfinalen av cupen på hjemmebane med 1-0.

Ellers har lagene møttes totalt 42 ganger i Eredivisie siden sesongen 1993/94. Heerenveen har vunnet 18 av dem mot AZ Alkmaars 14, ti har endt med uavgjort.

Skader og suspensjoner

Heerenveen har både Warmer Hahn og Arber Zeneli tilbake i trening, men det er usikkert om de er klare til søndagens oppgjør.

Marko Vejinovic og Calvin Stengs er ute resten av sesongen, begge med kneskader. AZ må også trolig klare seg uten Ron Vlaar, Levi Opdam og Myron Boadu.

Hvordan ser du kampen med live stream i Norge?

Om du ønsker å se de fem nordmennene i aksjon for Heerenveen og AZ Alkmaar på søndag så er det kun et alternativ.

Selvom Viasat har kjøpt rettighetene til å sende Eredivisie i Norge er det kun et få utvalgte kamper som blir sendt på norsk tv og Viaplay.

Men bet365 har også rettighetene til å sende Eredivisie i Norge, og de sender alle kampene via sin live-streamingstjeneste.

Det eneste du behøver for å live streame kampen hos bet365 er an aktiv konto hos dem. En aktiv konto vil si at man enten har penger disponibelt eller har plassert et bet de siste 24 timer.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne pluss alle andre kamper fra sesongens Eredivisie, i tillegg til tusenvis av kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A Ligue 1 og flere andre ligaer fra hele verden.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler