De Kuip klar for «De Klassieker» når Feyenoord og Ajax møtes søndag

Feyenoord – Ajax
De Kuip, Rotterdam
Søndag klokken 14.30

Det er klart for et av de mest klassiske derbyene i europeisk fotball når Feyenoord tar i mot Ajax til «De Klassieker» på De Kuip i Rotterdam søndag. Vi gir deg live stream til kampen.

Vant endelig serien

Feyenoord tok førsteplassen i Eredivise allerede i første serierunde forrige sesong, og selvom Ajax var i hælene store deler av sesongen avsluttet Feyenoord étt poeng forann hovestadslaget og vant ligaen for første gang siden sesongen 1998/99.

Danske Nicolai Jørgensen, som kom til klubben fra Ståle Solbakkens FC København, var en stor bidragsyter til gullet med sine 21 mål i ligaen. Det gjorde han til ligaens toppscorer, étt mål før nummer to på listen.

Ajax på sin side måtte se gullet gå til en konkurent for tredje sesongen på rad, Nederlands største klubb har nå ikke vunnet seriegull siden sesongen 2013/14.

Nicolai Jørgensen

Toppscorer i Eredivisie forrige sesong, Nicolai Jørgensen.

Utenfor Europa for første gang siden 1965

Ajax kom fra en meget god sesong i fjor, der de bare havnet étt poeng bak Feyenoord i ligaen og kom seg til finalen i Europa League, der de tapte mot Manchester United.

Optimismen var stor i sommer selv om klubben solgte profiler som Davy Klaassen og Davinson Sánchez, fansen er vant med at det alltid kommer nye profiler fra klubbens fantastiske akademi.

Men allerede før sesongen var kommer godt i gang var krisen et faktum, da klubben ble slått ut av Rosenborg i play-offen til Europa League med 3-5 sammenlagt.

For første gang siden 1965 går de europeiske turneringene uten deltakelse av Ajax, og det eneste positive klubben kan ta med seg fra det er mindre kamper og mindre slitasje i forhold til Feyenoord som er i Champions League med tanke på ligagullet i Eredivisie.

PSV kan rykke fra

PSV Eindhoven har startet sesongens Eredivisie best og leder så langt med 21 poeng på de første åtte kampene. På andre og tredjeplass finner vi Ajax og Feyenoord med 16 poeng hver, og en eventuell taper på søndag kan dermed havne i bakleksen med tanke på ligatittelen.

PSV møter Heracles på hjemmebane i det som mest sannsynlig blir en hjemmeseier, og en taper i De Klassieker kan potensielt havne hele åtte peong bak førsteplassen.

Kasper Dolberg

Ajax’ Kasper Dolberg er en annen danske som imponerer i Eredivisie.

Tidligere oppgjør

De Klassieker har blitt spilt hele 187 ganger siden den første kampen i oktober 1921. En kamp som for øvrig endte 2-2 i Rotterdam. Ellers har Ajax flest seire, 82 mot Feyenoords 58.

I fjor endte det 1-1 på De Kuip mens Ajax vant sin hjemmekamp på Amsterdam ArenA med 2-1.

Skader og suspensjoner

Feyenoord på søndag klare seg uten Jan-Arie van der Heijden, Kevin Diks og Renato Tapia, som alle er ute med skader mens Kenneth Vermeer er tilbake i trening og kan rekke derbyet.

For Ajax sin del er Norbert Alblas uaktuell grunnet et brukket håndledd mens Mitchell Dijks og Mateusz Gorski begge er usikre.

De Kuip Rotterdam

Feyenoords hjemmebane, De Kuip.

Hvordan får du sett kampen i Norge?

Kampen vil være tilgjengelig på Viasport+ og Viaplay.

Har du ikke tilgang til Viasport på tv eller Viaplay på nett kan bet365 være en vel så god løsning, om ikke bedre.

De vil vise kampen via sin live-streamingstjeneste til alle som har en aktiv konto hos dem. En aktiv konto vil si at man enten har penger disponibelt eller har brukt kontoen til å plassere et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishckey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler