Kan Strømsgodset gjenta triumfen mot Rosenborg på Ullevaal i 1991?

Cupfinale rosenborg strømsgodset spilltips odds

Rosenborg skal prøve å finne sin tredje «the double» på fire år, etter at Lillestrøm kunne glede seg over å løfte pokalen etter å ha slått Sarpsborg 08 3-2 for ganske nøyaktig ett år siden.

Rosenborg – Strømsgodset
Ullevaal stadion, Oslo
Norgesmesterskapet, Finale
Søndag klokken 13:15

Og Lillestrøm kom seg til semifinale også i år, men der ble det bom stopp mot Strømsgodset som ved god hjelp av hattrick av «Mos» Abdellaoue vant meget fortjent 3-0 på Marienlyst stadion for en måned siden.

Rosenborg måtte kjempe litt mer for finaleplassen da de tok imot Kjetil Rekdals Start på Lerkendal. Start tok ledelsen i den første omgangen ved Niklas Strandberg, men Nicklas Bendtner og et mål i det 90. minutt av Alexander Søderlund sørget for Rosenborgs tredje finale på tre sesonger.

To tradisjonelle NM-lag som møtes

Rosenborg og Strømsgodset er helt i toppen når det kommer til antall NM-gull i norsk fotballhistorie, men Rosenborg har ikke overraskende sanket inn en god del flere enn det Godset har opp gjennom årene.

Totalt 11 cuptriumfer har det blitt for trønderne, det er like mange som Fredrikstad, men én mindre enn Norges ubestridte cupkonger, Odd. Vel, det er før Rosenborg eventuelt løfter pokalen søndag.

Strømsgodset har fem cupmesterskap totalt, og det siste kom for åtte år siden i storhetstiden til klubben under Ronny Deilas ledelse.

Før det igjen må vi helt tilbake til 1991, da nettopp Rosenborg ble slått 3-1 på mirakuløst vis, takket være to mål av Odd Johnsen og ett av Trond Nordeide. Karl Petter Løken og Gøran Sørloth scoret Rosenborgs mål den gangen.

Utrolig nok ikke utsolgt enda

Cupfinalen på Ullevaal pleier å være den kampen i den norske fotballsesongen det er mest rift om, men denne gangen er det utrolig nok over 1500 ledige billetter igjen, under to dager før kampstart.

Rosenborg har solgt alle de 8550 billettene de ble tildelt, men Strømsgodset sliter med å selge alle sine 6900 billetter. Fra Strømsgodsets side skyldes det på den sene datoen, der kampen konkurrerer med både julebord- og skisesongen:

– Til helgen er det både advent og den største julebordshelgen i sesongen. Da sitter det lenger inne å ta turen til Ullevål for menig mann, sier daglig leder i Strømsgodset, Dag Lindseth Andersen til NRK.

Hvor ser du kampen på TV?

Kampen blir sendt på NRK1, og sendingen starter klokken 12:35. Du kan også live streame kampen på NRK.no.

Oddstips: Rosenborg-seier

Vi er dessverre ikke mer spennende enn dette. Rosenborg er selvsagt klare favoritter mot et Strømsgodset-lag som har underprestert i hele år. Den største trusselen er Mos, men med en odds på 1.80 er vi ikke i tvil hva vi går for.

Spill på Rosenborg-seier til 1.80 i odds hos Unibet!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler