Kosovo U21 mot Norge U21 i EM-kvalifiseringen

Fredag møter Norges U21-lag Kosovo U21 til kamp i EM-kvalifiseringen gruppe 5, og de norske guttene har mye å revansjere fra sist lagene møttes i juni.

Fratatt seieren

Norge spilte sin første kamp i gruppen hjemme mot nettopp Kosovo 12 juni, og de norske guttene anført av Heerenveens Morten Thorsby og Martin Ødegaard vant kampen hele 5-0 forann 3000 tilskuere må Marienlyst stadion i Drammen.

Målene ble scoret av Morten Thorsby, Kristoffer Ajer, Birk Risa, Erlend Dahl Reitan og Andreas Hanche-Olsen, mens Kosovo fikk ett rødt kort tidlig i andre omgang.

Nordmennene spilte ellers vakker fotball og spesilet Martin Ødegaard viste at han har mye å bidra med både her og på enda høyere nivå for Norge.

Men to dager senere kom sjokkbeskjeden om at Norge mest sannsynlig kom til å bli fratatt seieren på grunn av at de brukte en spiller som ikke var spillerberettiget.

Og senere i juli kom bekreftelsen på at Norge ble dømt til tap 0-3 fordi de brukte Kristoffer Ajer mot Kosovo. Han var ikke spillerberettiget fordi han fikk rødt kort i en G19-landskamp mot Spania i mars.

Norges fotballforbund hadde altså ikke fått med seg at han hadde en suspensjon eller at suspensjoner følger spillere uavhengig av hvilket av landslagene de spiller for.

Rafik Zekhnini

Rafik Zekhnini får regelmessig spilletid i Serie A.

Blir vanskelig å kvalifisere seg til EM

Med tapet hjemme for gruppens antatt svakeste nasjon blir det tøft for Norge å komme seg videre. Gruppen består ellers av Tyskland, Irland, Israel og Aserbajdsjan.

Førsteplassen går rett til EM mens de fire beste gruppetoerene går videre til omspill om de to siste EM-plassene. Kun resultatet mot de fem øverste i gruppen teller om man havner på andreplass, så om Norge skulle havne der må vi håpe på at Kosovo havnet på sjette- og sisteplass i gruppen.

Konkuransedyktig lag

Norges U21-lag består av flere spillere som spiller fast på gode lag i Norge og rundt om i Europa, og også spillere som har fått sin debut på A-landslaget.

Hele troppen:

Keepere: Sondre Løvseth Rossbach (Odd), Per Kristian Worre Bråtveit (Haugesund), Erlend Dahl Reitan (Bodø/Glimt).

Forsvarere: Andreas hanche- Olsen (Stabæk), Ulrik Yttergård Jenssen (Tromsø), Kristoffer Vassbakk Ajer (Celtic), Fredrik Pallesen Knudsen (Haugesund), Julian Ryerson (Viking).

Midtbanespillere: Iver Fossum (Hannover 96), Vebjørn Hoff (Aalesund), Vajebah Sakor (IFK Göteborg), Rafik Zekhnini (Fiorentina), Henrik Bjørdal (Brighton & Hove Albion), Morten Thorsby (Heerenveen), Dennis Tørset Johnsen (Ajax), Birk Risa (FC Köln), Mathias Rasmussen (FC Nordsjælland), Martin Ødegaard (Heerenveen).

Angripere: Julian Kristoffersen (Djurgården), Sander Svendsen (Hammarby).

Martin Samuelsen var opprinnelig inkludert i troppen men meldte forfall på grunn av skade.

Ødegaard Thorsby

Martin Ødegaard og Morten Thorsby markerer seg i nederlandske Eredivisie.

Hvordan ser du kampen?

Det er flere muligheter for å se Norges U21-landslag mot Kosovo på fredag. TV2 kommer til å sende den på sportskanalen og sumo i Norge.

Bet365 kommer også til å live streame kampen, men det vil være ip-restriksjoner her. Befinner du deg utenfor Norge eller på andre måter har mulighet til å bruke bet365 sin live streamingstjeneste er det en enkel og billig løsning for å se kampen i god kvalitet.

Det eneste du trenger er en aktiv konto hos bet365. En aktiv konto vil si at du enten har et disponibelt beløp eller har plassert et bet det siste døgnet.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så har du tilgang til tusenvis av fotballkamper i løpet av året, blant annet fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og Eredivisie.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler