Haaland skadet når Norge møter Spania på bortebane

En allerede vanskelig oppgave har blitt nærmest umulig med nyheten om at Erling Braut Haaland er skadet før møtet med Spania i Malaga. Her er vårt spilltips til den tøffe EM-kvalifiseringskampen.

Nyheten om at Norges klart beste spiller reiser hjem fra landslagssamlingen sprakk tirsdag morgen. Manchester City-spilleren fikk en kjenning i lysken i helgens FA-Cupkamp mot Burnley, og etter å ha blitt undersøkt av det norske medisinske mannskapet ble det klart at Haaland får mest utnytte av å bli behandlet av klubben hjemme i England.

Dermed må Norge klare seg uten 22-åringen, som har notert åtte scoringer på de to siste kampene for Manchester City, både borte mot Spania lørdag og borte mot Georgia kommende tirsdag.

Etterlengtet treningsuke

Det åpner opp for at Alexander Sørloth trolig får spille i favorittposisjonen sin, og at Ståle Solbakken får et par ekstra nøtter å knekke når det kommer til de to andre offensive posisjonene.

På den positive siden er det sjelden Solbakken har muligheten til å ha troppen en hel uke opp mot en landskamp, og landslagssjefen får forhåpentligvis mange svar på treningsfeltet i Marbella i disse dagene.

For spørsmålene er mange. Hvordan er kampformen til Nyland? Hvem skal spille stoppere? Hvilken posisjon får man utnyttet Aursnes form best? Og ikke minst, hvem skal akkompagnere Sørloth på topp.

Norges gruppe A i EM-kvalifiseringen:

Posisjon Lag KS S U T MF P
#1 Spain 8 7 0 1 20 21
#2 Scotland 8 5 2 1 9 17
#3 Norway 8 3 2 3 2 11
#4 Georgia 8 2 2 4 -6 8
#5 Cyprus 8 0 0 8 -25 0

Kampene i Norges gruppe A lørdag:

Odds for HUB:
17th Jun
Game
Result
FT
Norway Scotland
1 2
17th Jun
Game
Result
FT
Cyprus Georgia
1 2

Første kamp for Luis de la Fuente

Luis Enrique ga seg som landslagstrener for Spania etter VM i vinter, og tidligere U21-trener for Spania Luis de la Fuente har tatt over hovedansvaret.

Han står også for den klassiske spanske spillestilen med mye ballbesittelse, men skal være mer pragmatisk og fleksibel i forhold til mange av sine forgjengere.

Så man skal ikke forvente store forandringer fra Spanias side, når det kommer til tilnærming til kampen. Men selve troppen er ganske forandret siden VM, og vi kan trygt kalle det et generasjonsskifte for spanjolene.

Borte er spillere som Jordi Alba, Sergio Ramos, Gerard Pique, Sergio Busquets, Thiago og Rodrigo. Blant de mer etablerte som fortsatt er med finner vi Dani Carvajal, Kepa, Rodri og Alvaro Morata.

Forventede lagoppstillinger:

Spania:

Kepa;
Carvajal, Martinez, Laporte, Balde;
Gavi, Rodri, Ceballos;
Aspas, Iglesias, Olmo

Norge:

Nyland;
Holmgren Pedersen, Hanche-Olsen, Østigård, Meling;
Ødegaard, Berge, Austnes;
Solbakken, Sørloth, Dæhli

Spilltips:

At vår store stjerne Erling Braut Haaland er skadet og utilgjengelig er selvfølgelig noe som minsker våre sjanser til å få noe ut av denne kampen betraktelig.

Men Sørloth har vist at han kan prestere i La Liga, hvor brorparten av spillerne til Spania spiller til daglig. Så vi skal ikke være alt for pessimistisk, fotball er tross alt et lagspill, og Haaland er bare én av 26 spillere i troppen Ståle Solbakken tok med til solkysten.

Jeg tror uansett Spania hadde vunnet dette oppgjøret, og har veldig liten tro på at dette norske laget skal få med seg poeng fra Malaga. Det største usikkerhetsmomentet er selvfølgelig at dette er den første kampen under deres nye trener, og at troppen er relativt nykomponert.

Tror Spania vinner, men tror ikke det blir alt for stygge sifre sett med norske øyne. Jeg går derfor for Spania-seier pluss under 2.5 mål, som gir fine 3.20 i odds hos Unibet.

TV og Live Stream

Det er fortsatt TV 2 som har rettighetene til alt av landskamper i Norge. Du kan derfor se kampen på TV 2 sin hovedkanal, og på deres strømmetjeneste TV 2 Play.

Kampstart er først kl 20:45.

Spain vs Norway Odds for HUB:
Kampen starter 25/03 20:45
Kamp avsluttet
Spain vs Norway Begge lagene scorer
Kampen starter 25/03 20:45
Kamp avsluttet
EURO Qualification Grp. A

25th March 2023 - 19:45

Estadio La Rosaleda

Spain

Match Ended
Norway

Match Has Ended

18+ Gamble responsibly, Odds subject to change

H2H Statistics

2

Gjennomsnittlig mål scoret

1/3

Kamper endte uavgjort

33%

Mål scoret i første omgang

EURO Qualification Grp. A

2023

Norway

0

Spain

1

EURO Qualification Grp. F

2019

Norway

1

Spain

1

2019

Spain

2

Norway

1

EM-kvalifiseringen mot Spania starter kl 20:45 lørdag den 25. mars.

Kampen spilles på Malaga FC sin hjemmebane, La Rosaleda.

Oddsen på at Norge vinner borte mot Spania i EM-kvalifiseringen er omkring 9.00.

Norge er i gruppe med Spania, Skottland, Georgia og Kypros.

EM-kvalifiseringen mellom Spania og Norge vises på TV 2 sin hovedkanal og på deres strømmetjeneste TV 2 Play.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler