Danmark starter EM-kvaliken mot Sveits på St. Jacobs Park i Basel

Sveits Danmark spilltips live stream

Sveits startet sin EM-kvalik forrige uke mot Georgia og etter en begredelig førsteomgang, lykkes Sveits til slutt med å sikre seg tre viktige poeng takket være scoring av Steven Zuber og Denis Zakaria. Tirsdag møter de dog langt tøffere motstand når Danmark kommer på besøk til St.Jakob-park i Basel.

Ser man bort fra treningskamper, jakter Sveits sin fjerde strake seier og de rir nok enda høyt på sin sterke 5-2 seier over Belgia i Nations League. Danmark kan på sin side vise til 17 offisielle kamper uten tap og står med ni seire og åtte uavgjort. Sist de danske gutta tapte var i 2016 da de tapte 1-0 mot Montenegro under VM-kvaliken.

Det er lite historie mellom de to lagene som bare har møttes tre ganger tidligere på 1980- og 90-tallet. De tre kampene endte med én uavgjort og én seier til hvert av lagene. Danmark har blitt en aldri så liten uavgjort-spesialist i det siste og vi tror de er fornøyde om de kan reise hjem fra Basel med ett poeng i bagasjen. Dette er Danmarks første kamp i gruppe G, hvor de skal kjempe om en EM plass mot Irland, Georgia og Gibraltar, i tillegg til Sveits. Uavgjort borte mot et av gruppens beste lag passer nok danskene godt.

Mangler viktige spillere

Både Danmark og Sveits har imponert under Nations League og det er mange som forventer at de to skal komme seg videre fra gruppe G. Sveits har med unntak av EM 2012, kvalifisert seg for alle EM og VM siden 2002. De er favoritter til å vinne gruppe G, men mot Danmark må de klare seg uten viktige spillere som Haris Seferovic, som scoret fem mål på fire Nations League-kamper, og vingen Xherdan Shaqiri. Vi forventer at vi får se både Albian Ajeti, Granit Xhaka, Steven Zuber og Breel Embolo på banen mot Danmark, og Embolo kan fort bli en viktig spiller om Sveits skal sørge for tre nye poeng.

Med unntak av Belgia, er Danmark den tøffeste motstanden Sveits har møtt i det siste og selv om de skuffet med 2-2 borte mot Kosovo siste uke, kan Åge Hareide stille sitt aller beste lag i Basel. Hve endelig lagoppstilling blir, vet vi nok ikke før noen timer før kamp, men vi forventer at Tottenham-stjernen Christian Eriksen starter og det samme gjør nok spillere som Jens Stryger Larsen, Yussuf Poulsen, Andreas Christensen og kaptein Simon Kjaer.

Her kan du se Sveits – Danmark

Om du ønsker å følge spenningen fra en kamp som fort kan bli litt av en thriller, kan du se den på TV2 Sporten eller på TV Sumo.

Tror begge lag er like misfornøyd med uavgjort

Sveits og Danmark er av mange forventet å komme seg videre fra gruppe G, og med unntak av Irland er det få som kan gi de to kamp om første- og andreplassen i gruppen. Sveits er et sterkt hjemmelag, men vi tror Hareides menn viser seg fra sin beste side og at de reiser hjem med ett poeng i bagasjen. Det er nk et resultat begge lag vil være like misfornøyde med. Unibet gir deg 3.30 i odds på uavgjort og det må vi si er veldig spillbart.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler